JIPPO avasi kautensa Kakkosen C-lohkossa koronaepidemian vuoksi vasta tänään 13. kesäkuuta Pietarsaaren JBK:ta vastaan. Molemmilla joukkueilla oli allaan kaksi viikkoa koko joukkueen harjoittelua, jota edelsi puolestaan muutaman viikon pienryhmäharjoittelujakso. Ottelussa tämä näkyi molemmilla joukkueilla, sillä maalinteossa ei onnistuttu hyvistäkään paikoista huolimatta. Ottelu 245 katsojan edessä päättyi siis tasan lukemiin 0-0.

Ensimmäinen jakso oli JIPPOn. Kotijoukkue hallitsi palloa ja sai käynnistää hyökkäyksensä rauhassa FF Jarolta Ykkösen apuja saaneen JBK:n muodostaessa prässilinjansa hieman alemmas. JIPPO hyökkäsi molempien laitojensa kautta, joista päästiin keskittämään kolme kertaa laadukkaasti boksiin. Ensimmäinen paikka avautui Aleksis Lehtosen keskityksestä Joona Hiltuselle, jonka kovaan puskuun vieraiden maalivahti Topi Valtonen sai kätensä riman alta väliin. Toinen paikka tuli Jere Hiltusen keskityksestä Lehtoselle itselleen, mutta onnistunut vapaa pusku alaspäin tapatolpalta pysähtyi epäonnisesti Valtosen jalkaan. Kolmas paikka tuli Nuutti Tykkyläisen keskityksestä Risto Kahelinille, mutta edessä jälleen sama mies. JBK sai aivan jakson lopussa yhden puskupaikan, jonka JIPPO-maalilla torjunut Jirko Sorsa venytti kulmaksi.

Toisella jaksolla puntit tasoittuivat ja JBK pääsi peliin mukaan. JIPPO sai luotua toisella jaksolla yhden vaarallisen näköisen hässäkän JBK-maalille: Kahelin pääsi jo ohi vieraiden maalivahdin keskustaan, mutta uhrautuvasti omaa maaliaan suojelleet JBK-pelaajat blokkasivat kaksikin laukausta. Tästä seuranneesta vastahyökkäyksestä tuli kilpajuoksu JBK-hyökkääjän ja Tuomo Tolosen välille. Tilanne näytti jo etenevän läpiajoksi ja maalipaikkaan, mutta aivan viime hetkillä Tolonen liukui pallon tyylikkäästi pois. JBK sai luotua enemmän painetta JIPPOn maalille, mutta ei varsinaisia maalipaikkoja. Kaksi vapaapotkua noin 20 metristä olivat JBK:n vaarallisimmat tilanteet, niistä jälkimmäinen meni vain hieman ohi JIPPOn maalin, joskin Sorsa oli laukauksessa hyvin mukana. Ottelu päättyi tämän tilanteen jälkeen.

Kausi poikkeusoloissa ja niiden jälkeen on nyt avattu. Pelin loppumisen jälkeen ei kentällä suuria riemunkiljahduksia kuultu kummankaan joukkueen toimesta, mistä voitaneen päätellä tasapelin olleen tässä 17 ottelun sarjassa hieman nihkeä aloitus molemmille joukkueille. Tappio kuitenkin vältettiin ja pistetili tämän kauden sarjassa on auki. Seuraavan kerran JIPPO on tulessa jo seuraavana keskiviikkona, kun todellisessa herkkupalassa Mehtimäelle astelee Suomen Cupin neljännesvälierässä viime kauden Veikkausliigan hopeajoukkue FC Inter Turusta. Kausikorttilaiset varatkaa paikkanne tähän otteluun ma 15.6. klo 24 mennessä täältä. Ennakkoliput tulevat myyntiin ti 16.6.

Avaus: Sorsa; Tahvanainen, Pasi, J. Tolonen, T. Tolonen (84´ Juurinen); Tykkyläinen, Tainio, Je. Hiltunen, Kahelin (66´ Saarenkunnas); Jo. Hiltunen, Lehtonen (58´ Vainikainen)

Vaihdossa: Erkka Oikarinen (mv), Åke, S. Kettunen, Kähkönen

Kuva: Vesa-Pekka Reponen