Tommi Tainio 2019 + 2020
Jipon kauden 2019 rakennus on ollut käynnissä jo hyvän tovin, mm. uusi päävalmentaja Jussi Leppälahti on kiinnitetty. Jippo on kiinnittänyt menneen viikon aikana myös kaksi äärimmäisen tärkeää pelaajaa tältä kaudelta, kun keskikenttäpelaaja Tommi Tainio (23) ja maalivahti Jirko Sorsa (24) ovat kirjoittaneet jatkosopimukset. Helsinkiläislähtöisen Tainion uusi sopimus pitää miehen varmuudella Jipossa kauden 2019, mutta sisältää myös option kaudesta 2020.
– Oma kausi sujui ihan hyvin. Suorittaminen oli melko tasaista läpi kauden, ja pystyin pitämään hyvän pelin sekä hieman huonomman pelin eron pienenä. Olen tyytyväinen, että Jone antoi mulle paljon vastuuta kentällä ja sitä kautta pystyin auttamaan joukkuetta omalla panoksellani. Lisää onnistumisia hyökkäyssuuntaan olisin kuitenkin kaivannut. Omasta mielestä tämä oli onnistunut debyyttikausi Jipossa ja tästä on hyvä jatkaa kohti ensi kautta.
Vaikka maaleja kertyi vain yksi, niin Tommi rytmitti tällä kaudella aisaparinsa Sauli Kettusen kanssa Jipon peliä ajoittain todella tyylikkäästi. Tainio pelasi tällä kaudella kuutta minuuttia vaille täydet minuutit jokaisessa 22:ssa ottelussa, eniten koko Jipon joukkueesta.
– Jippo otti mut tammikuussa hienosti vastaan ja siitä lähtien olen ollut tyytyväinen siihen, miten mua on täällä kohdeltu. Jääminen Jippoon tuntui erittäin hyvältä ratkaisulta, varsinkin kun sekä Jippo että minä itse olimme valmiita jatkamaan yhdessä. Täällä pelatessani olen nauttinut jalkapallosta enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Tulevalta kaudelta itseltäni odotan tietenkin, että se on parempi kuin edellinen kausi. Omaa peliä pystyy aina parantamaan, mutta ensin täytyy laittaa työhaalarit niskaan, jotta saisin paljon vastuuta myös ensi kaudella. Joukkueelta odotan vielä ehjempää ja tasaisempaa suorittamista, kuin mitä edellisellä kaudella. Jos saamme pidettyä hyvän tason läpi kauden, niin tulemme olemaan sarjassa korkealla ja meitä on vaikea voittaa. Loppukausi osoitti, että pystymme voittamaan kenet tahansa ja siitä on erittäin hyvä jatkaa kohti ensi kautta. Seuralta toivon hyvän työn jatkamista ja sitä kautta saamme varmasti kehitettyä Joensuun fudista eteenpäin.
 
Jirko Sorsa 2019
Jippoon vuosi sitten joulukuussa siirtynyt maalivahti Jirko Sorsa on kirjoittanut yksivuotisen, kautta 2019 koskevan jatkosopimuksen. Lappeenrannassa jalkapallo-oppinsa saaneen Sorsan kausi oli onnistunut.
– Tosiaan hyvä kausi on takana, oon pysynyt terveenä ja saanut pelata paljon. Jatkopäätös oli lopulta helppo ja nopea. En nähnyt järkevänä ratkaisuna lähteä testien kautta hakemaan pelipaikkaa ylemmältä sarjatasolta, vaan jään Jippoon ja pelata toinen kausi täällä tutussa ympäristössä. Jäin tänne myös sen takia, että näen ensi kaudella Jipon nousumahdollisuudet niin hyvinä. Ensi kaudella haluan joukkueelta sitä samaa taistelutahtoa joka matsissa mikä meillä on kaudella parhaimmillaan ollut, ja omalta osalta haluan ehdottomasti jatkaa siitä mihin tällä kaudella jäin, eli pelata paljon ja kehittää niitä asioita mitä miun täytyy omassa pelaamisessa kehittää. Oma tavoite on nousta Ykköseen ja olla sarjan paras maalivahti.
Sorsa pelasi Jipossa viimeistä ottelua lukuun ottamatta jokaisen (21/22), nollapelejä kertyi yhteensä seitsemän. Jippo päästi sarjassa toiseksi vähiten maaleja (25) Sorsan entisen seuran PEPO:n (21) jälkeen. Sorsan hyvään kauteen on mahdollisesti vaikuttanut myös viihtyminen Jipossa.
– Sopeutuminen Joensuuhun ja Jippoon on tapahtunut ongelmitta, oon viihtynyt täällä erinomaisesti. Ennen tätä kautta miulla oli jo hyvä kuva Jiposta seurana, mutta se kuva kirkastui entisestään kauden aikana. Jippolaisuus on sellaista mitä en ole missään ikinä ennen kokenut, sitä ei voi selittää kenellekään, se pitää kokea itse.
Punaisten lasien läpi katsottuna Tainio ja Sorsa olivat molemmat pelipaikkojensa eliittiä Kakkosessa. Annetaan tarinan jatkua! Jipolla on tällä hetkellä 11 pelaajasopimusta kaudelle 2019, sopimusneuvottelut menneen kauden pelaajien kanssa ovat käynnissä.