Jippo on tehnyt kolme kahden vuoden mittaista pelaajasopimusta, kun puolustajat Tuomo (19) ja Jussi Tolonen (19), sekä keskikenttäpelaaja Väinö Häkki (17) allekirjoittivat sopimuksensa. Kaksoset Tuomo ja Jussi Tolonen ovat vuonna 1998 syntyneitä Jipon omia kasvatteja, jotka ovat pelanneet Jipossa koko uransa. Tuomo on parhaimmillaan keskuspuolustajana, jossa hän on pelannut käytännössä kaikki juniorivuotensa. Kahden menneen kauden aikana Kolmosessa Tuomo pelasi paljon minuutteja etenkin kaudella 2016, mutta viime kaudella lähes koko joukkueen pysyessä terveenä jäivät minuutit vähiin. Tuomo oli käytännössä ensimmäinen pelaaja, joka otti puolustuslinjasta paikan itselleen, jos poissaoloja tuli. Tuomo pelasi paljon pelejeä kauden aikana Jippo/2:n riveissä Nelosessa, mutta kuului edustusjoukkueen vakiokalustoon niin harjoituksissa, kuin peleissäkin.
– Hyvillä mielin jatkan Jipossa, sillä onhan tämä kasvattiseurani. Tällä kaudella minuutteja ei tullut odotetunlaisesti, joten tulevalla kaudella haluan kehittyä pelaajana lisää ja saada lisää mahdollisuuksia näyttää osaamistani myös kentällä, kommentoi Tuomo Tolonen sopimustaan.
 

Jussi on parhaimmillaan laitapuolustajana.


Tuomon kaksoisveli Jussi on pelipaikaltaan laitapuolustaja, mutta pystyy pelaamaan myös puolustuslinjan keskellä. Jussi on ollut Jipon edustuksen mukana Tuomon tavoin myös kaksi kautta, mutta viime kaudella minuutteja kertyi lähinnä Jippo/2:n mukana. Jussi ja Tuomo ovat molemmat pelityyliltään rauhallisia ja äärimmäisen nöyriä, jotka ovat tuoneet paljon lisäarvoa Jipon harjoitusvahvuuteen päivittäisessä tekemisessä. Jussin tavoitteena on luonnollisesti pystyä antamaan sama panos joukkueelle myös pelipäivinä.
– Olen pelannut Jipossa 7-vuotiaasta lähtien, joten vaikea olisi kuvitella pelaavansa missään muussa seurassa. Tavoitteena on kehittyä lisää pelaajana, sekä yhdistää tammikuussa alkava armeija ja jalkapallo mahdollisimman hyvin, kommentoi Jussi sopimustaan.
 

Häkki on nopealiikkeinen hyökkäävissä rooleissa keskikentällä viihtyvä pelaaja.


Uutena tulokkaana edustuksen riveihin astelee vuonna 2000 syntynyt myöskin seuran oma kasvatti Väinö Häkki. Häkki pelasi kaksi edellistä kautta Jipon B-junioreissa, jossa hän viihtyi parhaiten keskialueen hyökkäävissä rooleissa. Häkki on Jipon juniorikoulun tuote, josta voi olla jatkossa paljon iloa edustusjoukkueelle. Häkki oli jo menneellä kaudella muutamia kertoja edustuksen harjoitusvahvuudessa.
– Hyvä fiilis siirtymisestä edustukseen, sillä olin jo viime kaudella muutamia kertoja mukana treenaamassa, joten joukkue on jo suhteellisen tuttu. Tunnen muutaman samanikäisen pelaajan (Aleksi Nissinen ja Tuomas Kettunen) tietysti jo yhteisen pelihistorian vuoksi paremminkin. Viime kesänä huomasin, että edustuksen treeneissä on eri tempo kuin mihin olen aiemmin tottunut. Haluan kehittyä tämän temmon mukana ja saada kokemusta aikuisten kanssa pelaamisesta, kommentoi nuori Häkki ensimmäistä edustuksen sopimustaan.
Jipolla on kasassa nyt 9 pelaajasopimusta kaudelle 2018.