fbpx

JIPPO oli eilen pitkään tappiolla Kultsu FC:tä vastaan Joensuun keskuskentällä, mutta joukkue nousi tappioasemasta voittoon viimeisen vartin aikana. Näin joukkue otti toisen peräkkäisen voittonsa ja paranteli asemiaan sarjan keskikastissa.

Kultsun peli oli ottelun alussa erittäin hermostunutta, ja JIPPO pääsi lukuisiin hyviin katkoihin puolustuksen harhasyötöistä. Lukuisissa tilanteissa ja tilanteenpuolikkaissa viimeistely ei kuitenkaan ollut riittävän tehokasta, eikä JIPPO saanut palloa maaliin saakka. Myös Kultsulla oli erinomaisia paikkoja jo ensimmäisellä jaksolla: erittäin nopea  Topi Järvi pääsi pariinkin otteeseen nokikkain Nathan Stockien kanssa, mutta hänenkin viimeistely-yrityksistään oli paras puhti poissa.

Ensimmäinen jakso ehti vanheta lähes loppuun saakka, kunnes ottelun avausmaali syntyi. Alex Oikkonen toimitti hieman heppoisesti tuomitusta vapaapotkusta erinomaisen keskityksen Petteri Rönkön  päähän, jonka tarkka pusku painui maalin takakulmaan. Puoliajalla siirryttiin näin vierasjoukkue Kultsun johtaessa lukemin 1-0.

Toisella jaksolla JIPPO paransi entisestään peliään, ja vaikka Kultsukin paransi ehkä hieman ensimmäiseen jaksoon nähden, oli ottelu selvästi kotijoukkueen hallinnassa. Pitkään näytti kuitenkin siltä, että pisteet lähtevät vierasjoukkueen mukana Joutsenoon, kunnes viimeisen vartin aikana alkoi tapahtua. Paluuottelussaan puoliajalla kentälle vaihdettu Eetu Koistinen pelasi lyhyen kulman Segun Ikudehinbulle, joka syötti pallon täysin vapaana olleelle Teemu Hallikaiselle. Hallikaisen keskitys löysi rangaistusalueelta Rony Huhtalan, joka jatkoi päällään pallon takatolpalle. Siellä pallossa oli ensimmäisenä Jakeem Johnson, jolla oli kohtalaisen helppo työ tasoittaa ottelu.

JIPPO jatkoi painostustaan myös tasoitusmaalin jälkeen, ja työnteko palkittiin tälläkin kertaa. Ottelussa pelattiin jo lisäaikaa, kun Huhtala rynni väkisin puolesta kentästä aina rangaistusalueelle saakka, jossa sai pelattua pallon Koistiselle. “Edi” pamautti pallon vastustamattomasti takatolpan kautta sisään käynnistäen kotijoukkueen ansaitut voitonjuhlat.

JIPPO on onnistunut kahdessa viime ottelussa kääntämään voiton itselleen loppuhetkillä, joka tekee erittäin hyvää joukkueen itseluottamukselle. Muutenkin jälki on ollut viime aikoina vakuuttavaa: viiden ensimmäisen tappioon päättyneen ottelun jälkeen saldona on ollut viisi voittoa, neljä tasapeliä ja yksi tappio. Tästä on hyvä jatkaa kohti  kahden ottelun viikkoa, jossa kohdataan ensin keskiviikkona vieraissa FC Lahti Akatemia, ja sunnuntaina niinikään vieraissa FC Viikingit.

JIPPO – Kultsu FC 2-1 (0-1)

38′ 0-1 Petteri Rönkkö

79′ 1-1 Jakeem Johnson

90+1′ 2-1 Eetu Koistinen

JIPPO: Nathan Stockie; Nuutti Tykkyläinen, Aapi Helvelahti, Antti Åke, Roope Keskitalo; Segun Ikudehinbu; Teemu Hallikainen (81. Aapo Makkonen), Tuukka Tiainen (46. Eetu Koistinen), Miko Mäkirinne, Jakeem Johnson; Risto Kahelin (57. Rony Huhtala)