JIPPO kohtasi FC Kiffenin sunnunta-iltana Töölön pallokentällä. Aurinkoisessa säässä pelattu ottelu päättyi isäntien 2-0 voittoon. Tappio oli JIPPOn ensimmäinen Kakkosen A-lohkossa tällä kaudella, mutta sarjan kärkipaikka pysyy silti 6 pisteen erolla Lahden Reippaaseen.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla musta-asuiset isännät saivat luotua paremmat maalipaikat. 7. minuutin pelin jälkeen Kiffen sai kulman, jonka vieraiden puolustus selvitti. Maalivahti Pyry Piirainen loukkasi hieman itseään tilanteessa, mutta pystyi onneksi jatkamaan peliä. Ottelu oli kokonaisuudessaan fyysistä vääntöä ja JIPPOn maalipaikat varsinkin ensimmäisellä jaksolla olivat vähissä. Paras niistä tuli Santeri Saarenkunnakselle, jonka laukaus vartin pelin jälkeen meni kulmapotkuksi maalivahdin torjunnan jälkeen. Puolen tunnin kohdalla Kiffen sai parikin kulmapotkua lyhyen ajan sisään. Niistä viimeisen jälkitilanteesta Riku Heinonen survoi pallon maaliin.

Toinen jakso oli lähes täydellisesti JIPPOn pallonhallintaa, mutta vaarallisten maalipaikkojen luonti oli tuskaista. Miro Turunen pääsi parin minuutin pelin jälkeen kokeilemaan, mutta matala laukaus oikealta päätyi Kiffenin maalivahdin torjuttavaksi. Jos lukuisista kulmapotkuista JIPPOlle oli vaikeuksia saada maalipaikkoja luotua, niin parhaat paikkansa keltapaidat loivat rajaheittotilanteista. Yksi niistä tuli Ryohei Fujimuralle, jonka laukaus vasemmalta laidalta 66 minuutin kohdalla painui maalin yli. Myös Saarenkunnaksella oli paikka tasoittaa hetkeä myöhemmin, mutta pusku meni yli maalin. Myös paria minuuttia ennen loppua rajaheiton jälkeen JIPPO kävi lähempänä maalintekoa kuin pelissä kertaakaan aiemmin. Hirvittävän hässäkän jälkeen pallo kävi maaliviivalla, mutta yli viivan sitä ei saatu taisteltua. Kiffen sen sijaan iski vielä kertaalleen vastahyökkäyksestä lisäajalla ja näin JIPPO joutui nielemään kauden ensimmäisen sarjatappionsa.

Pelit jatkuvat ensi viikon lauantaina kärkiottelulla Lahden Reipasta vastaan, joka on pelannut JIPPOa kaksi peliä vähemmän. Tuolloin on myös edessä Karjalaiset Futisfestarit, eli oheisohjelmaa Joensuun Keskuskentällä riittää. Ottelu alkaa kello 15.00. Tervetuloa paikalle nauttimaan suomifutiksesta!

Avaus: Piirainen; Viitaniemi (79′ Kettunen) – Harju – Kela – Ti. Tahvanainen; Liukkonen – Saarenkunnas (79′ Vainikainen) – Niemeläinen; Fujimura – To. Tahvanainen (64′ Smith) – Turunen

Penkki: Koikkalainen, de Paula, Piiparinen, Sottinen

Kuva: Mikko Kalavainen