fbpx

Lauantaina JIPPO kohtasi kotonaan Kakkosen A-lohkon tyvipäähän jumiutuneen PeKan. Miro Turusen kauden seitsemäs maali riitti tällä kertaa voittoon, vaikka paikkoja useampaankin täysosumaan oli. Voiton myötä JIPPOn sarjajohto kasvoi kuuteen pisteeseen.

Ensimmäinen jakso niin kuin koko ottelukin oli kotijoukkueen pallonhallintaa. Parhaimmat maalipaikat luotiin vasemmalta laidalta Ryo Fujimuran toimesta. Jo muutaman minuutin pelin jälkeen Ryolla oli paikka tehdä maali lähietäisyydeltä, mutta vieraiden maalivahti Aleksi Partanen sai jalkansa väliin etukulmaan suuntautuneeseen matalaan laukaukseen. Myös Turusella oli paikka iskeä jälleen hyvin keskikentällä palloa jakaneen Lari Liukkosen syötöstä, mutta tämä ei vielä uponnut. Vajaan puolen tunnin kohdalla Miika Vainikainen jatkoi päällään Pyry Piiraisen pitkän avauksen Turuselle, joka kahden puolustajan esteilyistä huolimatta runnoi itsensä maalintekoon. Varma sijoitus alakulmaan ja peli 1-0. Muunmuassa Vainikaisella oli paikka lisätä JIPPOn johtoa, mutta yllättävä laukaus pienestä kulmasta osui tolppaan. Vieraat pääsivät muutaman kerran etenemään JIPPOn rangaistusalueen liepeille, mutta totuuden nimissä yhtään vaarallista maalipaikkaa PeKa ei ensimmäisellä jaksolla saanut luotua.

JIPPO tuli terävästi toiselle jaksolle ja Turusella oli heti hyvä paikka lisätä johtoa, mutta PeKa-puolustus blokkasi tämän laukauksen. Hetkeä myöhemmin Fujimura laukoi terävästi vastahyökkäyksen päätteeksi, mutta Partanen venyi torjuntaan. Toinen jakso noudatteli pitkälti samaa kaavaa, kuin ensimmäinen. JIPPO sai luotua joitakin maalipaikkoja lisämaalien tekemiseen, mutta tällä kertaa maalisarake jäi yhteen. Valkopaitaiset vieraat eivät puolestaan saaneet luotua maalipaikkoja hyvin puolustaneen JIPPOn maalille.

Ensi viikolla edessä on “kevätpuoliskon” toisiksi viimeinen ottelu, kun JIPPO matkaa Helsinkiin kohtaamaan perinteikkään Käpylän Pallon. KäPa on sarjassa sijalla 5, yhdeksän pistettä JIPPOa perässä. Sillä on tosin pelattuna vähiten otteluita koko lohkossa, seitsemän kappaletta. Tämän jälkeen edessä on vielä yksi ottelu ennen kahden viikon taukoa, kun keskiviikkona 13. päivä kohdataan KuPS Akatemia kotikentällä.

Avaus: Piirainen; Ti. Tahvanainen – Kela – de Paula – Harju (85′ Viitaniemi); Kettunen – Vainikainen (68′ Sottinen) – Liukkonen (63′ Nissinen); Fujimura (85′ Hukka) – Turunen – Niemeläinen

Penkki: Ojaniemi, Juurinen, Yletyinen

Kuva: Mikko Kalavainen