JIPPO pelasi kauden 12. ottelunsa sunnuntaina Mehtimäellä SC KuFua vastaan. Ottelun lähtökohdat: KuFu johti sarjaa pisteellä ennen JIPPOa, joskin yhden ottelun enemmän pelanneena. Ottelu päättyi erittäin värikkäiden vaiheiden jälkeen JIPPOn komeaan kotivoittoon lukemin 1-0 (0-0). JIPPOn voittomaalin viimeisteli kauden ensimmäisellään Risto Kahelin. Yleisöä 436.

Ottelun ensimmäinen puoliaika päättyi maalittomana, mutta JIPPO pelasi erinomaisen jakson – ainoastaan maali jäi puuttumaan. Ottelun alussa Kahelin pääsi laukomaan, mutta veto pamahti ylähirteen. Aleksis Lehtonen pelasi Joona Hiltusen kanssa seinäpelin boksin rajalla ja pääsi vasemmalta läpi, vasemman jalan laukaus niukasti ohi takakulman. Lisäksi Topi Pasi pääsi kokeilemaan erikoistilanteista tulivoimaansa useampaan kertaan, mutta yritykset ohi. JIPPO ei päästänyt KuFua yli puolen kentän, muutamia KuFun rauhallisempia pallonhallintajaksoja lukuun ottamatta. Vieraiden Albert Vauhkonen pääsi yhden näistä jälkeen laukomaan kauempaa, mutta veto Jirko Sorsan syliin. JIPPOn hyökkäyksiä järjesteli tasaiseen tahtiin oikean laidan kaksikko Kahelin ja Tuomo Tolonen. Viimeistelyn tehottomuus esti pelin ratkeamisen jo ensimmäisellä puoliajalla.

Tehottomuudesta ei ollut enää tietoakaan, kun toinen jakso vihellettiin käyntiin. Alle minuutti ja Jere Hiltunen vapautti Tommi Tainion oikealta puolittain läpi. Tainio syötti maissa vitosen viivalle, josta Kahelin juoksi pallon riman alle ja vei JIPPOn johtoon. Tainio itse pääsi kokeilemaan erikoistilanteesta 7m maalista, mutta laukaus JIPPO-kasvatti Aleksi Honka-Hallilan syliin. Tämän jälkeen ajassa 53 minuuttia tapahtui kummia. Keltaisen kortin ensimmäisellä jaksolla ottanut Aleksis Lehtonen haastoi boksissa ja kaatui haaston seurauksena: ottelun päätuomari nosti filmaamisesta toisen lapun Lehtoselle ja JIPPO miehen alivoimalle. Tämä tilanne muutti luonnollisesti siihen saakka alakynnessä olleiden savolaisten tekemisen, niin myös JIPPOn. Toisen jakson pelinkuva olikin sen jälkeen se, että KuFu yritti murtaa JIPPOn matalaa muuria laidalta lähteneillä keskityksillä. Yhdestä niistä Vauhkonen oli päästä nikkaamaan pallon takakulmaan, mutta hän suuntasi puskun ohi. Kun KuFu joutui hakemaan rohkeasti tasoitusta, niin se avasi vajaamiehiselle JIPPOlle myös mahdollisuuksia. Vaihdosta jälleen energisesti sisään tullut Jere Kähkönen otti agressiivisen katkon Honka-Hallilan vastaantulon yhteydessä. Kähkönen olisi todennäköisesti ehtinyt kuljettaa riistonsa jälkeen pallon maaliin, mutta pienestä kulmasta lähtenyt sijoitus tyhjään maaliin lirui JIPPOn harmiksi puoli metriä maalin ohi. Tämän jälkeen myös Nuutti Tykkyläinen pääsi vasemmalta nokikkain maalivahdin kanssa, laukaus sivuverkkoon. KuFu ei saanut hyvällä ilmeellä läpi ottelun pelannutta JIPPOa murrettua, joten ottelu päättyi JIPPOn kotivoittoon.

Ottelu oli katsojien kannalta varmasti värikäs: paljon maalipaikkoja, kotijoukkueen totaalista dominointia, punainen kortti, toisen jakson taistelu… Mutta mikä tärkeintä, niin pisteet jäivät Joensuuhun ja ne pisteet veivät JIPPOn sarjakärkeen kahden pisteen erolla ennen Oulun Herculesta. Sarja siis jatkuu odotusten mukaisesti todella tiukkana, JIPPO on mukana nousukamppailussa, johon voitaneen laskea edelleen peräti kuusi joukkuetta. Mikäli JJK voittaa tiistaina rästipelinsä FCV:tä vastaan, niin Kakkosen C-lohkossa kuuden joukkueen kärki on 5 pisteen sisällä (JIPPO, Hercules, KuFu, JBK, RFA, JJK). Otteluita pelaamatta neljä tai viisi (paitsi JJK kuusi). Mahtavat asetelmat kaikille näille joukkueille pelata isoista panoksista vielä puolitoista kuukautta Suomen syksyisillä kentillä! Seuraavan kerran JIPPO pelaa lauantaina vieraissa FCV:tä vastaan Vaajakoskella.

Kotona seuraava ottelu on harvinaista herkkua Joensuussa: la 3.10. Kakkosen Cupin finaali JIPPO – KaaPo.

Avaus: Sorsa; Tahvanainen, Pasi, Tainio, T. Tolonen (69´ Åke); Tykkyläinen, Je. Hiltunen, Saarenkunnas, Kahelin (63´ Kähkönen), Jo. Hiltunen (90+1´ Lahnalako), Lehtonen (53´ ulosajo toisen keltaisen myötä)

Vaihdossa: Kaikkonen (mv), Vainikainen, Nazimov, S. Kettunen