Kakkosen kausi jatkui JIPPO:n osalta maanantaina Kuopiossa, missä kohdattiin KuPS Akatemia. Ottelussa paremmasta joukkueesta ei ollut epäselvyyttä missään vaiheessa, kun punapaidat menivät menojaan jo ottelun alkuminuuteilla.  Toni Tahvanainen iski kolme, Miro Turunen kaksi ja Ryohei Fujimura sekä Lari Liukkonen maalin mieheen.

Ottelu ehti vanhentua vain 20 sekuntia, kun Turunen ryösti pallon pahasti paikoilleen jähmettyneeltä KuPS-toppari John Godwiniltä. Pallo maaliin ohi Miika Töyräksen lähietäisyydeltä. Isännät kuittasivat välittömästi seuraavasta hyökkäyksestä tuomitusta rangaistuspotkusta, mutta tämän jälkeen maaleja iskivät vain joensuulaiset. JIPPO hallitsi palloa ja pääsi pariin kertaan hyvään maalipaikkaan esimerkiksi Fujimuran ja Eetu Viitaniemen toimesta vasemman laidan kautta. Nämä yritykset, kuin myös rangaistusalueen rajan tuntumasta tulleen epäsuoran vapaapotkunkin Töyräs ja KuPS-puolustus vielä selvittivät. 19. minuutilla Godwin rikkoi Fujimuraa ja pallo 16:een metriin, josta Turunen viimeisteli illan toisensa. Tästä ei mennyt kuin muutama minuutti, kun Tahvanainen hyödynsi jälleen isäntien puolustuksen virheen ja nosti pallon kolmannen kerran maaliin. Puolen tunnin kohdalla Lari Liukkonen katkaisi hienosti keltapaitaisen puolustajan nousun ja nosti pallon upeasti maaliin lähes puolesta kentästä, 1-4. Jakson viimeisen sai kunnian viimeistellä Tahvanainen, joka jatkoi oikealta laidalta tulleen Jens Harjun syötön lähietäisyydeltä maaliin.

Tauon jälkeen JIPPO tuli ryminällä takaisin kentälle ja sai luotua useamman maalipaikan. Turusella oli muunmuassa paikka laukoa illan kolmas maalinsa, mutta Töyräs peitti tämän hyvällä vastaantulollaan. Pian tämän jälkeen JIPPO otti jalkaa pois kaasulta ja tyytyi keskittymään vastahyökkäyksiin. KuPS piti enemmän palloa, mutta pallonhallinta oli hyvin näennäistä ilman todellisia vaaranpaikkoja Pyry Piiraisen maalille. 57. minuutilla Liukkonen laittoi silmiä hivelevällä kovalla ulkosyrjäsyötöllä Fujimuran vauhtiin. Ryo sai puolustajan estelyistä huolimatta tökättyä kauden ensimmäisen maalinsa ja peli 1-6. 72. minuuttia oli pelattu, kun vaihdosta terävästi kentälle tullut Terrence Smith pääsi laukomaan lähietäisyydeltä vasemmalta laidalta. Töyräs torjui kovan laukauksen eteensä, ja paikalla olleen Tahvanaisen oli helppo työ pukata illan kolmas täysosumansa. Smithillä oli ottelun lopussa parikin mahdollisuutta lisätä johtoa, mutta tällä kertaa Töyräs oli vahvempi. 90 minuutin jälkeen 3 pistettä JIPPO:n bussin matkaan kohti Joensuuta!

Ottelut jatkuvat JIPPO:n osalta tämän viikon sunnuntaina kotiavauksella, jossa Koillispuiston tekonurmella kohdataan kautensa tappiolla NJS:aa ja voitolla KäPa:a vastaan aloittanut Atlantis. Ottelu alkaa kello 17.00, tervetuloa! Torstaina puolen päivän aikaan saadaan jännittää, kuka tulee vastaan Suomen Cupin 5. kierroksella. Arvontaa voi seurata klo 13.00 alkaen Veikkaus TV:sta (vaatii kirjautumisen).

Avaus: Piirainen; Harju (C) (60′ Sottinen) – de Paula – Kela – Viitaniemi; Liukkonen (60′ Kettunen); Saarenkunnas – Niemeläinen (80′ Vainikainen); Turunen (71′ Piiparinen) – Tahvanainen – Fujimura (60′ Smith)

Penkki: Ojaniemi (mv), Hukka

Kuva: Mikko Kalavainen