Toukokuun viimeisessä ottelussaan JIPPO kohtasi Kolmosesta sarjaporrasta ylemmäs nousseen LaPan Lappeenrannasta. Vaikka pelillisesti JIPPO ei esittänyt kauden parasta peliään, olisivat loppulukemat voineet olla vieläkin isommat kliinisemmällä viimeistelyllä. Neljä kertaa peliväline kuitenkin saatiin vastustajan maaliin, tästä vastasivat Toni Tahvanainen kahdesti ja kertaalleen uran ensimmäisen maalinsa miesten peleissä tehnyt Topi Kela sekä Miika Vainikainen.

JIPPO tuli peliin ryminällä ja sai jo avausminuuttien aikana pari kulmapotkua, jotka tulivat hyvännäköisesti maalin eteen. Kolmannesta kulmapotkusta pallo saatiin toimitettua maaliin asti. Kela puski etualueelta Lari Liukkosen antaman kulmapotkun maaliin. Hetkeä myöhemmin myös Timo Tahvanainen pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta tämä osui ylärimaan. Isännät lisäsivät johtoaan vajaan vartin kohdalla. Hyökkäys pelattiin vasemmalta laidalta Ryohei Fujimuran toimesta. Ryon syöttö keskelle Toni Tahvanaisen jalkaan rangaistusalueelle. Tahvis  ei paikastaan erehtynyt vaan laukoi tarkasti alakulmaan. Muunmuassa Miro Turusella oli myös tilaisuus lisätä punaisten johtoa, mutta hyvän ottelun pelannut Niko Pienmunne torjui oikein ajoitetulla vastaantulollaan. Jakson jälkipuoliskolla LaPa pääsi peliin mukaan ja oli lähellä maalintekoa 24. minuutilla, mutta Pyry Piirainen torjui loistavasti puskuyrityksen.

Toisella jaksolla JIPPO paransi peliään ensimmäisen jakson lopusta ja sai luotua maalipaikkoja, mutta Pienmunne otti monta hyvää torjuntaa. Toni Tahvanainen pääsi yrittämään illan toista maaliaan rangaistuspotkusta, jonka Niko Niemeläinen sai hankittua haastoyrityksellään. Rangaistuspotku meni kuitenkin oikealta ohi maalin. Kymmenisen minuuttia myöhemmin 71. minuutilla Tahvanainen sai ottelun toisen maalinsa. Laukaus noin 17 metristä otti ison kimmokkeen LaPa-puolustajasta ja painui maaliin. Illan viimeisen täysosuman punaiset tekivät lisäajalla. Hetkeä aiemmin itse hyvässä  maalipaikassa ollut Veeti Piiparinen jatkoi päällään terävän juoksun tehneelle Vainikaiselle, joka sijoitti pallon neljännen kerran maaliin.

Tästä on varaa parantaa, mutta 4-0 lukemat kertovat selkeästi sen, kumpi oli ottelussa parempi. Kahden ottelun viikon jälkeen palataan “normaaliin” rytmiin, kun ensi viikolla on edessä yksi ottelu. Helsingissä kohdataan sunnuntaina 5.6. ikoninen Kiffen, joka hävisi viidennen kierroksen ottelunsa maanantai-iltana KäPalle. Kiffen on sarjassa sijalla 9. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 11.6. Keskuskentällä Lahden Reipasta vastaan, joka on sarjassa tällä hetkellä lohkossa toisena ottelun JIPPOa vähemmän pelanneena.

Avaus: Piirainen; Ti. Tahvanainen (83′ Piiparinen) – Kela – Harju – Viitaniemi; Kettunen (73′ Smith) – Saarenkunnas (60′ Vainikainen) – Liukkonen; Fujimura (83′ Hukka) – To. Tahvanainen – Turunen (60′ Niemeläinen)

Penkki: Åhman

Kuva: Mikko Kalavainen