JIPPO paketoi Suomen cup-urakkansa keskiviikkoiltana Mikkelissä Urpolan tekonurmella pelatussa ottelussa MP:a vastaan. Voitolla joensuulaiset olisivat varmistaneet paikkansa Suomen cupin jatkopeleissä. Ottelu oli kuitenkin joensuulaisittain ankea

Kamppailu lähti liikkeelle tasaisissa merkeissä. Avauskympin aikana vieraat saivat luotua Nuutti Tykkyläisen laidalta pari tilannetta isäntien maalille. Ensimmäiseen Tykkyläisen yritykseen isäntien puolustaja sai jalan väliin ja jälkimmäinen matala keskitys johti punapaitojen ensimmäiseen kulmapotkuun. 22:lla minuutilla vieraat saivat ottelun parhaan maalipaikkansa vastahyökkäyksestä, kun Tykkyläisen keskitys ei aivan tavoittanut boksissa Miro Turusen päätä MP-puolustajan saatua ratkaisevasti tossua väliin. Puolen tunnin kohdalla koettiin jippolaisittain musta hetki, kun Jere Juurinen otti ottelun toisen varoituksensa ja pallo vietiin ensimmäisen kerran täplälle, josta Antti Ulmanen viimeisteli rangaistuspotkun varmasti oikeaan alakulmaan. Aatu Manninen laukoi komealla laukauksellaan muutamaa minuuttia myöhemmin taukolukemat 2-0.

Toinen jakso alkoi JIPPO:n kannalta karusti, kun Sauli Kettunen kaatoi viiden minuutin pelin jälkeen boksissa MP-pelaajan ja pallo vietiin toistamiseen pilkulle. JIPPO-maalilla pelannut Aleksi HonkaHallila aavisti tällä kertaa oikein, mutta Antti-Ville Räisäsen tarkka maanuoliainen painui alakulmaan. Jonathan Dunyin upotti pallon kolmannen kerran rangaistuspotkusta sisään Jens Harjun katseltua toistamiseen keltaista korttia ja Ulmanen viimeisteli vielä vartti ennen loppua lukemiksi 5-0.

En osaa sanoa, mitä tänään tapahtui. Lumipalloefekti alkoi pyörimään eikä saatu sitä oikein missään vaiheessa pysäytettyä. En muista samanlaista ottelua aiemmin tulleen vastaan, kertasi JIPPO-kapteeni Topi Pasi ottelun jälkeen Ruutu +:n haastattelussa.

JIPPO:n Suomen cup-taival päättyi siis tämän kauden osalta alkulohkoon. Edessä on vielä kolme harjoitusottelua ennen reilun kuukauden päästä alkavaa Ykköstä. Harjoitusotteluista seuraava pelataan reilun kahden viikon päästä Joensuussa, kun lappeenrantalainen PEPO saapuu vieraaksi Joensuuhun. Ottelu pelataan 21.3. ilman yleisöä Rantakylän liikuntahallissa.

Avaus: Honka-Hallila; Harju, Pasi (C), Tahvanainen (46’ Hölttä); Juurinen, Lahnalakso (73’ Päivänurmi), Kettunen (63’ Kahelin), Je. Hiltunen, Tykkyläinen; Turunen (63’ Saarenkunnas), Niemeläinen (63’ Tainio)

Penkillä: Sorsa (mv), Jalovaara