Vuoden 2019 Kirkon John Vikström -liikuttajapalkinto on myönnetty Tekoja-kampanjan toteuttaneelle joensuulaiselle jalkapalloseura Jipolle. Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen luovutti palkinnon Pohjois-Karjalan liikunta -gaalassa Joensuussa perjantaina 31. tammikuuta. Kirkkohallitus on perustanut Kirkon John Vikström -liikuttajapalkinnon vuonna 2014. Palkinnon myöntämisen perusteina ovat eettisten arvojen edistäminen liikunnassa ja urheilussa, kirkon liikunta- ja urheiluyhteistyön edistäminen, inhimillisyyttä ja ihmisen arvoa edistävä, pitkäjänteinen työ tai uusi innovaatio liikunnassa sekä syrjäytymisen ehkäisy liikunnan ja urheilun keinoin.

Palkintoperusteissa todetaan, että Tekoja-kampanjassa on edistetty eettisiä arvoja liikunnassa ja urheilussa, ja teot ovat edistäneet inhimillisyyttä ja ihmisen arvoa. Tekemällä itse ja haastamalla ihmisiä konkreettisiin tekoihin on luotu uusia innovaatioita. Kampanja on auttanut myös ehkäisemään syrjäytymistä.

Kampanjan perusideana seuran edustusjoukkue toteutti vuoden aikana lukuisia yhteiskuntavastuullisia tekoja, kampanjan sloganin mukaisesti, ”paremman Pohjois-Karjalan puolesta”. Teot videoitiin ja niiden avulla haastettiin ihmisiä sosiaalisessa mediassa toteuttamaan vastaavia tekoja omassa arjessaan. Vuoden aikana Jippo toteutti ja haastoi ihmisiä muun muassa ulkoiluttamaan vanhuksia, luovuttamaan verta, keräämään roskia sekä osallistumaan syrjinnän vastaiseen jalkapalloturnaukseen vastaanottokeskuksen asukkaiden kanssa.

Palkinnon Pohjois-Karjalan Urheilugaalassa kävi pokkaamassa Tekoja-kampanjan kehittänyt seuran toiminnanjohtaja Timo Tahvanainen.

”Hieno fiilis saada valtakunnallinen tunnustus seuran tekemästä vastuullisestä työstä. Iso kiitos ensinnäkin kampanjan pääyhteistyökumppani Lähitapiola Idälle ja muille yhteistyöfkumppaneille, ilman heitä tämä ei olisi ollut taloudellista mahdollista. Kampanjan yhteistyökumppaneilta saimme myös paljon ideoita tekoihin ja usea heistä osallistui näiden tekojen tekemiseen yhdessä meidän pelaajien kanssa. Kiitos tietysti myös ihmisille jotka ottivat meidän haasteet vastaan, tekivät tekoja arjessaan ja jakoivat tärkeää sanomaa eteenpäin sosiaalisessa mediassa. Tekoja-kampanja jatkuu myös vuonna 2020, joten odotettavissa on taas tekoja erilaisten vastuullisten asioiden ympärillä”, Tahvanainen toteaa tyytyväisenä.

****

Tekoja-kampanja 2019

Pääyhteistyökumppani:

Lähitapiola Itä

Kumppanit:

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa
Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto
Sanomalehti Karjalainen
Abloy Oy
Joensuun Kaupunki
Joensuun Seurakuntayhtymä
Primatimber
Ilosaarirock

Toteuttajakumppani:

Markkinointitoimisto Tovari