JIPPO MAALIN VERRAN PAREMPI CUP-AVAUKSESSA

JIPPO aloitti Suomen Cup -taipaleensa Rantakylän Liikuntahallissa helsinkiläistä HJK Klubi 04:ä vastaan. Vieraiden pallonhallinnasta huolimatta isännät ottivat ottelun päätteeksi cup-lohkonsa piikkipaikan nimiinsä 1-0 (0-0) voitolla. Punapaitojen maalin teki ottelun 76. minuutilla Nuutti Tykkyläinen.

Vieraat hallitsivat ottelua pitäen pelivälinettä hallussaan ensiminuuteista lähtien. Jo ottelun toisella minuutilla sinivalkopaitainen pelaaja kaadettiin rangaistusalueella, mutta ottelun erotuomari Kalle Mäkinen ei nähnyt tilanteessa rikettä. Vastahyökkäyksestä Nuutti Tykkyläinen pääsi virittämään ensimmäisen laukauksen kohti Klubin maalia, mutta veto suuntautui liiaksi kohti maalivahti Elmo Henrikssonia. Tämä jäi punapaitojen parhaaksi maalipaikaksi ottelun avausjaksolla. Nuorekas vierasjoukkue rakenteli ensimmäisen jakson vaarallisimmat maalipaikkansa, kun ottelua oli pelattu 30 minuuttia. Sauli Kettuselta prässättiin pallo onnistuneesti pois, jonka jälkeen vieraat pääsivät testaamaan Aleksi Honka-Hallilaa ensimmäisen kerran. Debyyttiottelunsa JIPPO:n edustusjoukkueessa pelannut Honka-Hallila kuitenkin torjui komeasti, kuin myös hetkeä myöhemmin tulleen Kalle Walliuksen yrityksen samoilta etäisyyksiltä.

Toiselle jaksolle lähdettäessä JIPPO sai hieman nopeutettua hyökkäysten rakenteluaan, vaikka vieraat pallonhallinnan itsellään pitivätkin. Jakson ensiminuuteilla Miro Turunen oli päästä läpiajoon, mutta raitapaitojen puolustus ehti viime hetkellä väliin. 54. minuutilla Klubin Chris James kaatoi selän puolelta boksissa Jere Hiltusen, mutta erotuomari ei nähnyt aihetta rangaistuspotkuun. Sama toistui hetkeä myöhemmin toisessa päässä kenttää. Läpi ottelun pirteästi esiintynyt vieraiden Samuel Anini Jr. pääsi kokeilemaan maalintekoa 63. minuutilla, mutta laukaus painui metrin verran ohi JIPPO-maalin. Yli ja ohi menivät myös tätä seuranneet Klubin maalintekoyritykset. 76. minuutilla Jere Hiltunen sai pallon itselleen parissa kymmenessä metrissä. Keskitys vasemmalle boksiin vapaaksi jääneelle Nuutti Tykkyläiselle, joka pommitti vasemmalla jalallaan pallon vastustamattomasti ohi Henrikssonin. Tämä jäi lopulta ottelun voittomaaliksi.

Maalipaikat isänniltä jäivät ottelussa vähiin, mutta puolustussuuntaan rivit säilyivät tiiviinä läpi ottelun. Vieraatkaan eivät selkeästä pallonhallinnasta huolimatta maalipaikoilla juhlineet, ja Aleksi Honka-Hallila selvitti nekin tilanteet varmoin ottein. Voitolla JIPPO siirtyi Suomen Cupissa D-lohkonsa kärkipaikalle. Cupin ottelut jatkuvat ensi viikon lauantaina, kun JIPPO matkustaa Helsinkiin kohtaamaan Gnistanin, joka pelasi eilen lauantaina 2-2 tasapelin MP:a vastaan. Ottelu alkaa Talihallissa klo 16.15 ja sitä voi seurata suorana Ruutu + -palvelun kautta.

Avaus: Honka-Hallila; Pasi, J. Tolonen (46’ Hölttä), Tahvanainen (76’ Tolonen); Harju-Tainio-Je. Hiltunen-Kettunen (67’ Lahnalakso)-Tykkyläinen; Saarenkunnas (62’ Niemeläinen)-Turunen (76’ Juurinen)

Vaihdossa: Sorsa (mv), Hallikainen