JIPPO yritti katkaista kolmen ottelun mittaista tappioputkeaan Pietarsaaressa sunnuntai-iltana. Vastassa oli Veikkausliigaan nousua hamuava FF Jaro, joka kävi hakemassa kesällä pisteet Mehtimäeltä lukemin 0-2. Tällä kertaa pietarsaarelaisille voittoon riitti yksi maali, mikä tarkoitti neljättä perättäistä 1-0 tappiota JIPPO:lle.

Jaro kävi todella lähellä maalia heti ensimmäisestä hyökkäyksestään. Vasemmalta puolelta tullut Jeremiah Strengin keskitys tavoitti Joni Remesahon rangaistusalueella. Tämä haki laukauksellaan pienestä kulmasta maalin etukulmaa, mutta tolppa pelasti JIPPO:n. Jatkotilanteessa paikalla oli ensimmäisenä Nuutti Tykkyläinen, joka siivosi pallon maalialueelta väljemmille vesille. Jaro hallitsi tämän jälkeen palloa, mutta jälleen tiiviisti puolustanut JIPPO piti isännät pois vaarallisilta maalipaikoilta. Rangaistusalueelle toimitetut keskitykset pysähtyivät kerta toisensa jälkeen JIPPO-puolustukseen. 16 minuutin kohdalla kapteeninnauhaa kantanut Risto Kahelin hankki keltapaidoille vapaapotkun oikealta laidalta hyvästä paikasta. Timo Tahvanaisen keskitys kiersi mukavan näköisesti takatolpalle, mutta Jaro-puolustus ehti tähän ensimmäisenä. Hetkeä myöhemmin Wilterlynd Inalien voitti miehensä vasemmalla laidalla juoksukamppailussa ja sai syötettyä rangaistusalueella Tykkyläiselle, jonka kautta pallo pomppasi Joona Hiltuselle hyvään laukaisupaikkaan. Joonan laukaus pomppivaan palloon kohosi kuitenkin selvästi yli maalin. Aivan jakson lopulla Jaron Remesaho toimitti pitkän keskityksen kohti Strengiä, joka kerkesi palloon ennen Samuli Hölttää. Laukaus 14 metristä kuitenkin epäonnistui Höltän estellessä ja ensimmäinen jakso päättyi tähän.

Jaro otti kuskin paikan toisen jakson alussa eikä JIPPO päässyt kunnolla omalta alueeltaan pois. Isäntien hallinta konkretisoitui maalin muodossa tunnin pelin jälkeen. Guillermo Sotelon vasemmalta laidalta lähettämä keskitys löysi rangaistusalueelta Remesahon pään, joka puski pallon avausminuuttinsa JIPPO:ssa kellottaneen Otto Huuhtasen käsien kautta maaliin. Jakson edetessä JIPPO:kin alkoi saamaan painetta isäntien alueella tasoitusmaalia hakiessaan. Jens Harju pääsi laukomaan 71 minuutin kohdalla noin 17 metristä, laukaus kuitenkin Jaro-puolustajasta kulmapotkuksi. Takatolpalle toimitettu kulmapotku tavoitti Tinken pään, mutta pienestä kulmasta lähtenyt pusku jäi sivuverkkoon. Vielä 84 minuutin pelin jälkeen Inalien syötti pitkän kuljetuksensa päätteeksi vaihdosta tulleelle Miro Turuselle maalipaikkaan, mutta tilanne vihellettiin oikeutetusti paitsioksi. Tasoitusmaali jäi tälläkin kertaa keltapaidoilta tekemättä. Avausminuuttinsa tänään JIPPO:n edustuksessa ja Ykkösessä sai Huuhtasen lisäksi myös seuran oma kasvatti Aake Yletyinen

Kausi jatkuu ensi viikolla äärettömän tärkeällä kotiottelulla MP:a vastaan. Matsi alkaa Mehtimäen tekonurmella lauantaina 28.8. klo 17.00. Tervetuloa kannustamaan JIPPO takaisin voittojen tielle!