Jippo pelasi eilen lauantaina pitkän harjoituskautensa viimeisen harjoitusottelun, kun Lappeenrannan Amiksen tekonurmella kohdattiin samassa Kakkosen lohkossa pelaava PEPO. Ottelu päättyi kotijoukkueen 2-0 (1-0) -voittoon. PEPO:n maalit viimeistelivät Edwin Salazar ja Alex Oikkonen.
Ottelun alku oli vahvaa Jipon hallintaa eikä kotijoukkue päässyt ensimmäisen 15 minuutin aikana juurikaan omalta puoliskolta pois. Jippo prässäsi tehokkaasti saaden paljon riistoja hyökkäysalueella. Alun parhaat paikat tulivat Jipon leiristä Timo Tahvanaiselle ja Miko Mäkirinteelle, joiden laukaukset PEPO:n maalivahti Graig Hill sai kuitenkin torjuttua. PEPO:n oikella laidalla hyvän ottelun pelannut Alex Oikkonen hätyytteli kaukolaukauksellaan Jipon maalia, mutta Jirko Sorsa torjui pallon kulmaksi. Jippo hallitsi ottelun ensimmäistä 25 minuuttista, mutta ei saanut siitä palkinnoksi maalia. PEPO rankaisi omasta ensimmäisestä kunnon tilanteestaan, kun Jerry Särkän lähettämä kulmapotku kimpoili etualueelta ilmeisesti Salazarin jalasta maaliin. Ensimmäisen jakson lopussa Mäkirinne tarjoili Teemu Hallikaiselle avopaikan painaa pallo maaliin, mutta veto karkasi ohi maalin. Myös Tommi Tainio pääsi kokeilemaan paluupallosta tuloksetta. Ensimmäinen jakso kokonaisuudessaan Jipon hallintaa, mutta tauolle PEPO:n johtaessa 1-0.
Toinen jakso oli sekavaa jalkapalloa, sillä tuomarin tiukka linja teki pelaamisesta hyvin katkonaista ja molemmat joukkueet aloittivat omat vaihtorulettinsa. Toinenkin PEPO:n maali syntyi erikoistilanteesta, kun Oikkonen pamautti pallon suorasta vapaapotkusta pienestä kulmasta komeasti etuyläkulmaan. PEPO hallitsi lievästi toista jaksoa, jonka aikana se sai luotua maalinsa lisäksi kaksi selkeää maalipaikkaa. Markus Koistinen karkasi hajanaisen Jipon muodon keskeltä puolittain läpi, mutta Miika Vainikaisen peittämä laukaus painui yli. Kulmapotkun jälkitilanteessa Jonathan Dunyin pääsi kokeilemaan vastapalloon, mutta Sorsa torjui varmasti. Jipon tilanteista mainittakoon parhaana Irakli Sirbiladzen läpiajo, jossa veto jäi loppujen lopuksi suorittamatta ja tilanne kuihtui kasaan.
Ottelun lopputulos 2-0 tarkoittaa sitä, että PEPO oli ottelussa tuon verran Jippoa parempi. Jipon alku otteluun oli kuitenkin erittäin vahva ja maali tuon hallintajakson päätteeksi ei olisi ollut vääryys. PEPO teki ottelussa molemmat maalinsa erikoistilanteista, joissa joukkue on vahva. Pelaamalla luodut maalipaikat taas menivät Jipolle. Nyt on suomalaisen jalkapallon piinaavin jakso takana, ja on aika alkaa nauttia sarjakaudesta. Harjoitusottelut siis taputeltu – kahden viikon päästä alkaa tosipelit!
Avaus: Sorsa; Helvelahti, T. Kettunen, Åke; Hallikainen (75´ Appiah), Tainio (78´ Vainikainen), S. Kettunen, Tahvanainen; Mäkirinne (80´ Moalin); Kähkönen (70´ Nissinen), Sirbiladze. Vaihdossa: Jarva, T. Tolonen, Naakka.