Kakkosen sarjakausi 2022 polkaistiin käyntiin lauantaina päivällä Helsingissä. JIPPO haki isäntäjoukkue PPJ:sta 0-2 (0-1) voiton, vaikka jätkäsaarelainen sarjanousija laittoi varsinkin ensimmäisellä jaksolla hanttiin.

Keltapaitainen vierasjoukkue sai otteluun loistavan alun, kun vain neljän minuutin pelin jälkeen Miro Turusta rikottiin rangaistusalueella vastahyökkäyksen päätteeksi. Turska itse asettui laukomaan rangaistuspotkua, ja viimeisteli varmasti oikeaan alakulmaan maalivahti Jaakko Wainikaisen aavistaessa väärään suuntaan. Toni Tahvanaisella oli loistava tilaisuus lisätä JIPPOn johtoa 25. minuutilla, kun Turunen oli ensin kiertänyt Wainikaisen läpiajonsa päätteeksi. Tahviksen laukaus osui kuitenkin tolppaan. Isännillä oli jakson aikana omat tilaisuutensa tasoitukseen. Muunmuassa Emil Pallaksella oli paikka tasoittaa etukulmasta, mutta Pyry Piirainen venytti hienosti laukauksen tielle. Tasaisen avausjakson jälkeen tauolle lähdettiin JIPPOn johtaessa 0-1.

JIPPO tuli toiselle jaksolle räväkämmin, ja sai luotua vastustajaansa enemmän painetta maalille. Parhaat paikat tulivat jakson alussa kulmapotkuista, mutta nämä PPJ-puolustus sai vielä siivottua viimeistään maaliviivalta. Isäntien tasoitus oli lähellä hieman ennen tunnin täyttymistä, kun Oliver Luoma laukoi pallon ylärimaan vastahyökkäyksen päätteeksi. Pari minuuttia tästä, ja JIPPO iski kauden toisen maalin. Keskitys oikealta laidalta boksissa olleen Niko Niemeläisen päähän. Ilmava pusku upposi PPJ-maalin takayläkulmaan ja vieraat 0-2 johtoon. Toni Tahvanaisella oli 71. minuutin kohdalla mainio paikka lisätä johtoa, mutta tuikkaus lähetäisyydeltä Turusen syötöstä hieman ohi maalin. PPJ ei saanut kunnollista takaa-ajoa käyntiin JIPPOn puolustaessa vähäiset yritykset hyvin Piirainen viimeisenä lukkonaan. Turunen sen sijaan haistoi muutama minuutti ennen täyttä aikaa puolustajan tiputuksen Wainikaiselle ja oli tehdä matsin kolmannen. Hieman ennen täyden ajan täyttymistä Timo Tahvanainen otti ottelun toisen keltaisen korttinsa, joten keltapaidat joutuivat pelaamaan viimeiset viisi minuuttia vajaalla. Paras paikka oli kuitenkin Terrence Smithillä joka pääsi aivan loppuhetkillä vastakkain Wainikaisen kanssa. Tällä kertaa Ticon avausmaali Kakkosessa jäi vielä tekemättä. Avausvoitto JIPPOlle Kakkosessa lopulta lukemin 0-2!

Kausi on nyt startattu myös Kakkosen osalta. Ottelut jatkuvat varsin pian, kun jo ensi tiistaina 3.5. jatketaan Suomen Cupia. Rantakylän hallissa vastaan asettuu Kakkosen C-lohkossa pelaava JJK, joka voitti ensimmäisen sarjaottelunsa lauantai-iltana OTP:n vieraana lukemin 0-3. Cupin 4. kierroksen ottelu alkaa tiistaina kello 18.30, tervetuloa paikalle! Kakkonen jatkuu JIPPOn osalta maanantaina 9.5. Kuopiossa KuPS Akatemiaa vastaan.

Avaus: Piirainen; Ti. Tahvanainen – de Paula – Kela – Viitaniemi; Fujimura (71′ Vainikainen) – Kettunen (80′ Liukkonen) – Niemeläinen (87′ Sottinen) – Saarenkunnas; Turunen (87′ Harju) – To. Tahvanainen (71′ Smith)

Penkki: Oikarinen (mv), Piiparinen

Kuva: Mikko Kalavainen