JIPPO kohtasi lauantaina elokuun toisessa ottelussaan Kakkosen A-lohkon hännillä olevan FC LaPan. Voittajasta ei Lappeenrannan Kimpisellä jäänyt epäselvyyttä, kun JIPPO voitti toistamiseen sarjanousijan lukemin 0-4. Miro Turunen iski kolmannessa pelissä perättäin kaksi maalia, Jens Harju teki kauden ensimmäisensä ja Miika Vainikainen kaunisteli loppulukemat kauden neljännellä osumallaan.

Peliä oli ehditty pelata vain viitisen minuuttia, kun Santeri Saarenkunnaksen keskitys vasemmalta löysi rangaistusalueelle vapaaksi jääneen Turusen, joka laukoi pallon hallitusti maaliin. Peli oli maalin jälkeen täysin JIPPOn hallussa, eivätkä isännät juuri saaneet maalipaikkoja yhtä matalaa ohilaukausta lukuunottamatta luotua. Ryohei Fujimuralla oli maalin jälkeen parikin tilaisuutta lisätä johtoa, mutta isäntien maalivahti torjui molemmat matalat laukaukset. Reilun puolen tunnin pelin jälkeen vasemmalta laitettiin jälleen keskitys kohti LaPan maalia. Victor de Paula sai päätään väliin, mutta pallo osui ylärimaan. Paluupallo tuli kuitenkin Jens Harjulle, joka tuikkasi pelivälineen jalallaan maaliin.

Toinen puoliaika ei isompaa muutosta pelinkuvaan tuonut. JIPPO kontrolloi peliä ja otti jo jalkaakin pois kaasulta, jos se ei aivan pohjassa asti ollut ensimmäiselläkään jaksolla. Viitisen minuuttia toista jaksoa oli pelattu, kun LaPa sai hyökkäysalueen vapaapotkun. Tästä ei vaaraa JIPPOn maalille syntynyt, mutta Toni Tahvanainen vapautti Turusen tarkalla keskityksellään maalintekoon, kun isäntien puolustajat olivat nousseet erikoistilannetta varten hyökkäysalueelle. Turska harhautti alimpana olleen puolustajan ja laukoi pallon tarkasti alakulmaan. JIPPOlla oli paikkoja useampaankin lisämaaliin, mutta isäntien maalivahti Joonas Turku venyi pallon tielle useamman kerran. Vielä kertaalleen keltapaidat kuitenkin onnistuivat maalinteossa. Liukkonen käynnisti hyökkäyksen, vaihdosta kentälle tulleet Aleksi Nissinen ja Terrence Smith pelasivat hyvin yhteen ja Miika Vainikainen siirsi Nissisen laukauksesta tulleen paluupallon ohi Turun. Kun lisämaaleja ei enää tullut, JIPPO pääsi juhlimaan toista perättäistä voittoaan. Joensuulaisittain hieno asia voiton lisäksi oli oman huippulahjakkaan juniorin, 15-vuotiaan Eemil Tannisen, ensiesiintyminen miesten peleissä.

Pelit jatkuvat JIPPOn osalta ensi viikon lauantaina, kun vastaan asettuu sarjassa tällä hetkellä viidentenä oleva FC Kiffen. Ottelu alkaa Mehtimäellä kello 17.00, tervetuloa kannustamaan JIPPO voittoon!

Avaus: Piirainen; Ti. Tahvanainen – de Paula – Harju (65′ Hukka) – Viitaniemi; Saarenkunnas (59′ Tanninen) – Liukkonen – Kettunen (65′ Vainikainen) – Fujimura (74′ Nissinen); To. Tahvanainen (65′ Smith) – Turunen

Penkki: Ojaniemi, Sottinen

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen