fbpx

JIPPO jatkaa joukkueensa rakentamista kaudelle 2022 huipputärkeällä sopimuksella, kun Suomen kentillä kaiken pitkän uransa aikana voittanut Timo Tahvanainen (35) kirjoitti nimensä vuoden jatkolappuun. Jatko ei ollut itsestäänselvyys, sillä viime kausi oli seuran toiminnanjohtajanakin toimivalle Tahvanaiselle raskas.

– Piti miettiä, mitä annettavaa minulla vielä on tuonne kentälle. Kävin joulukuussa treeneissä pyörähtämässä ja testaamassa, löytyykö sitä paloa vielä jatkaa. Kyllä sitä sitten löytyi. Ajattelin, että pystyn itse nauttimaan tästä vielä, ja toivottavasti pystyn myös muille pelaajillemme, meidän nuorille pelaajillemme varsinkin, antamaan vielä lisää heidän pelaamiseensa, kertaa Tahvanainen jatkopäätöksensä perusteita.

Outokummun Pallon kasvattama Tahvanainen edusti JIPPO:a ensimmäisen kerran jo juniorina ennen siirtymistään KuPS:iin, jossa “Tinke” pääsi tekemään Veikkausliigadebyyttinsä kaudella 2003 vain 17-vuotiaana. Läpimurto liigatasolle jäi tuolloin vielä tekemättä, ja mies vaihtoi punaiseen JIPPO-paitaan kaudeksi 2007. Tahvanainen nousi kannattajien sydämiin Ykköstä pelanneen JIPPO-miehistön avainpelaajana, ja neljän kauden jälkeen mies allekirjoitti liigasopimuksen FF Jaron kanssa.

Kaksi vuotta Jarossa pelattuaan Tahvanainen siirtyi kaudeksi 2013 sarjaporrasta alemmas kovilla satsauksilla eteenpäin porskuttaneeseen SJK:hon, jossa Simo Valakari teki hänestä laitapuolustajan. Lopulta viiden kauden mittaiseksi venynyt Seinäjoen-pesti oli niin Tahvanaiselle kuin koko joukkueellekin melkoista voittokulkua: nousu Veikkausliigaan, Suomen mestaruus, hopeaa ja pronssia, Liigacupin voitto, Suomen Cupin voitto. Tahvanainen valittiin Veikkausliigan tähdistökentälliseen kauden 2015 päätteeksi, ja alkuvuodesta 2016 mies pääsi kantamaan Huuhkaja-paitaa kahdessa A-maaottelussa.

Tinke palasi JIPPO:on Kakkosen kaudeksi 2018, ja on raatanut joukkueessa ottelusta ja kaudesta toiseen isossa roolissa kentällä (oli pelipaikka sitten pakki, laituri tai toppari) ja sen ulkopuolella neljän viime kauden ajan. Samaa on luvassa ensi kaudellakin, jota Tahvanainen odottaa mielenkiinnolla. Mielenkiintoa kauteen tuo myös uusi päävalmentaja Sami Okkonen, jonka startti JIPPO-luotsina on jättänyt Tahvanaiseen positiivisen vaikutelman, vaikka koronarajoitusten vuoksi kentän puolella ei ole ehditty vielä juuri harjoitella.

– Tässä nyt odotellaan, että pääsemme treenaamaan ja pelaamaan treenipelejäkin jossain vaiheessa. Toivottavasti tämä korona tästä vähän rauhoittuu. Joukkue muuttuu aika paljonkin, mutta kyllä me saamme ensi kaudeksikin hyvän joukkueen kasaan, Tahvanainen uskoo.

Urheilujohtamista Jaro- ja SJK-vuosinaan opiskellut Tahvanainen on toiminut kaudesta 2018 asti kaksoisroolissa pelaajana ja seuran toiminnanjohtajana, ja Rantakylän Liikuntahallin valmistuttua viimeiset vuodet myös halliyhtiön toimitusjohtajana. Talvisinkaan mies ei siten ehdi lepäilemään laakereillaan.

– Tekemistä riittää. Yhteistyökumppanien kanssa olen paljon tekemisissä, ja kun minulla on vielä halliyhtiön hommakin tällä hetkellä, niin on aika paljonkin tekemistä ollut tässä talven aikana, Tahvanainen toteaa.

Jotta Tinke ja JIPPO:n toimisto pysyvät jatkossakin kiireisinä, tilaa kausikortti kaudelle 2022 verkkokaupastamme!

 

Sopimustilanne 2022

 

Päävalmentaja: Sami Okkonen
Maalivahtivalmentaja: Jarkko Ojaniemi

Pelaajat (13): Jens Harju, Jere Juurinen, Topi Kela, Sauli Kettunen, Remu Koikkalainen (mv), Niko Niemeläinen, Aleksi Nissinen, Santeri Saarenkunnas, Niklas Sottinen, Timo Tahvanainen, Miro Turunen, Eetu Viitaniemi, Aake Yletyinen

 

Kuva: Mikko Kalavainen