Syyskuun pelit alkoivat JIPPOn osalta kotiottelulla PKKU:a vastaan. Keravalaisvieraat veivät kauden ensimmäisen keskinäisen ottelun nimiinsä, mutta nyt oli takaisinmaksun aika. Punaiset palasivat kahden voitottoman pelin jälkeen takaisin voittokantaan ehjällä suorituksella. Miro Turunen viimeisteli kauden 15. maalinsa, Toni Tahvanaisen kauden seitsemäs osuma jäi lopulta ottelun voittomaaliksi.

Ottelu oli kokonaisuudessaan aivan loppua lukuunottamatta hyvin joensuulaisten hallinnassa. Varsinkin avausjakso oli vahva, ja maalinteko olisi terävämmällä viimeistelyllä voitu aloittaa jo 10. minuutin pelin jälkeen. Pirteästi etenkin avausjaksolla oikealla laidallaan esiintynyt Aleksi Nissinen keskitti pallon maalin eteen. Santeri Saarenkunnas pääsi puskemaan, mutta vieraiden maalivahti Robin Källman sai juuri ja juuri venytettyä kätensä eteen. Puolen tunnin kohdalla Turunen karkasi vieraiden puolustuslinjalta läpiajoon. Etukulmaan suuntautunut viimeistely-yritys osui kuitenkin tolppaan. Myös Niko Niemeläisellä oli tilaisuus avata isäntien maalihanat vapaapotkusta, mutta matala laukaus ei tuottanut toivottua tulosta. Vieraatkin pääsivät useamman kulmapotkun myötä hätyyttelemään isäntien rangaistusaluetta, mutta huippuvaarallisia maalipaikkoja ei juuri Pyry Piiraisen maalilla nähty.

Toista jaksoa oli pelattu JIPPO-hallinnassa noin kymmenisen minuuttia, kun rajaheitto annettiin PKKU:n puolustuspäässä nopeasti. Pallo Ryohei Fujimuralle, joka löysi matalalla keskityksellään maalin edestä Turskan, joka tökkäsi isännät johtoon. Tästä meni noin 10 minuuttia ja Fujimura pääsi haastamaan vasemmalla laidallaan vieraiden puolustajaa. Tämä jäi Ryosta jälkeen ja veti tyylipuhtaalla pulkalla Fujimuran nurin rangaistuspotkun arvoisesti. Källman torjui Turusen matalan laukauksen, mutta Toni Tahvanainen oli haukkana paikalla viimeistelemässä paluupallon maaliin. Ottelussa mentiin tämänkin jälkeen isäntien hallinnassa ja pitkään näytti siltä, ettei punaisilla ole hädänpäivää. Vieraat pääsivät kuitenkin peliin mukaan ikääkuin puolivahingossa. Kymmenisen minuuttia ennen loppua pallo kimpoili useamman JIPPO-puolustajan kautta vieraiden Akseli Haapalaiselle, joka laukoi rangaistusalueen rajalta pallon komealla laukauksella ohi Piiraisen. Lopussa isännät säästyivät pahimmalta myllytykseltä, vaikka valkopaidat pääsivätkin pariin kertaan luomaan uhkaa JIPPO-alueella. Peli päättyi 2-1 lukemiin ja JIPPO pääsi juhlimaan voittoa, joka nosti sen ainakin hetkeksi takaisin sarjakärkeen, kun KäPa pelaa oman 18. kierroksen ottelunsa tänään sunnuntaina.

Runkosarjaa on JIPPOn osalta jäljellä neljä peliä ennen lokakuussa pelattavaa kolmen ottelun mittaista jatkosarjaa. Jäljellä olevista peleistä seuraava on edessä ensi viikon lauantaina, kun JIPPO matkaa Nurmijärvelle NJS:n vieraaksi. Seuraava kotipeli on vuorossa kahden viikon päästä sunnuntaina, kun Mehtimäelle vieraaksi saapuu helsinkiläinen sarjanousija PPJ.

Avaus: Piirainen; Ti. Tahvanainen – de Paula – Kela – Viitaniemi (83′ Juurinen); Saarenkunnas (63′ Kettunen) – Liukkonen – Niemeläinen; Fujimura (83′ Yletyinen) – Turunen (83′ Tanninen) – Nissinen (63′ To. Tahvanainen)

Penkki: Koikkalainen, Harju

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen