Vapaaehtoistyö merkitsee monelle mielekästä ja merkityksellistä tekemistä hyvässä porukassa. Jippo tarjoaakin useita eri tehtäviä vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille Joensuussa.

Jipon vapaaehtoistyö tuo kivaa tasapainoa viikkoon – näin toteaa vapaaehtoistoiminnassa mukana oleva Jenni Toppi. Hän on tuttu näky Jipon ottelutapahtumissa muun muassa lipunmyynnissä ja kioskissa. Toppi kertookin nyt, mikä vapaaehtoisena toimimisessa on kaikkein parasta.

– Minulle henkilökohtaisesti se on niin erilaista kuin mitä teen muussa työssä, niin se antaa kivaa tasapainoa viikkoon. Ihmiset ovat urheilutapahtumissa tosi kivoja, niin heidän kanssaan on hauska jutella, Toppi kuvailee vapaaehtoistyön hyviä puolia.

Toppi tuli mukaan vapaaehtoiseksi Jippoon vuosi sitten huhtikuussa. Hän kaipasi uutta tekemistä ja saatuaan idean Jipon vapaaehtoiseksi lähtemisestä, hän laittoi viestiä tämän nettilomakkeen kautta. Parin päivän päästä hän sai puhelun ja olikin ensimmäistä kertaa mukana Jipon ottelutapahtumatiimissä jo samalla viikolla.

Monipuolinen tiimi

Vaikka Toppi onkin tuttu näky etenkin kioskin ja lipunmyynnin pisteissä, vapaaehtoisille löytyvien tehtävien kirjo on laaja. Ei siis tarvitse olla huolissaan siitä, riittääkö kokemus tai osaaminen tehtäviin, sillä tehtäviä löytyy varmasti jokaiselle muun muassa oman mielenkiinnon mukaan.

Kun keskustelemme ahkerasti ottelutapahtumien järjestämisessä mukana olevan Topin kanssa, esille nousevat vapaaehtoistyön hyvät puolet. Vapaaehtoisten tiimissä on hyvä yhteishenki ja tiimi koostuu monenlaisista ihmisistä – porukkaa on eri taustoista ja eri ikäisiä.

– Meillä on tosi monipuolinen tiimi ja se on tosi kivaa, Toppi kuvailee vapaaehtoisten tiimiä.

Yksi parhaista asioista onkin juuri se, että sitä kautta tutustuu uusiin ihmisiin. Keskustelu vaihtuu olosuhteisiin ja lähestyvään kesään – etenkin kesäisin on varsin mukavaa viettää viikonloppuja otteluissa ulkoilmasta ja auringosta nautiskellen.

Tekijöitä tarvitaan

Yksi etu on myös se, että tulemalla mukaan vapaaehtoiseksi Jippoon, pääsee mukaan seuraamaan otteluita ilmaiseksi, joten vapaaehtoistyö on myös hyvä näköalapaikka paikalliseen urheiluun.

Ottelutapahtumiin ei ole välttämätöntä tulla joka kerta, vaan osallistua voi oman kiinnostuksensa mukaan ja myös eri tehtäviä löytyy sen perusteella, millaista työtä haluaisi tehdä. Vaikka olisit mukana vain silloin tällöin, jo se olisi suuri apu, sillä näin tehtävät jakaantuisivat useammalle henkilölle.

Jipon toiminnanjohtaja Timo Tahvanainen pitää tärkeänä sitä, että Jipon ottelutapahtumat kehittyisivät entistäkin paremmiksi, ja jotta tämä olisi mahdollista, nykyisten hyvien tekijöiden lisäksi tarvitaan myös lisää porukkaa eri tehtäviin.

– Jotta ottelutapahtumistamme tulisi entistäkin parempia, tarvitsemme lisää uusia tekijöitä, Tahvanainen kommentoi.

Kiinnostuitko? Ilmoittaudu mukaan! Vapaaehtoisille on avoinna useita eri tehtäviä; esimerkiksi yleisiä järjestelytehtäviä, lipunmyyntiä ja kioskityötä – isoin tarve on kortillisista järjestyksenvalvojista, mutta kaikille innokkaille löytyy varmasti tekemistä. Ilmoittaudu mukaan heti ja helposti täällä: http://jippo.fi/faneille/vapaaehtoiseksi/

Artikkelikuvan taustakuva:
Marko Pennanen