fbpx

JIPPO korkkasi Mehtimäen uusitun tekonurmen lauantaina Kakkosen A-lohkon alemmalla puoliskolla olevaa FC Futuraa vastaan. Ottelussa oli samoja piirteitä kuin viikon takaisessa Atlantis-ottelussa, kun vastustaja pääsi toisella jaksolla vaarallisenkin hyvin peliin mukaan. Kolme pistettä jäivät kuitenkin Joensuuhun Miro Turusen iskettyä jälleen kahdesti sekä paluun pelikentille loukkaantumisen jälkeen tehneen Toni Tahvanaisen maaleilla.

Punapaidat tulivat otteluun hyvällä jalalla ja avausjakso menikin pitkälti isäntien pallonhallinnassa. Seitsemän minuutin kohdalla pallo pelattiin oikeaan laitaan Eetu Viitaniemelle. Tämä lähetti matalan keskityksen sivurajan tuntumasta rangaistusalueelle, josta Miro Turunen viimeisteli yhdellä kosketuksella punapaitojen illan ensimmäisen täysosuman. Kahden maalin lisäksi JIPPO ei ensimmäisen jakson aikana saanut kovin montaa maalipaikkaa, vaikka se pallonhallinnan veikin. Yksi näistä oli Turusen ja Lari Liukkosen vastahyökkäys puolen tunnin kohdalla. Turunen petasi paikan, mutta Liukkonen ei aivan saanut siirrettyä palloa maaliin maalivahti Walter Vikströmin tullessa vastaan. Tästä ei mennyt kuitenkaan kuin reilu viitisen minuuttia, kun Turska oli jälleen pahanteossa. Santeri Saarenkunnas vapautti Turusen syötöllään maalintekoon -tuikkaus ulkosyrjällä vastaan tulleen WIkströmin ohi ja peli 2-0. Näillä maaleilla Turunen nousi yksin A-lohkon maalipörssin kärkeen ja koko Kakkosen maalipörssin toiselle sijalle 12 maalillaan. Tätä tilannetta edelsi vieraiden ensimmäisen jakson kenties paras maalipaikka. Matala vapaapotku noin 20 metristä oli kuitenkin helppo pala Pyry Piiraiselle poimittavaksi. Saarenkunnaksella oli vielä jakson loppupuolella tilaisuus tehdä isäntien kolmas, mutta laukaus rangaistusalueelta jäi vaisuksi.

Toiselle jaksolle valkopaitainen vierasjoukkue tuli isäntiä terävämmin. JIPPO-maali pysyi puhtaana reilun tunnin ajan. 64. minuutilla Futura-legenda Anton Britschgi sai pallon vajaassa 20 metrissä ja laukoi pallon yläkulmaan. Tästä eteenpäin jakso olikin Futuran hallintaa lisäajalle saakka. Rangaistusalueelle toimitetut keskitykset sekä muutamat kulmapotkut työllistivät Piiraista sekä JIPPO-puolustusta, mutta tasoitusmaalia porvoolaisvieraat eivät onneksi saaneet tehtyä. Vapauttavan 3-1 maalin sai kunnian viimeistellä kauden kuudennella osumallaan Tahvis Tahvanainen. Pallo pelattiin oikealta laidalta Viitaniemen nappiavauksen ja Turusen kautta rangaistusalueelle vaihdosta kentälle tulleelle Terrence SmithilleTico syötti pallon takatolpalle hiipineelle Tahvanaiselle, joka laukoi pallon maalin kattoon. Kun lisäaika oli pelailtu pois, pääsi JIPPO juhlimaan kauden kymmenettä voittoaan.

Voitto ei tullut ilmaiseksi, mutta se oli sitäkin tärkeämpi kun niskaan hengittävät Reipas, FC Kiffen ja KäPa voittivat myös omat ottelunsa. Elokuu jatkuu JIPPOn osalta ensi viikon lauantaina Lappeenrannassa. Kello 17.00 alkavassa ottelussa kohdataan eilen 8-0 KäPalle hävinnyt sarjajumbo FC LaPa. Seuraava kotiottelu on edessä kahden viikon päästä lauantaina FC Kiffeniä vastaan.

Avaus: Piirainen; Harju – de Paula – Kela (59′ To. Tahvanainen); Viitaniemi – Kettunen – Liukkonen (77′ Sottinen) – Ti. Tahvanainen (C); Vainikainen (59′ Smith) – Turunen – Saarenkunnas (88′ Hukka)

Penkki: Oikarinen, Nissinen, Piiparinen

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen