fbpx

Joensuulaisten harjoituskausi jatkui lauantaina Oulussa ottelulla Veikkausliigaan valmistautuvaa AC Oulua vastaan. Isäntien pallonhallinnasta huolimatta JIPPO:n tiivis puolustuspeli ja tehokkuus maalipaikoissa eivät jättäneet paremmasta joukkueesta epäselvyyttä.  

Isännät hallitsivat pelivälinettä ottelun ensiminuuteilla. Muutaman minuutin pelin jälkeen JIPPO-kapteeni Topi Pasi ja ACO:n Henrik Ölander kolaroivat vieraiden boksissa, mutta punapaitojen onneksi ottelun erotuomari ei nähnyt tilanteessa aihetta rangaistuspotkuun. Oululaisten ja koko ottelun ensimmäinen vaarallinen maalipaikka siunaantui vartin pelin jälkeen Obed Malololle, joka laukoi matalan laukauksen noin 20 metristä. JIPPO:n maalilla hyvän ottelun pelannut Aleksi Honka-Hallila torjui kuitenkin tolpan kautta kulmapotkuksi. Hetki tästä, ja vieraat saivat ensimmäisen hyvän paineen oululaisten kenttäpuoliskolla, mutta ACO:n kanadalaismaalivahti Yann Fillionia ei kuitenkaan päästy testaamaan laukausten muodossa. Tämän jälkeen isännät olivat siirtyä ottelussa johtoon, kun Nuutti Tykkyläisen vaarattomassa tilanteessa laittama puskutiputus oli mennä omaan maaliin, mutta Honka-Hallila sai juuri ja juuri venytettyä näppinsä pallon tielle. Myös Otso Liimatta pääsi pystyyn juoksunsa päätteeksi kokeilemaan maalintekoa avausjaksolla, mutta Honka-Hallila torjui. Ennen taukoa nähtiin ottelun ensimmäinen ja komein maali. Joensuulaisten ensimmäinen kulma pelattiin lyhyenä pariin kymmeneen metriin Timo Tahvanaiselle, jonka vasemman jalan laukaus upposi upeasti ohi Fillionin. 

Jere ja Tommi pelasivat nopean kulman ja siitä minulle pallo pariin kymppiin. Ensimmäinen ajatus oli vetää takakulmaan, ja jos ei mene sisään niin tulee ainakin mahdollisesti ripareita. Veto onnistui aika kivasti ja sinnehän se takaylänurkkaan meni. Henkisesti oli tärkeä maali ennen puoliaikaa!”, kertoi ”Tinke” maalistaan. 

JIPPO tuli tauolta hurrikaanin lailla. Ensin Wilterlynd Inalien naulasi ensimmäisen maalinsa JIPPO-paidassa oikeaan alakulmaan ACO:n puolustuksen suosiollisella avustuksella pelikellon näyttäessä 46 minuuttia. Muutama minuutti tästä ja JIPPO:n kulmapotku pelattiin matalana boksiin, jossa Jens Harju tökkäsi pallon ohi Fillionin. Tämän jälkeen JIPPO vetäytyi ja jäädytti peliään ACO:n hakiessa avausmaaliaan. ”Laivastonsinisten” yritykset kilpistyivät kuitenkin joko Honka-Hallilaan tai menivät ohi maalin. Punaisten valmennustiimi laittoi JIPPO:n miehityksen lähes kokonaan uusiksi toisen jakson aikana, mutta tällä kertaa se ei sotkenut peliä. 74:llä minuutilla Jere Juurinen petasi paikan boksiin Niko Niemeläiselle, mutta tämän laukaus meni yli ja ohi maalin. Hetki tämän jälkeen JIPPO prässäsi pallon ACO-puolustukselta Santeri Saarenkunnaksen johdolla. Tämä syötti pallon ohi vastaan tulleen Fillionin Miro Turuselle, jolla oli helppo työ kaunistella lukemat 0-4:ään 

”Kokonaisuudessaan todella hyvät fiilikset pelistä, ei ole ihan jokapäiväistä herkkua, että JIPPO voittaa Veikkausliigajoukkueen! Onnistuttiin pelisuunnitelmassa erinomaisesti, pelattiin kurinalaisesti puolustussuuntaan, prässi onnistui ajoittain loistavasti ja käytettiin omat maalipaikat hyvällä prosentilla. Kyllä tällaiset esitykset nostaa joukkueen itseluottamusta, vaikkei siinä ole ollut ongelmaa aiemminkaan. Meillä on prosessi menossa ja tavoitteena on, että kauden paras peli on kauden viimeinen matsi”, Tahvanainen jatkoi.  

Seuraava treenipeli on ohjelmassa jo ensi viikon torstaina Mikkelissä, missä kohdataan MP. 

Avaus: Honka-Hallila; Tahvanainen (73’ J. Tolonen)-Hölttä-Pasi (C) (63’ T. Tolonen); Tainio (63’ Saarenkunnas); Harju (63’ Juurinen)-Lahnalakso (63’ Niemeläinen)-Je. Hiltunen (63’ Kettunen)-Tykkyläinen; Inalien (73’ Turunen)-Kahelin (63’ Hallikainen) 

Penkki: Sorsa (mv)