Jippo on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta tulevalle Kakkosen kaudelle. Tommi Tainio (22) vahvistaa keskikenttää ja Akseli Eklund (22) täydentää maalivahtiosaston. Tainion sopimus on vuoden mittainen, sisältäen option kaudesta 2019. Eklundin sopimus on kaksivuotinen. Tainio on helsinkiläinen, HJK:n juniorimyllyn läpi käynyt pelaaja, joka on pelannut viimeiset kolme kautta Kakkosta Käpylän Pallon riveissä. Puolustuksen laidalla enimmän osan urastaan pelannut Tainio valittiin kauden 2016 päätteeksi pelaajien toimesta Kakkosen A-lohkon parhaaksi puolustajaksi. Tainiolle on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt kertyä KäPan ja Klubi 04:n paidassa jo 77 Kakkosen ottelua, joissa on syntynyt viisi maalia.
– Mielenkiinto Jipossa pelaamiseen heräsi vähän yli vuosi sitten, kun selvisi, että pääsen Joensuuhun opiskelemaan. Vuoden verran seurasin tuloksia, ja kaiken kruunasi nousu takaisin Kakkoseen. Otin kaupunkiin muutettuani yhteyttä päävalmentaja Jouni Lehtimäkeen, ja pyysin päästä treeneihin mukaan, Tainio kertoo.
Tainion henkilökohtaisina tavoitteina ensi kaudelle on pyrkiä auttamaan joukkuetta mahdollisimman paljon, saada henkilökohtaisia onnistumisia sekä kehittyä pelaajana. Helsinkiläinen on sopeutunut joukkueeseen hyvin.
– Heti ensimmäisistä treeneistä lähtien kundit ovat ottaneet minut hyvin mukaan, ja jengiin oli helppo päästä sisään. Meillä on erittäin hyvä joukkuehenki, joka heijastuu jokapäiväiseen tekemiseen kentällä. Meillä on laadukkaita pelaajia, jotka ovat sitoutuneet pelaamaan yhdessä joukkueelle, Tainio suitsuttaa.

Ilomantsista kotoisin oleva 22-vuotias Akseli Eklund täydentää Jipon maalivahtiosaston.


Toisena pelaajana nimensä sopimuspaperiin rustasi maalivahti Akseli Eklund. Eklund aloitti jalkapalloilun ilomantsilaisessa FC Pogostassa, josta tie vei JoPS:n kautta Jippoon. C-juniori-ikäisenä Eklund muutti perheensä mukana Sveitsiin, jossa pelejä kertyi maan alle 16-vuotiaiden mestaruussarjassa FC Solothurnin sekä miesten alemmilla sarjatasoilla FC Weissenstein Bernin riveissä. Lukion jälkeen Eklund siirtyi Yhdysvaltoihin, jossa mies edusti Our Lady of the Lake Universitya San Antoniossa ja Clayton State Universitya Atlantassa. Kahden yliopistovuoden jälkeen vuonna 2016 Eklund palasi Suomeen, ja teki sopimuksen Kouvolan Susien kanssa. Armeijakuvioiden ja loukkaantumisten pilattua kauden, haki Eklund viime kesänä pelituntumaa lähempänä kotikontujaan Jipon tuoreen yhteistyöseuran LehPan paidassa Itä-Suomen Nelosessa. Jippo tuntui Eklundista ainoalta oikealta paikalta jatkaa kehittymistä ja päästä jälleen oikeaan treenirytmiin parin rikkonaisen kauden jälkeen.
– Tavoitteena on ensinnäkin saada alle ehjä treenikausi, että pääsen sille tasolle millä tiedän pystyväni pelaamaan. Totta kai tavoitteena on myös pelata edustuksessa mahdollisimman paljon. Pelipaikalla kilpailu on erittäin kovaa, mutta se on meille veskareille myös todella hyvä asia kehittymisen kannalta, Eklund vakuuttaa.
Tainion tavoin Eklund hehkuttaa joukkueessa vallitsevaa yhteishenkeä. Mies on myös toiveikas kotiotteluiden tunnelman suhteen alkavalla kaudella.
– Toivottavasti Joensuussa lähtee tänä kesänä kova futisbuumi päälle ja fanit innostuvat saapumaan sankoin joukoin keskuskentälle. Siellä nähdään!
Tainion ja Eklundin sopimusten myötä Jipolla on nyt yhteensä 25 sopimuspelaajaa kaudelle 2018. Mikäli kausikortti on vielä hankkimatta, tee se NYT Jipon nettikaupassa.