fbpx

JIPPO on tehnyt vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Polvijärven Palloseura -78:n kasvatin Teemu Hallikaisen kanssa. Sopimusta voidaan pitää seurahistorian kannalta erittäin merkittävänä, sillä Hallikainen aloittaa peräti 11. kautensa JIPPOn edustusjoukkueessa. Yhtä pitkää kokemusta JIPPOsta ei ole kenelläkään toisella pelaajalla. Vasenjalkainen Hallikainen pelasi ensimmäisen kautensa JIPPOssa kaudella 2010, jonka jälkeen mies edustikin seuraa 10 kautta peräjälkeen aina kauteen 2019 saakka. Sillä kaudella hänen pelinsä päättyivät jo kauden toisessa ottelussa keväällä, kun hänen sääri- ja pohjeluunsa katkesivat Töölön pallokentällä pelatussa Kakkosen ottelussa Kiffeniä vastaan. Vamma ja kuntoutus veivät todella pitkän ajan, eikä Hallikaista nähty viime kaudella sopimuspelaajien joukossa. Seurasydäntä mies osoitti kuitenkin toimimalla kotiotteluiden kenttäkuuluttajana, sekä joukkueenjohtajana muutamassa vierasottelussa. Nyt mikrofoni jätetään kuitenkin muille, sillä Hallikainen on saanut jalkansa kuntoon ja taistellut vaikeuksien jälkeen itselleen sopimuksen jälleen pitkästä aikaa Ykkösessä pelaavan JIPPOn miehistöön.

– Viimeiset pari vuotta on olleet raskaita urheilun kannalta ja toki muutenkin. Erityisesti viime kevät oli vaikea, kun jalka jouduttiin leikkaamaan uudelleen. Kuitenkin jo loukkaantumisesta asti oli selvää, että haluan palata kentälle. Nyt se vei tuskastuttavan kauan, mutta se täytyi tehdä, muuten olisin kokenut luovuttaneeni. Nyt olen jälleen täysin kunnossa ja valmis taistelemaan JIPPOn puolesta, mitä arvostan tämän jälkeen enemmän kuin koskaan.

Hallikainen ehti jo pelata JIPPOn tämän vuoden ensimmäisessä harjoitusottelussa MP:tä vastaan. Ottelulla oli iso symboliikka miehelle itselleen, mutta myös seuralle. Kaiken kukkuraksi Hallikainen onnistui pitkän pelitauon jälkeen välittömästi maalinteossa.

– MP-peli oli henkisesti erittäin vaikea, ensinnäkin palata kentälle noin pitkän tauon jälkeen ja suoraan kovalle tasolle, ja toisekseen en tiennyt silloin, jäisikö se viimeiseksi peliksi tässä seurassa. Vaikka maali ei tuloksellisesti ollut kovin merkityksellinen, niin minulle se oli älyttömän tärkeä ja symboloi erittäin vaikean aikakauden päätöstä.

– Sopimuksen tekeminen on ollut koko ajan selkeä tavoite. On upeaa, että pystyin osoittamaan tasoni riittävän ja sain palkinnon sitkeästä työstä. Nyt on vain jatkettava työntekoa ja pyrittävä auttamaan joukkuetta kaikin mahdollisin tavoin. Nykyjippoon haluan tuoda perspektiiviä pidemmältä ajalta. Ollaan seurana ja joukkueena paremmassa tilanteessa kuin koskaan, sitä pitää arvostaa, mutta myös ymmärtää, että muutkin seurat ympärillä kehittyvät. Esimerkiksi harjoitusoloissa on tultu kauas siitä, kun vedettiin pakkasessa parkkihallissa kestävyystreenejä. En halua, että näitä asioita otetaan itsestäänselvyytenä.

Tuleva kausi tulee olemaan JIPPOlle sarjanousun myötä uusi haaste, iso haaste se on myös pitkältä pelitauolta palaavalla JIPPO-ikonille.

– Tuleva kausi asettaa sekä joukkueena että henkilökohtaisesti äärimmäisen kovan haasteen. Olen kuitenkin aivan varma, että olemme joukkueena siihen valmiit. Henkilökohtaisesti lähden päivä kerrallaan tekemään parhaani ja pyrin ottamaan niin suuren roolin kuin mahdollista. En olisi tähän lähtenyt mukaan, ellen uskoisi että minulla on vielä pelillisesti annettavaa joukkueelle. Joukkue on täynnä hyviä pelaajia, joten ilmaiseksi ei tule mitään. Jos ja kun kesällä katsomoihin taas pääsee, niin kannattaa ehdottomasti tulla paikan päälle! Ykkönen on erittäin kova sarja, ja Joensuussa on mahdollista nähdä kovatasoista jalkapalloa. Täytetään katsomot ja kannustetaan JIPPO kohti uusia unelmia!

Myös joukkueen päävalmentaja Jussi Leppälahti ottaa kokeneen isolla JIPPO-sydämellä varustetun Hallikaisen ilomielin joukkueeseen mukaan.

– Hienoa, että saatiin kokenut Teemu Hallikainen tämänvuotiseen ryhmään mukaan. Teme tuo hyökkäykseen meille vahvan vaihtoehdon ja hänellä on ekstraominaisuuksia joista hyödymme, kuten hänen millintarkka ja räväkkä vasen jalkansa. Teme on joukkuepelaaja par excellence ja seuralle tärkeä pelaaja. Tietysti pitkän loukkaantumisen jälkeen on vaadittu sinnikkyyttä ja sydäntä. Teme on tehnyt työn. Hän on paremmassa fyysisessä kunnossa kuin ennen loukkaantumistaan, joten hän on tehnyt raastavan kovan kuntoutustyön upealla tavalla. Hänen paluunsa lajin pariin huipulle kertoo miehestä aika paljon. Tietysti intensiteettiä ja liikettä pitää vielä saada ja Temellä on matkaa täyteen 90 minuutin intensiiviseen kuntoon, mutta hyvällä suunnalla hänen kohdallaan ollaan.

Tämän sopimusuutisen myötä – TERVETULOA TAKAISIN TEEMU! Hallikainen on tänään kokoonpanossa, kun JIPPO kohtaa Suomen Cupiin avauksessa Rantakylässä Klubi 04:sen. Ottelu pelataan tyhjille katsomoille, mutta voit seurata sitä Ruutu+ -palvelun kautta.

Artikkelin kuva Marko Pennanen.