Vierasottelut kauden 2022 osalta paketoitiin JIPPOn osalta lauantaina Helsingissä FC Kiffenin vieraana. Pitkään näytti siltä, että boheemi stadilainen ottaa toisen voittonsa JIPPOsta tällä kaudella kotikentällään, mutta Miika Vainikaisen kauden viides maali tuli äärimmäisen tärkeään paikkaan neljä minuuttia ennen ysikymppisen täyttymistä.

Ensimmäisen jakson alku oli tasaista peliä. JIPPO piti palloa, mutta Kiffen pääsi vastahyökkäyksillään aiheuttamaan harmaita hiuksia JIPPO-puolustukselle. Kahdeksan minuutin kohdalla Pyry Piirainen joutui jo torjuntahommiin, kun isännät tulivat vasemmalta laidalta Peik Koskisen toimesta. Jalkatorjunta matalaan laukaukseen pelasti kuitenkin JIPPOn. Viitisen minuuttia tästä ja JIPPO hyökkäsi oikealta. Jere Juurisen nappikeskitys löysi Miro Turusen rangaistusalueelta, ja tämä siirsi pallon maaliin. Tilanne liputettiin kuitenkin paitsioksi. JIPPO hallitsi palloa, mutta todelliset vaaranpaikat olivat vähissä. Joensuulaisten taivas synkkeni viitisen minuuttia ennen taukoa, kun Koskinen onnistui tällä kertaa laukomaan pallon maaliin matalalla laukauksella vastahyökkäyksen päätteeksi. Vielä ennen taukovihellystä keltapaidat saivat hyvästä paikasta vapaapotkun aivan rangaistusalueen rajalta. Niko Niemeläisen yritys osui kuitenkin muuriin.

Toista jaksoa ehdittiin pelata vain viisi minuuttia, kun isäntien Valtteri Karlsson rikkoi Turusta aivan päätyrajalla saaden tästä päivän toisen keltaisen korttinsa. JIPPO pääsi pelaamaan näin ollen viimeisen 40 minuuttia miesylivoimalla. Pallonhallinta siirtyi lähes täysin JIPPOlle. Vieraat loivat painetta mustapaitaisen kotijoukkueen puolustaessa tiiviisti omaa maaliaan. Vaarallisimmat tilanteet tulivat kulmapotkuista, joita JIPPO saikin jakson ja koko ottelun aikana useita. Myös useat hyökkäävät vaihdot olivat omiaan lisäämään painetta Kiffen-päädyssä. Kaivattu tasoitus tuli lopulta nelisen minuuttia ennen loppua. Niemeläinen antoi kulmapotkun maalivahdista katsottuna oikealta puolelta, johon Miika Vainikainen sai päätään väliin tarvittavan verran ja pallo upposi maaliin. Näin ollen JIPPO otti erittäin tärkeän vieraspisteen viimeistä ottelua ajatellen.

Samaan aikaan Helsingissä KäPa kylvetti Lahden Reipasta lukemin 7-0. Mikäli JIPPO olisi hävinnyt oman ottelunsa, olisivat joensuulaiset olleet pakkovoiton edessä lauantaina viimeisessä ottelussa KäPaa vastaan. Tasapelipisteen myötä JIPPOlle riittää sarjanousuun ja lohkovoittoon tasapeli myös ensi lauantaina.

22.10. kello 14.00 JIPPO-KäPa Mehtimäellä, liput hankit kätevimmin tästä!

Avaus: Piirainen; Ti. Tahvanainen (C) – Kela – Harju (78′ Smith) – Viitaniemi (78′ Nissinen); Liukkonen – Kettunen (58′ Vainikainen) – Partanen (58′ Saarenkunnas); Niemeläinen – Turunen – Juurinen (58′ To. Tahvanainen)

Penkki: Koikkalainen, de Paula

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen