B-juniorit

KAUSIENNAKKO 2017  JIPPO B

Jippo B aloitti harjoittelun lokakuun 2016 lopussa. Tällä kertaa kauteen valmistautuminen aloitettiin hieman erilaisista lähtökohdista, kuin vuosi sitten. Edellisen kevättalven SM-karsinta paikka vaihtui loppuen lopuksi syyskierroksella niukkaan  tippumiseen B-poikien 2. divisioonaan, toinen joukkue jatkaa keväällä pelejään B poikien kolmosessa. Pelaajaringissä on tällä hetkellä noin 35 poikaa.

PELAAJIEN PELI
Siinä, ehkä se tärkein Jippo B.n teema tulevalle kaudelle. Valmentajien, vanhempien, kavereiden ja kaikkien muiden pelaajien ympärillä toimivien on pystyttävä antamaan pelaajille mahdollisuus kehittää itseään kohti unelmiaan ja tavoitteitaan, heidän rakastamassaan lajissa. Oikotietä tavoitteiden ja unelmien saavuttamiseen ei allekirjoittanut ainakaan ole vielä löytänyt, joten niiden saavuttamiseksi pelaajien on sitouduttava tekemään töitä yksilöinä sekä myös joukkueen jäseninä. Harjoituksiin ja peleihin on pystyttävä luomaan ilmapiiri, jossa pelaajat potkivat toinen toisiaan eteenpäin kohti yhteisiä ja omia tavoitteitaan. Harjoituksissa ja peleissä keskiössä tulee olemaan PELAAJA, meidän muiden ympärillä toimivien on taattava pelaajille mahdollisuus kehittyä.

Joulukuussa toinen joukkueista suuntaa Seinäjoelle turnaukseen, jossa päästään ensimmäisen kerran näkemään, missä pelaajien ja joukkueen osalta mennään. Tämän vuoden puolelle ei ole muita turnauksia tai pelejä sovittuna. Tammikuulle pyritään löytämään 1-2 peliä molemmille joukkueille. Helmi-ja Maaliskuulle pyritään molemmille joukkueelle löytämään 4-6 peliä. Lisäksi osa pelaajista tulee pelaamaan talven aikana Futsalia.

LEPO, RAVINTO JA HARJOITTELU
Joukkue harjoittelee talven aikana 4-6 kertaa viikossa. Harjoitukset koostuvat kolmesta pallollisesta harjoituksesta sekä kahdesta- kolmesta fysiikkaharjoituksesta. Lisäksi osa pelaajista pääsee harjoittelemaan myös aamuisin kolme kertaa viikossa Urheiluakatemian harjoituksissa. Lepo, ravinto ja harjoittelu sopivassa tasapainossa antavat parhaat mahdollisuudet kehittymiseen urheilijana. Tärkeää on, että pelaajat itse ymmärtävät näiden asioiden merkityksen, koska kukaan muu ei voi nukkua, syödä tai harjoitella heidän puolestaan.

TAVOITTEET
B-junioreiden joukkue on ensimmäinen joukkue, jossa kaksi ikäluokkaa yhdistyvät. Tämä tarkoittaa sitä, että joukkueessa tulee olemaan fyysisesti ja myös pelillisesti eritasoisia pelaajia. Jokainen yksilö oppii ja kehittyy eri asioissa eri aikoina. Jokainen pelaaja tarvitsee peliaikaa ja vastuuta. Valmennuksen tehtävä on löytää pelaajille oikean tasoisia pelejä tukemaan heidän kehittymistä kohti tavoitteitaan.

Jokainen pelaaja kulkee omaa polkuaan. Joukkueen yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi vaaditaan, että kaikkien pelaajien polut saadaan kulkemaan samaan suuntaan.

Ville Naumanen
Vastuuvalmentaja
JIPPO B