Juhannuksen aatonaaton alkuilta sujui JIPPOlla varsin mukavissa tunnelmissa, kun Joensuun torstai-illassa napsahti tilille Kakkosen kauden seitsemäs voitto. Vierailija NJS:lla ei lopulta ollut ottelussa mitään palaa, kun JIPPO pamautti taululle voittolukemat 4-0. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, kun Miika VainikainenSanteri SaarenkunnasNiko Niemeläinen ja Victor de Paula tekivät kukin maalin mieheen.

Ottelun alku oli jälleen JIPPOlle haastava. Pallokontrolli oli hakusassa ja vieraat olivat ottelussa ensimmäisen vartin ajan kuskin paikalla. Vasemmalta tullutta sivuverkkoon päätynyttä laukausta keltapaidat eivät kuitenkaan päässeet. Hyviä erikoistilanteita läpi ottelun antanut Timo Tahvanaisen kulmapotku oli kaartaa suoraan maaliin vartin kohdalla, mutta NJS-maalivahti Tuukka Niemelä venytti kätensä väliin. Pari minuuttia tästä ja Miro Turunen pääsi etenemään vasemmalta rangaistusalueelle. Niemelä torjui matalan laukauksen eteensä, Miika Vainikainen oli ensimmäisenä paikalla puttaamassa nahkakuulan maaliin. Täysosuma oli Milkylle kauden kolmas. Maalin jälkeen JIPPO otti pelivälineen hallinnan, mutta maalipaikoille pääsy oli vielä haastavaa. Puolen tunnin kohdalla Niko Niemeläinen ryöväsi pallon NJS:n alimpana miehenä palloa pitäneeltä Aleksi Kilpeläiseltä ja karkasi läpiajoon. Varmalla sijoituksella peli 2-0:aan. Tämän maalin myötä Nikolla täysosumia koossa tällä kaudella neljä. Jakson lopulla ei enää maalipaikkoja nähty. NJS:n Jonathan Ndongala loukkasi ikävän näköisesti olkapäätään, jonka vuoksi lisäaikaa pelattiin hyvä tovi ennen taukovihellystä.

JIPPOn toinen jakso oli huomattavasti parempaa peliä, kuin ensimmäinen. Vapaapotkuja saatiin useampi läheltä maalia ja vaarallisia maalipaikkojakin useampi. Vieraat saivat sitä vastoin ottelun parhaan maalipaikkansa 81. minuutin kohdalla, ja tämäkin laukaus painui hieman ohi maalin. Aivan jakson alussa punapaidat saivat sivuvapaapotkun oikealta puolelta aivan rangaistusalueen rajalta. Timo Tahvanaisen laukaus osui kuitenkin muuriin. Reilun tunnin kohdalla JIPPO loi kovaa painetta vieraiden maalille. Miro Turusen kova laukaus saattoi kimmota ylärimasta maaliviivan oikealle puolelle, mutta maaliviivateknologian puuttuessa Joensuusta vielä toistaiseksi tilanne jäi elämään. Lopulta Santeri Saarenkunnas puski pallon lähietäisyydeltä kolmannen kerran maaliin kauden ensimmäisellä maalillaan. Niko Niemeläisellä oli hetkeä myöhemmin hyvä tilaisuus laukoa lähietäisyydeltä illan toinen maalinsa, mutta laukaus lähietäisyydeltä tolppaan. 77. minuutin pelin jälkeen Victor de Paula sai kunnian viimeistellä maalin ensimmäisenä brasilialaisena JIPPOssa. Kulmapotkun jälkitilanteesta pallo maaliin noin 10 metrin kohdalta. Vaihtomies Toni Tahvanaisella oli vielä lisäajalla hyvä sauma tehdä isäntien illan viides, mutta sijoitus läpiajon päätteeksi hieman ohi maalin. Näin JIPPOlle varsin maistuva voitto kesäkuun viimeisestä ottelusta.

Voiton myötä JIPPOn sarjajohto kasvoi viiteen pisteeseen toisensa olevaan ja ottelun vähemmän pelanneeseen PKKU:n nähden. Pelit jatkuvat reilun viikon päästä kotiottelulla, kun Joensuuhun vieraaksi saapuu sarjassa kahdeksalla pisteellä toiseksi viimeisenä oleva sarjanousija PeKa, joka pelasi torstaina 0-0 tasapelin KuPS Akatemiaa vastaan. Ottelu alkaa Joensuun Keskuskentällä kello 15.00, tervetuloa kannustamaan JIPPO voittoon!

Avaus: Piirainen; Ti. Tahvanainen – de Paula (87′ Kela) – Harju – Viitaniemi; Vainikainen (66′ To. Tahvanainen) – Kettunen – Saarenkunnas; Fujimura (80′ Nissinen) – Turunen (88′ Juurinen) – Niemeläinen (80′ Sottinen)

Penkki: Koikkalainen, Hukka

Kuva: Mikko Kalavainen