Jippo on solminut kaksi uutta sopimusta ennestään Joensuulaisille tuttujen pelimiesten kanssa. Hyökkääjänä viime kaudella punapaidoissa ensimmäistä kauttaan pelannut Zakaria Abahassine (29) ja maalivahti Oskari Ikonen (19) nähdään Jipossa myös kaudella 2018. Vuoden sopimuksen kirjoittanut Jyväskylän JJK:n kasvatti Abahassine on pelannut aiemmin urallaan mm. 76 ottelua Veikkausliigaa sekä voittanut Kaakkois-Suomen Kolmosen maalipörssin Savonlinnan STPS:n riveissä. Viihdyttävä ja nopea Yleisön Vuoden Pelaajaksikin menneellä kaudella valittu Abahassine oli yksi Jipon tärkeimpiä palasia nousuun päättyneellä kaudella. Viime kaudella maaleja kertyi sarjassa 8 kappaletta, joten mitä todennäköisimmin maaleja lienee luvassa myös tulevalla kaudella Kakkosessa.
– Mukavaa päästä pelamaan Kakkosessa. Kivaa jatkaa täällä Joensuussa ja Jipossa jo ennestään tuttujen hyvien tyyppien kanssa. Henkilökohtaisia tavoitteita en ole vielä ehtinyt asettaa, viime kaudella tavoitteeni oli sarjanousu ja se toteutui. Haluan pelata, pysyä ehjänä ja auttaa joukkuetta parhaani mukaan, kommentoi Abahassine.

Ikonen Regions’ Cupissa Kymin Palloilijoita vastaan. Kuva: Marko Pennanen.


Jippo kirjoitti sopimuksen myös maalivahti Oskari Ikosen kanssa. Ilomantsista lähtöisin olevan Ikosen sopimus pitää nuoren miehen Jipossa kaksi seuraavaa kautta, joten näin tämä jo 10-vuotiaana FC Pogostasta Jippoon siirtynyt maalivahti aloittaa ensi kaudella jo 11:dennen kautensa samassa seurassa. Ikonen on ollut edustuksen sopimuspelaaja kaudesta 2016 lähtien, mutta ei ole vielä onnistunut valtaamaan pelaavan maalivahdin paikkaa itselleen ohi Paavo Jarvan. Menneellä kaudella Ikonen pelasi edustuksessa yhden virallisen ottelun Regions’ Cupissa Kymin Palloilijoita vastaan, mutta pelejä kertyi JIPPO/2:n mukana Itä-Suomen Nelosessa.
– Hyvä fiilis jatkosopimuksesta ja Jipossa tottakai jatkan mielläni. Tulevan kauden tavoitteet olisi saada enemmän peliaikaa ja päästä sitä kautta näyttämään omia taitoja tolppien välissä, kommentoi Ikonen.

Jipolla on näiden sopimusten myötä yhteensä 15 pelaajasopimusta kaudelle 2018.