fbpx

Lauantaina pelattiin Mehtimäellä harvinainen ottelu, kun JIPPO kohtasi Kakkosen Cupin finaalissa Kaarinan Pojat. Kakkosen Cup on osana Suomen Cupia pelattava alkukarsinta Kakkosen joukkueille, mutta tämä kyseinen kilpailu pelataan myös loppuun saakka. Tämä loppuun saakka pelaaminen tapahtui siis viime viikonloppuna Joensuussa, missä JIPPO vei iloisen 1-0 (0-0) -kotivoiton ansioista seurahistoriansa ensimmäisen Cup-pokaalin itselleen. Upea saavutus vuonna 2001 perustetulle seuralle. Voittomaalin viimeisteli Joona Hiltunen. Yleisöä 437.

Ottelun alku oli tasaista jalkapalloa. JIPPO hallitsi palloa luomatta sen vaarallisempia tilanteita vieraiden maalille. Myöskään vieraiden hyökkäys Niklas Kuusion ja Juho Salmisen johdolla ei päässyt yrittämään hyviltä tonteilta Jirko Sorsan vartioiman JIPPO-maalin verkkoon. Ottelun alkupuolella Jere Hiltuselle oli avautua läpiajo, mutta pallo takertui viime hetkillä hänen jalkoihinsa eikä tilanteesta syntynyt mitään. KaaPo pääsi kokeilemaan kerran boksin sisältä, mutta Sorsan torjuma irtopallo siivottiin pois maalinedustalta. Raikasta peliä molemmilta joukkueilta, mutta maalipaikoilla ei juhlittu. Juuri ennen taukovihellystä Antti Åke nousi vahvan ottelun pelanneen Jere Hiltusen sivuvapariin korkeimmalle, mutta vieraiden maalivahti torjui Åken puskun ja joukkueet siirtyivät Mehtimäen aurinkoisessa puolenpäivän ottelussa puoliajan viettoon.

Toinen puoliaika alkoi pelinkuvaltaan kääntyä hieman enemmän JIPPOlle. Pavel Nazimov alkoi väläyttelemään osaamistaan vasemmalla laidalla laukoen pallon maalivahdin tajunnan kautta ylärimaan. Myös oikean laidan Risto Kahelin pääsi laukomaan Joona Hiltusen hyvästä syötöstä, mutta kuti boksin keskeltä jäi maalivahdin syliin. Ottelua oli pelattu noin 70 minuuttia, kun KaaPo sai sen yhden vaarallisen maalipaikan. Juho Salminen joutui kurkottamaan läpiajossaan hyvällä ajoituksella vastaan tullutta Sorsaa vastaan, mutta Sorsa otti ison kopin. Tästä vajaa 10 minuuttia eteenpäin nähtiin komea maali. Jälleen vahvan ottelun pelannut Timo Tahvanainen voitti pääpallon keskialueelle Jere Hiltuselle, joka harhautti oman miehensä ja lähetti pystysyötön vaihdosta sisään tulleelle Nuutti Tykkyläiselle. Syöttö ei olisi voinut olla senttiäkään kovempi, sillä Tykkyläinen ehti keskittämään pallon päätyviivan päältä maalille nousseelle Joona Hiltuselle, joka mälläsi pallon suoraan ilmasta oikeaan yläkulmaan. Ottelun lopun JIPPO suojeli omaa maaliaan todella tyylikkäästi, eikä KaaPon tasoitus ollut lähellä. Pilli soi ja voitonjuhlat alkoivat.

Ottelun oli erittäin merkityksellinen JIPPOn historiassa. JIPPO on saavuttanut kaksi kertaa sarjanousun: vuonna 2005 Kakkosesta Ykköseen ja vuonna 2017 Kolmosesta Kakkoseen. Mutta Cup-pokaalia joukkue ei ollut saavuttanut koskaan ennen lauantaita. Minkään kilpailun voittaminen ei ole koskaan helppoa, JIPPO peittosi tämän kilpailun aikana viisi kovaa Kakkosen joukkuetta: JäPS, PEPO, NJS, TPV ja KaaPo. Kausi on kuitenkin kesken ja sarjaottelut jatkuvat. Eilisen kierroksen myötä JIPPO on sarjassa toisena pisteen päässä Oulun Herculeksesta, joka on pelannut yhden ottelun JIPPOa enemmän. Jäljellä olevissa peleissä on siis valtava panos, mutta JIPPO on edelleen mukana sarjan voittotaistelussa. JIPPOlla sarjaa on jäljellä 4 kierrosta, seuraava ottelu pelataan kotikentällä Mehtimäellä Kokkolan GBK:ta vastaan su 11.10. klo 14.

Avaus: Sorsa; Tahvanainen, Åke, Pasi, Tainio; Nazimov (68´ Tykkyläinen), Je. Hiltunen, Lahnalakso (71´ Lahnalakso), Kahelin; Jo. Hiltunen (90+1´ S. Kettunen), Vainikainen (68´ Lehtonen)

Vaihdossa: Oikarinen (mv), T. Tolonen, Kähkönen