JIPPO kohtasi sunnuntai-iltana Mikkelissä paikallisen MP:n paahteisessa Urheilupuistossa. Ottelua aika ajoin hallinnut JIPPO joutui poistumaan Urskista tappio niskassaan. Tappio oli toinen perättäinen.

Ottelun alku oli tasainen pelin tempon ollessa melko verkkainen kuuman sään vuoksi. JIPPO piti ottelun alussa palloa jopa kotijoukkuetta enemmän, mutta vaarallisten maalipaikkojen luominen tuotti tuskaa keltapaidoille. Pallo pyöri enemmän mikkeliläisten muodon ulkopuolella. MP kyttäsi enemmän vastaiskuja, joista se pystyikin luomaan tilanteita. Avausmaali nähtiin 25 minuutin kohdalla. Jirko Sorsan pitkä avaus jäi sinipaitaisten toppareille, josta MP käynnisti nopean harppuunahyökkäyksen. Aatu Manninen löysi syötöllään Samson Ebuka Obiohan, joka viimeisteli pallon ohi Sorsan vasempaan alakulmaan. Hetkeä myöhemmin JIPPO sai luotua tukun kulmapotkuja lyhyen ajan sisään. Näistä paras tilanne tuli Wilterlynd Inalienille. Joona Hiltunen syötti pallon Willille pieneen tilaan, nopea käännähdys ja laukaus, mutta se suuntautui liiaksi kohti maalivahti Jonne Urosta. MP lisäsi johtoaan vielä ennen taukoa. Kulmapotkun jälkeen palloa toimitettiin rangaistusalueelle Mannisen toimesta. JIPPO puolustus uinahti ja Samson Ebuka puski illan toisen osumansa. Jere Hiltuselle tuli vielä lisäajalla tilaisuus kulman jälkitilanteesta kaventaa, mutta maanuoliainen meni n. 5cm ohi takatolpan.

Tauolla JIPPO haki lisää hyökkäysvoimaa ottamalla Risto Kahelinin ja Santeri Saarenkunnaksen kentälle. 53 minuutilla JIPPO sai yhden monista ottelun kulmapotkuistaan. Jälkitilanteesta Inalien pääsi keskittämään vasemmalta. Keskitys löysi Saarenkunnaksen pään, mutta pusku yli maalin. JIPPO painosti toisen jakson alun kovaa ja kotijoukkue oli ottavana osapuolena. Hieman ennen tunnin täyttymistä pallo toimitettiin Jere Hiltuselle rangaistusalueelle. Pallo rinnalla haltuun ja hallitulla viimeistelyllä JIPPO:n 2-1 kavennus Jeren kauden ensimmäisellä täysosumalla. Kylmä suihku joensuulaisten niskaan tuli paitsi teknisellä juomatauolla, myös hetki tämän jälkeen. 71 minuuttia oli pelattu, kun vaihdosta kentälle tullut Antti Ulmanen voitti kaksinkamppailussa Samuli Höltän. Matala keskitys maalin eteen, josta Nuutti Laaksonen viimeisteli isäntien kolmannen täysosuman. Viimeiset 20 minuuttia JIPPO loi painetta MP:n alueella. Parhaat tilanteet tulivat Joona Hiltuselle, mutta nämä yritykset menivät ohi ja yli maalin. Kertaalleen pallo pyöri myös lähes maaliviivalla kulmapotkun jälkeen. Lisäajalla Reetu Räsänen viimeisteli vielä kosmeettisella maalillaan MP:n 4-1 voiton. Näin tehokkaasti paikoistaan viimeistellyt MP piti täyden pistepotin päämajakaupungissa.

Aika paska maku pelistä jäi, periaatteessa oli meiltä ihan ookoo peli. Toisen puoliajan alussa MP juoksi ihan perässä. Kun ei laiteta omista paikoista sisään ja kaveri hyödyntää hyvällä prosentilla meidän pienet virheet, niin tämä on lopputulos. Oma maali oli aika laiha lohtu, kun tuolla tavalla otetaan turpaan. Oma mies pääsi pukkaamaan sen toisen maalin, puolustin aivan surkeasti sen tilanteen. Jäi *beep*maan se.

Meidän pelaaminen on ollut viime pelit ihan hyvässä uomassa ja meillä on mahdollisuuksia paljon parempaankin. Omat paikat pitää vaan pystyä hyödyntämään tehokkaammin eikä saa enää tulla nukahduksia oman pään erikoistilanteissa.” Jere Hiltunen kommentoi matsia Ruutu +:n lähetyksessä.

JIPPO kohtaa seuraavaksi kotikentällään Gnistanin ensi viikon keskiviikkona. Matsi alkaa klo 18.30 Mehtimäellä, tervetuloa!

Avaus: Sorsa; Tahvanainen – Hölttä (84’ Turunen) – Pasi (C); Tykkyläinen – Tainio (77’ Niemeläinen) – Lahnalakso (46’ Saarenkunnas) – Je. Hiltunen – Harju (46’ Kahelin); Inalien – Jo. Hiltunen

Penkki: Kaikkonen (mv), Hallikainen, Kettunen

Varoitukset: 21’ Harju, 90+2’ Je. Hiltunen