JIPPO havitteli kolmatta perättäistä voittoaan tällä kaudella Kokkolassa lauantaina. Vastassa oli muutama viikko takaperin pisteet 0-1 lukemin Mehtimäeltä vienyt KPV. Loppulukemat olivat tänään samat, mutta joensuulaisittain väärin päin eikä pistepussiin tullut näin lisäystä. JIPPO:n edellinen voitto Pallo-Veikoista on vuodelta 2007, tässä välissä on pelattu 9 ottelua päättyen joko KPV:n voittoon tai tasapeliin.

Ottelun alku meni isäntien hallinnassa, ja niin kuin joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa, avausmaali tuli jälleen varhaisessa vaiheessa. Vain neljän minuutin pelin jälkeen vihreäpaidat heittivät pitkän keskityksen JIPPO-puolustuksen selustaan. Harri Heiermann ehti ensimmäisenä palloon ja syötti päätyviivalta pallon JIPPO-puolustukselta vapaalle jääneelle Kristian Andersenille. Tällä oli suhteellisen helppo työ naulata pallo ohi Jirko Sorsan. Isännät hallitsivat kenttätapahtumia tämän jälkeenkin, ja JIPPO:n maalipaikat olivat vähissä. Keltapaidat saivat ottelun ensimmäisen kulmapotkunsa 20 minuutin pelin jälkeen. KPV-puolustus selvitti kulman, mutta jälkitilanteesta Jens Harju pääsi keskittämään takatolpalle Topi Pasille. Tämän pusku suuntautui kuitenkin sivuverkkoon. Muutamaa minuuttia myöhemmin Heiermann oli lähellä lisätä KPV:n johtoa, mutta Sorsa selvitti tämän. Vielä ennen taukoa JIPPO-puolustuksessa koettiin kauhun hetkiä, kun Andersenin matala keskitys tuli vaarallisesti rangaistusalueelle oikealta, mutta KPV-hyökkääjät eivät päässeet tähän väliin.

Toinen jakso noudatteli pitkälti samaa kaavaa. KPV hallitsi palloa, mutta laukaukset menivät lähes järjestään yli tai ohi maalin. JIPPO:a taasen vaivasi huolimattomuus ratkaisevilla hetkillä vastustajan kenttäkolmanneksella. Tunnin pelin jälkeen JIPPO sai ottelun parhaan paikkansa. Joona Hiltunen sai oikean jalkansa vapaaksi 17 metrissä, mutta kova laukaus olisi saanut olla hieman matalampi: pallo ylärimaan. Vielä ottelun lopussa Heiermann pyörähti vasemmalla vapaaksi JIPPO-puolustukselta ja sai laukauksen aikaan, mutta maanuoliainen meni ohi maalin. Kunnon takaa-ajoa keltapaidat eivät edes saaneet aikaan KPV:n puolustaessa hyvin ja kuluttaessa taidokkaasti minuutit kellosta. Näin varsin ansaitut pisteet jäivät Kokkolaan.

”Kova joukkue oli vastassa, yksi Ykkösen kovimpia keitä vastaan ollaan pelattu. Välillä oltiin melkoisessa myllyssä varsinkin ekalla puoliajalla. Ei saatu kaverin puolelle painetta kun ne painoi meidät aika alas. Ihan ansaittu voitto KPV:lle” Joona Hiltunen kommentoi matsia Ruutu +:n haastattelussa.

Ottelut jatkuvat jo ensi viikolla kotona arkipelillä, kun keskiviikkona kohdataan Keskuskentällä (HUOM. Ei siis Mehtimäen tekonurmella) PK-35. Jos viime ottelut ovat olleet tärkeitä, niin tämä on kenties se tärkein: JIPPO on sarjassa viimeisen putoajan paikalla kolme pistettä sarjataulukossa napsun korkeammalla olevan PK:n takana. Nyt jos koskaan tarvitaan siis teidän tukea -tervetuloa kannustamaan JIPPO voittoon!