fbpx

JIPPO kohtasi toistamiseen KuPS Akatemian tällä kaudella Joensuun Keskuskentän keskiviikkoillassa. Jos joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen toukokuussa Kuopiossa oli yksipuolinen näytös, oli tämä ottelu edeltäjäänsä huomattavasti tasaisempi. KuPS:n nuori reservijoukkue antoi tiukan vastuksen, mutta Ryohei Fujimuran ja Miro Turusen maaleilla punapaidat nappasivat 2-1 voiton. Näin JIPPO pääsee 7 pisteen johdossa kahden viikon ottelutauolle ennen sarjassa toisena olevaa Reipasta, joka pelaa 12. kierroksen ottelunsa ensi viikolla.

Kotijoukkue otti pelivälineen hallinnan pelin alusta. Ensimmäisen maalipaikkansa se sai, kun erittäin pirteästi läpi ottelun uurastanut Ryohei keskitti vasemmalta Niko Niemeläiselle rangaistusalueelle, mutta tämä ei aivan saanut viimeisteltyä palloa maaliin. Ryoheilla itsellään oli hetkeä myöhemmin paikka laukoa JIPPO johtoon oikealta laidalta kulmapotkun jälkitilanteesta. Vieraiden maalivahti Elias Puustinen sai kuitenkin torjuttua etuyläkulmaan suuntautuneen laukauksen. Vieraat pääsivät peliin paremmin mukaan jakson edetessä. Akatemia-joukkueen riveissä pelituntumaa hakenut KuPS:n huippuhankinta Filip Valencic petasi huippupaikan puolen tunnin pelin jälkeen Eero Kirjavaiselle, mutta tämän laukaus hyvästä paikasta meni metrikaupalla ohi maalin. Vielä paremman maalipaikan vieraat saivat, kun Niklas Orjalan järjestelemän tilanteen jälkeen Tuomas Pippola laukoi rangaistusalueen rajalta. Pyry Piirainen venyi kuitenkin hienosti laukauksen tielle. Isännillä oli vielä jakson 9. kulmapotkustaan hyvä tilaisuus mennä taukojohtoon, mutta Turusen laukaus kilpistyi puolustajaan.

Toista jaksoa ehdittiin pelata 7 minuuttia, kun Ryohei ja Niemeläinen pelasivat hyvin yhteen vieraiden boksin rajalla. Lopulta Niemeläinen vapautti Ryon maalintekoon, varma viimeistely alakulmaan ja peli 1-0:aan. Niin kuin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa toukokuussa, kuopiolaisten vastaus tuli heti seuraavasta hyökkäyksestä. Orjala löysi keskityksellään Justus Lehdon, joka viimeisteli boksista pelin tasoihin. Hetkeä myöhemmin Valencicilla oli hyvä paikka viedä keltapaitainen vierasjoukkue johtoon lähietäisyydeltä, mutta Piirainen torjui tämän yrityksen kulmaksi. Jos jakson alku oli tällä kertaa hienokseltaan vieraiden, niin pikkuhiljaa pelin painopiste alkoi siirtyä enemmän KuPS:n alueelle. Ensimmäistä kertaa avauksessa ollut Jere Juurinen petasi noin tunnin kohdalla paikan Turuselle rangaistusalueella, mutta Turska ei osunut palloon. Muitakin maalipaikkoja isännät pystyivät luomaan, esimerkiksi Ryon laukaus kaukaa oli painua maalin, mutta meni hieman ohi maalin. 84. minuutilla KuPS:n maalivahti Puustinen tuli kauas maaliltaan vastaan JIPPOn pitkää avausta. Turunen ehti kuitenkin palloon ensin, kiersi Puustisen ja sijoitti vaikeasta asennosta vasemmalta sivurajan läheisyydestä pallon tyhjään maaliin ja pelin 2-1:een. Aivan lisäajalla vieraat saivat vielä luotua vaarallista painetta JIPPOn alueelle, mutta punapaidat kestivät ja nappasivat kuudennen kotivoittonsa pitäen kotisaldonsa virheettömänä.

Nyt vedetään henkeä parisen viikkoa, ennen kuin syyspuolisko sarjasta JIPPOn osalta alkaa Atlantiksen vieraana lauantaina 30. päivä kuluvaa kuuta. Ottelua oli seuraamassa tänään komeasti 513 silmäparia, mikä on JIPPOn kuluvan kauden yleisöennätys. Laitetaanhan tuostakin paremmaksi lauantaina 6.8. Mehtimäen tekonurmella, kun vastaan asettuu kello 17.00 alkavassa ottelussa Futura Porvoosta. Tervetuloa!

Avaus: Piirainen; Tahvanainen – Kela – Harju – Viitaniemi; Kettunen (89′ Sottinen) – Niemeläinen (67′ Vainikainen) – Saarenkunnas; Fujimura (80′ Smith) – Turunen (89′ Hukka) – Juurinen (67′ Nissinen)

Penkki: Oikarinen, Yletyinen

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen