Suomen Cupin 4. kierroksen otteluun JIPPO sai vastaansa Kakkosen C-lohkon nousijasuosikkeihin kuuluvan JJK:n Jyväskylästä. Ottelusta odotettiin tasaista vääntöä ja sellainen siitä myös saatiin. JJK meni ottelussa johtoon, mutta JIPPO tuli tasoihin ja lopulta rangaistuspotkukilpailun päätteeksi nappasi itselleen paikan cupin 5. kierrokselta.

Ottelun ensimmäinen jakso oli aaltoilevaa peliä maalipaikkojen mennessä aikalailla tasan. Vieraat saivat ensimmäisen maalipaikkansa 6. minuutin kohdalla, mutta matala laukaus meni hieman ohi maalin. Vartin kohdalla isännät pääsivät yrittämään pariin kertaan kulmapotkusta. Molemmat Lari Liukkosen antamat kulmurit kaartivat hyvän näköisesti maalille, mutta vieraiden puolustus maalivahti Aati Riihimäen johdolla selvittivät nämä tilanteet. Punapaitojen parhaat maalipaikat tulivat ensimmäisellä jaksolla Miika Vainikaiselle. 17. minuutilla Vainikainen pääsi kokeilemaan hyvästä paikasta noin 15 metristä, mutta vasemman jalan laukaus jäi hieman vaisuksi. Toinen paikka tuli reilun puolen tunnin pelin jälkeen, kun Santeri Saarenkunnas ja Terrence Smith taituroivat pallon Vainikaiselle, mutta vaikeahkosta asennosta lähtenyt laukaus lähietäisyydeltä päätyi Riihimäen hyppysiin. Hetki tämän jälkeen vieraat pääsivät iskemään ottelun avausmaalin, kun Roope Salon lähettämä laukaus rangaistusalueelta painui vasempaan alakulmaan. Tasaisen avausjakson päätteeksi tauolle vieraiden johdossa.

Kotijoukkue tuli toiselle jaksolle isännän elkein ja hallitsi toisen jakson alkua selvästi. 55. minuutin pelin jälkeen sinnikäs taistelu tuotti tulosta, kun Pyry Piirainen avasi pitkällä kohti Miro TurustaTurska voitti JJK-puolustajan kaksinkamppailussa, eteni rangaistusalueelle ja laukoi pallon voimalla vasempaan alakulmaan ohi Riihimäen. Myös maalin jälkeen JIPPO hallitsi kenttätapahtumia, kun vaihtomiehet Ryo Fujimura ja Toni Tahvanainen toivat uutta virtaa hyökkäyspeliin. Jakson loppua kohden JJK pääsi paremmin peliin mukaan, ja oli myös lähellä onnistua maalinteossa. Viimeisen vartin aikana tunteet lämpenivät puolin ja toisin, kun jokaisesta pallosta käytiin kovaa kamppailua. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty, joten edettiin rangaistuspotkukilpailuun.

Pilkkukisan hahmoksi nousi kolme kertaa pallon tielle venynyt Piirainen, joka nollasi ensimmäisenä JJK:n Aatu Mannisen. Tämän jälkeen Timo Tahvanainen ja vieraiden Daniel Säily laukoivat pallon maaliin, vaikka Piirainen oli jälkimmäisessä laukauksessa hyvin mukana. Fujimura ja vieraiden jokerikortti, maalivahti Riihimäki, ja Niko Niemeläinen onnistuivat, joten kolmen parin jälkeen tilanne oli JIPPOlle 3-2. Vertti Levon laukaukseen Piirainen venytti huikean torjunnan aivan tolpan juuresta, joten Toni Tahvanaisella oli isäntien neljäntenä laukojana paikka ratkaista ottelu. Tahviksen kova laukaus pamahti kuitenkin ylähirteen. Kun Piirainen sai vielä kättään väliin ex-jippopelaaja Aleksis Lehtosen matalaan laukaukseen, saivat JIPPOn villit voitonjuhlat alkaa.

Suomen Cupin 5. kierros pelataan aikavälillä 24.-26.5. Ne ottelut, joissa on mukana Veikkausliigajoukkue, pelataan keskitetysti 25.5. 5. kierroksen otteluparit arvotaan ensi viikon torstaina. JIPPOn kausi jatkuu seuraavaksi vierasottelulla KuPS Akatemiaa vastaan, ottelu pelataan Kuopion Väre Areenalla ensi viikon maanantaina 9.5. kello 19.00 alkaen.

Avaus: Piirainen; Ti. Tahvanainen – de Paula (77′ Kela) – Harju – Viitaniemi; Vainikainen (61′ Fujimura) – Liukkonen (77′ Kettunen) – Saarenkunnas; Niemeläinen – Turunen – Smith (61′ To. Tahvanainen)

Penkki: Piiparinen, Sottinen, Hukka

Kuva: Mikko Kalavainen