JIPPO on solminut viisi pelaajasopimusta, joista merkittävimpänä voidaan mainita Suomen mestari Timo Tahvanaisen allekirjoittama vuoden mittainen pelaajasopimus. Tinken lisäksi sopimuksen ovat kirjoittaneet neljä muuta viime kauden pelaajaa: Santeri Saarenkunnas, Nuutti Tykkyläinen, Miika Vainikainen ja Jere Kähkönen.

Outokummun Pallon kasvatti Timo Tahvanainen (33) on joensuulaiselle jalkapallokansalle varsin tuttu nimi. Tällä hetkellä JIPPOn toiminnanjohtajana ja Rantakylän jalkapallohallin halliosakeyhtiön toimitusjohtajana toimiva Tinke on onnistunut myös kentän puolella etenkin Seinäjoen Jalkapallokerhon riveissä varsin maineikkaasti: Suomen mestaruus, hopea, pronssi, Suomen Cupin voitto ja Liiga-Cupin voitto. Lisäksi Tinkelle on vyöllään kaksi A-maaottelua Islantia ja Ruotsia vastaan. Vasempana puolustajana pelaava Tahvanainen on Kakkosen tasolle todella laadukas pelaaja, ja sitä hän haluaa olla myös tulevalla kaudella.

– Loistavat fiilikset jatkaa pelaamista JIPPOssa. Meidän joukkueen loistava henki ja joukkueen toiminta motivoivat jatkamaan myös tulevalla kaudella. Minulle jalkapalloharjoitukset ovat todellinen henkireikä omaan arkeeni, pääsen keskittymään futikseen täysillä ja saan siitä huippufiiliksen. Tulevaisuutta pelaajana on vaikea ennustaa, se varmasti riippuu paljon myös terveydestä. Tällä hetkellä olen edelleen todella motivoitunut jalkapallon pelaamista kohtaan, ja koen voivani myös vielä kehittyä pelaajana JIPPOssa. Tavoitteeni jalkapallossa menevät seuran tavoitteiden kanssa käsi kädessä. Haluan JIPPOn nousevan seurana Ykkösen tasolle, mutta myös pelaavan Ykköstä. Ensi kesänä meidän joukkue tulee varmasti olemaan parempi kuin viime kesänä, sillä olemme jo nyt treenanneet pykälän paremmin kuin viime vuonna tähän aikaan. Pyritään kääntämään viime kauden kiikarilukemat niukkoihin voittoihin, niin se riittää jo pitkälle. Kaikki lähtee treenikentältä ja siellä meidän on toimittava vähintään Ykkösen tasoisesti voidaksemme pelata Ykkösen tason jalkapalloa tulevalla kaudella.

Santeri Saarenkunnas (25) tuli viime kaudelle JIPPOon uutena miehenä, mutta jätti kannattajiin lähtemättömän vaikutuksen työmoraalillaan sekä seitsemällä maalillaan. Noilla maaleilla Saarenkunnas oli Aleksi Nissisen jälkeen joukkueen toiseksi paras maalintekijä. Saarenkunnas on Toivalan Urheilijoiden kasvatti ja hän opiskelee pelaamisen ohessa Joensuussa Karelia AMK:ssa Fysioterapeutiksi. Umpisavolainen Santeri kommentoi sopimustaan näin.

– Jotain tuli tehtyä viime kaudella oikein, kun kerran seurajohto ja valmennus halusivat minun jatkavan myös tulevalla kaudella pelaamista JIPPOssa! Viime kausi meni kokonaisuudessaan omalta osaltani hyvin ja tuntui siltä, että pystyin auttamaan joukkuetta menestymään paremmin. Tulevalla kaudella on tavoitteena pysyä jälleen terveenä ja kehittyä joukkueen mukana pari napsua eteenpäin. Kehittymisen myötä ensi kaudesta tulee varmasti oikein kiva. Mitään maalimäärää en lähde tästä kaudesta huolimatta lupailemaan, mutta jos samanlainen suonenvetokausi osuu kohdalle, niin eiköhän se verkko taas heilu!

