JIPPO jätti hyvästit Mehtimäen samettiselle tekonurmelle lauantaina. Jäähyväisiin saatiin vieraiksi yläloppusarjan paikkaa kärkkyvä mikkeliläinen MP. Täysi pistepotti olisi miellyttänyt siis molempia osapuolia, mutta 90 minuutin jälkeen ottelutapahtumien kulku oli päättynyt joensuulaisittain miellyttävästi: 4-2 lukemat taululla ja putoamispeikkoa karsastava JIPPO pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan kuukauteen.

Ottelun ensimmäinen jakso oli lievää vieraiden hallintaa. Ryhmitelmäänsä hionut JIPPO pääsi kuitenkin myös hallitsemaan pelivälinettä ja mikä tärkeintä, tekemään yhden maalin enemmän kuin siniasuinen MP. Edellinen JIPPO-maali oli syntynyt 386 peliminuuttia sitten, ja nyt heti perään saatiin nautiskella seuraavasta täysosumasta. Siitä vastasi Wilterlynd Inalien, kun Jere Hiltunen syötti pallon MP-puolustajien väliin Willille. Tämä irtaantui puolustajista ja sijoitti vasemmalla jalallaan pallon ohi Jonne Urosen. MP:n tasoitus tuli läpi ottelun JIPPO:n puolustuslinjalle kiirettä aiheuttaneen Samson Ebuka Obiohan jalasta. JIPPO-puolustus hävisi pari kaksinkamppailua rangaistusalueella, jonka päätteeksi Obioha pääsi laukomaan pallon maaliin lähietäisyydeltä. Tästä ei mennyt kuitenkaan kuin noin 90 sekuntia, kun pallo oli jälleen Urosen selän takana. Jere Hiltusen osuma velipoikansa Joonan antamaan kulmapotkuun oli epäpuhdas, mutta peliväline päätyi Inalienille, joka laukoi pallon verkkoon kauden kolmannella maalillaan. Tässä vaiheessa ottelua oli pelattu vain 19 minuuttia. Loppujakso oli MP:n näennäistä hallintaa, mutta isompaa stressiä se ei saanut JIPPO-puolustukselle aiheutettua.

Heti toisen jakson kärkeen JIPPO sai luotua tilanteen oikealta laidalta. Jens Harjun keskitys oli kuitenkin aavistuksen liian korkea eikä Joona Hiltunen saanut kunnon osumaa päällään aikaiseksi. Toisin kuin monta kertaa aiemmin tällä kaudella, ei JIPPO ollut toisen jakson alussa helisemässä. Tällä kertaa se iski jakson avausmaalin: Inalienin vasemmalta tulleen rajaheiton jälkeen Will ja Joona Hiltunen laittoivat MP-puolustuksen solmuun ja Hiltunen latasi upealla takayläkulmaan painuneella laukauksellaan JIPPO:n 3-1 johtoon. Maali oli Joonalle kauden viides. Hetki tämän jälkeen vieraiden Antti Ulmanen haki laukauksellaan alakulmaa, mutta Otto Huuhtanen torjui tämän kulmaksi. Reilun tunnin kohdalla Ulmanen laittoi JIPPO:n rangaistusalueelle laadukkaan keskityspallon, jonka Niila Forssell viimeisteli ohi Huuhtasen ja lukemat 3-2:een. 72. minuutilla nähtiin illan ehkä se komein osuma.  JIPPO:n vastahyökkäyksessä Jere Hiltunen sai pallon MP-alueella. Rangaistusalueen rajalla leikkaus oikealta keskemmälle ja pallo vasemmalla jalalla vastustamattomasti takayläkulmaan ohi Urosen. Viimeisen vartin aikana MP:n hyökkäyspeli oli siinä määrin ideaköyhää, ettei se pystynyt luomaan kunnollista uhkaa jälleen hyvin omaa maaliaan puolustaneelle JIPPO:lle. Lähimpänä kävi Obioha, jonka pusku osui ylärimaan vartti ennen loppua. Loput keskityspallot pysähtyivät järjestään joko puolustukseen tai hyvän ottelun pelanneen Huuhtasen syliin.

Ottelu oli tasapainoinen ja hyvä esitys koko joukkueelta vaikean elokuun päätteeksi. Inalien & Hiltunen brothers -trio oli tulikuuma läpi ottelun: neljä tehtyä maalia on varsin kelpo suoritus päättää muutoin maaliton elokuu. Syyskuu startataan rästiottelulla vieraissa PK-35:a vastaan ensi sunnuntaina eli 5.9. Alkusarjan viimeinen kotiottelu pelataan puolestaan keskiviikkona 15.9. Joensuun Keskuskentällä, vastassa silloinkin PK-35. Ottelu alkaa kello 17.00, tervetuloa paikalle!