fbpx

JIPPO ja seuran oma kasvatti Miika Vainikainen ovat päässeet yhteisymmärrykseen kauden 2023 kattavasta jatkosopimuksesta.

24-vuotiaalle pehmeätatsiselle keskikenttäpelaajalle tuleva kausi on jo seitsemäs kasvattajaseuran väreissä. Kaudella 2015 Kakkosessa debytoinut ”Milky” siirtyi kaudeksi 2017 haistelemaan Kakkosen C-lohkon tuulia AC Kajaanin joukkueeseen. Paluu Joensuuhun tapahtui kaudeksi 2018. Kausi 2021 kului Mikkelin Pallo-Kissoissa pelaten, mutta jälleen vuonna 2022 kutsu kävi JIPPOn edustusjoukkueen riveihin. Kauden 2023 kuviot olivat selvillä jo hyvissä ajoin.

– Jatko JIPPOssa oli selvä juttu. Minulla jatkuu työt sekä kauppatieteiden opiskelut Joensuun yliopistolla, Vainikainen kertoo.

Päättynyt kausi oli Vainikaisen maalirikkain, sillä 22 pelatussa ottelussa osumia syntyi lopulta viisi maalia. Kaiken kaikkiaan Vainikainen on heiluttanut maaliverkkoja 16 kertaa pelaamassa 120 JIPPO-pelissä. Nuoresta iästään huolimatta Vainikaiselle on takataskussaan runsaasti kokemusta Kakkosen tasolta.

Palloliiton sarjajärjestelmiin täksi kaudeksi lanseeraama uudistus tuo uudenlaista jännitettä alkavan kauden peleihin. Kakkosen jokaisen kolmen lohkon voittajajoukkueet ja kaikkien lohkojen paras lohkokakkonen pääsevät kauden lopussa kilvoittelemaan paikasta kaudella 2024 kilpailulliseen kalenteriin saapuvaan kymmenen joukkueen Ykkösliigaan. Lisäksi Kakkosesta on täksi kaudeksi mahdollista nousta 12 joukkueen Ykköseen.

– Olen kyllä tutkinut sarjajärjestelmää ja Ykkösliigan nousun suhteen riittää haastetta. Ilman muuta lähdetään Ykkösliigan paikkaa ensi kaudelta, mutta Ykkösenkään nousu ei ole huono suoritus. Sarjauudistus on itsessään hyvä idea ja kolmas tasoltaan kovempi sarja on tärkeää saada. Kakkosen tasolla on monessa lohkossa ollut tähän asti useampi heikompi joukkue. Sarjauudistuksessa on ehkä vielä heikkoa se, että katsojille, pelaajille ja joukkueille on vielä hieman mysteeri, että mitkä joukkueet pelaavat missäkin sarjassa vuonna 2024, Vainikainen puntaroi tulevaa kautta.

Vuosi 2023 on ehtinyt vanheta nyt muutaman päivän, joten on hyvä palauttaa mieliin vielä uuden vuoden tinoja valaessa tehdyt lupaukset kaudelle 2023.

– Ensi kaudella tullaan varmasti tekemään maaleja ja saamaan voittoja Mehtimäellä, samaan tapaan kuin kaudella 2022. Ensi kauden tavoite on, ettei tule ainuttakaan tappiota kotikentällä. Ja meillä on varmasti jalkeilla nälkäinen joukkue pettymykseen päättyneen kauden jäljiltä, Vainikainen vannoo.

”Milkyn” lupaamaa voittokulkua pääset varmimmin seuraamaan Mehtimäen lehtereiltä. kun hankit kausikortin kaudelle 2023 JIPPOn verkkokaupasta!

 

Sopimustilanne 2023

 

Pelaajat (12): Jens Harju, Jere Juurinen, Topi Kela, Remu Koikkalainen (mv), Niko Niemeläinen, Janne Partanen, Pyry Piirainen (mv), Niklas Sottinen, Eemil Tanninen, Nuutti Tykkyläinen, Miika Vainikainen, Eetu Viitaniemi


Koe koko kausi ostamalla kausikortti – klikkaa tästä.

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen