JIPPOn pitkäaikainen seurayhteisön jäsen Tapani ”Natu” Kärkkäinen nukkui pois 69-vuotiaana 16.11.2019. Natu toimi pitkään JIPPOn joukkueenjohtajana, sekä kenttäkuuluttajana. Olemme kiitollisia, että saimme tehdä yhdessä töitä Natun intohimon urheilun parissa. Tässä muistelmia Natusta.

”Natu osasi laittaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin. Hymy säilyi hänen huulillaan, tapahtui mitä tahansa. Muistoja Natusta olisi vaikka kuinka. Joukkueenjohtajana Natu sai omalla persoonallaan ja käytöksellään joukkueen rentoutumaan, vaikka edessä olisi ollut kuinka tärkeä ottelu tai tilanne tahansa. Tästä yhtenä hyvänä esimerkkinä tulee mieleen Ykkösen tärkeä vieraspelimatka Tornioon. Matkustimme jo edellisenä päivänä lähelle Torniota yöpyen Oulussa, jotta keskittyminen ja valmistautuminen otteluun olisi mahdollisimman laadukasta. Ennen yöpuulle menoa joukkue sai kutsun Natun hotellihuoneeseen. Hän oli järjestänyt joukkueelle yllätys-iltapalan, tarjoten kaikille kalakukkoa! Tähän pystyi vain Natu. Hän osasi huolehtia ja psyykata omalta osaltaan joukkuetta mitä ihmeellisimmillä tavoilla. Natu, kiitos kaikesta, lepää rauhassa.”
Jarmo Korhonen, JIPPOn päävalmentaja 2004-2007, 2011-2013

”Natun kanssa olen saanut toimia JIPPOssa todella usean vuoden ajan monessa eri roolissa: pelaajana, joukkueenjohtajana, toiminnanjohtajana ja valmentajana. Natu oli aina iso osa JIPPO-perhettä ja nautti kaikkien seuran toiminnassa mukana olleiden kiistatonta kunnioitusta. Natun läsnäolo ja oikeanlainen maalaisjärki hyvällä huumorilla höystettynä toi joukkueen toimintaan rauhaa. Natusta tuli yhteisten vuosien myötä erittäin hyvä ystävä myös kentän ulkopuolella, jolla oli aina aikaa kuunnella niin ilon- kuin huolenaiheitakin. Natu oli mies, jolla oli todella suuri JIPPO-sydän.”
Jouni Lehtimäki, JIPPOn päävalmentaja 2016-2018

”Edellä mainittujen asioiden lisäksi Natu toimi myös monen jippolaisen iloksi joulupukkina. Ja hyvä pukki olikin, otti aina selvää mitä lapsille kuuluu ja mistä pitää kehua ja mistä antaa rakentavaa palautetta. Joukkueenjohtajana / huoltajana hän aina hoiti kaikenlaisia pelaajien asioita: polkupyöriä, villahanskoja, kattiloita, alennuksia pelikenkiin… milloin mitäkin. Oli kyllä hyvä mies!”
Jussi Väisänen, JIPPOn entinen puheenjohtaja ja pitkäaikainen johtokunnan jäsen

”Natu oli hyvin läheinen JIPPO-perheelle. Natu kannusti omaan humoristiseen tyyliin maakunnan omia jippolaisia eteenpäin. Natu toimi vuosien mittaan monessa eri roolissa JIPPOssa kuten joukkueenjohtajana, huoltajana, varainhankkijana ja kuuluttajana. Natu loi ympärilleen iloista karjalaista mieltä ja yhteenkuuluvuutta. Natu arvosti seuran omien poikien kehittämistä edustusjoukkueen pelaajiksi. Yksi kuva tulee mieleen muistona, kun vuoden 2005 syksyllä JIPPO oli voittanut Klubi 04:n nousukarsintaottelussa ja varmisti nousun Ykköseen. Pelin jälkeen otetussa kuvassa Natu hymyilee iloisesti viikset värjättyinä JIPPOn väreillä punamustiksi. Voi Natu-ystävä, olisi ollut niin mukava jutella kanssasi JIPPOn ja elämän asioista, mutta niin äkkiä tuli suruviesti. Olit niin tärkeä tukihenkilö monelle meistä auttaen aina elämässä eteenpäin. Kiitos kaikesta Natu, lepää rauhassa.”
Jorma Karttunen, JIPPOn perustajajäsen, entinen puheenjohtaja ja nykyinen johtokunnan jäsen

Talvikauden avaava Jippo – LehPa ottelu on samalla Jipon pitkäaikaisen kuuluttajan ja entisen joukkuejohtaja Tapani ”Natu” Kärkkäisen muisto-ottelu. Ottelu pelataan sunnuntaina 12.1. klo 14.00 Rantakylän Jalkapallohallilla (Pataluodonkatu 11, 80160 Joensuu). Otteluun myydään 20€ hintaisia vapaaehtoisia pääsylippuja. Ottelun lipunmyynnin tuotto käytetään ”Natun” lähiomaisten tukemiseen mm. hautajaiskuluihin. Natun muisto-ottelun pääsylippuja voit ostaa alaa olevasta painikkeesta.

Tästä ostamaan Natun muisto-ottelun pääsylippu

Artikkelin kuva Mikko Makkonen, Karjalainen.