Nuutti Tykkyläinen (20) on JIPPOn oma kasvatti, joka pelasi kolmen kauden ajan Kuopion Palloseuran organisaatiossa. Nuutti tuli JIPPOon kesken viime kauden juuri ennen elokuun siirtoikkunan sulkeutumista. Viuhuvan vasemman jalan omaava juoksuvoimainen laitapelaaja viihtyi seurassa hyvin, ja kokee voivansa kehittyä täällä tällä hetkellä kaikista parhaiten.

– Joukkueelta odotan, että jokainen antaa aina täyden panoksensa joukkueen eteen niin harjoituksissa kuin peleissäkin, jotta ensi kauden yhteinen tavoite saadaan täytettyä. Meillä on jo nyt kasassa hyvä runko ja odotan, että kauden päätteeksi juhlimme nousua Ykköseen! JIPPOon minut sai jäämään hyvä valmennustiimi. Koin, että tässä vaiheessa oman kehitykseni kannalta Joensuu ja JIPPO oli paras vaihtoehto. Uskon, että tulen kehittymään paljon tulevan kauden aikana yksilötasolla. Myös lainajaksolla oli iso vaikutus päätöksentekoon, koska pääsin tuolloin jo kokemaan Jussin (Leppälahti) sekä muun valmennustiimin intohimon jalkapalloa ja seuran kehittämistä kohtaan. Lainajaksolla huomasin myös kuinka yhtenäinen seura ja etenkin joukkue JIPPO on, joten sekin vaikutti osaltaan päätöksentekoon. Itseltä ensi kaudelta odotan, että kehityn paljon pelaajana ja sitä kautta pystyn auttamaan joukkuetta. Odotan onnistunutta ja ehjää kautta, vastuuta ja että pystyn olemaan voittavana pelaajana joukkueelle.

Miika Vainikainen (21) on JIPPOn kasvatti, joka on pelannut seuran edustusjoukkueessa kaudesta 2015 lähtien. Vainikaisen viime kauden tähtihetki oli Mehtimäen tekonurmella Kouvolan Susien verkkoon iskemä hattutemppu (viime kaudella yhteensä 4 maalia). Keskikentän eri rooleissa ja jopa hyökkääjänäkin viime kaudella pelannut Vainikainen pelasi yhden kauden 2017 AC Kajaanissa, mutta palasi sen jälkeen Joensuuhun ja kasvattiseuraansa.

– Ensi kauden tavoitteita ovat Ykköseen nousu, sekä pelin kehittyminen edelleen. Uskoisin joukkueen tason olevan viime kauden tasolla jo nyt, ja uskon tason vielä nousevan kun kauden alku lähenee ja saadaan joukkue ja peli valmiimpaan muotoon. Pelasimme joulukuussa mielestäni hyvän ottelun KuPS:ia vastaan, joten sen päälle on hyvä lähteä rakentamaan lisää. Omalta osaltani lähden rakentamaan nousujohteisen loppukauden päälle ja olemaan entistä parempi pelaaja.

Jere Kähkönen (21) on JIPPOn kasvatti ja pelipaikaltaan hyökkääjä. Kähkönen oli isossa roolissa JIPPOn nousukaudella 2017, jolloin mies teki Itä- ja Keski-Suomen Kolmosessa 17 maalia. Sen kauden jälkeen nopeajalkainen Kähkönen on kärsinyt loukkaantumisista, mutta tällä hetkellä mies on kunnossa ja valmiina kamppailemaan avauksen pelipaikoista tulevalla kaudella.

– Kaksi viime kautta on mennyt käytännössä kentän laidalla, joten olen todellakin intoa täynnä tulevaa kautta kohtaan. Olen treenannut nyt viime kauden loppupuolesta saakka hyvin ja ennen kaikkea terveenä. En malta odottaa tosipelien alkua, tavoitteena on olla yksi joukkueen parhaista maalintekijöistä.

Kaikkien näiden viiden pelaaja sopimukset ovat yksivuotisia. Näiden sopimusten myötä JIPPOlla on kasassa yhteensä 19 pelaajasopimusta kaudelle 2020. HIENOJA MIEHIÄ, JATKETAAN HOMMIA!

JIPPOn kausikortit ovat vielä hetken myynnissä kampanjahintaan 40e! Kausikortteja on myyty n. 240kpl, osta omasi tämän linkin kautta.

Artikkelin pääkuva Marko Pennanen.