fbpx

JIPPO jatkoi syksyn tärkeitä otteluitaan Pihlajanmäessä PK-35:a vastaan sunnuntaina. Syyskuun alkupuoliskon aikana kahteen kertaan kohtaavat joukkueet väänsivät tasaisen kamppailun MagneCit Areenalla, mutta voittajana kehästä poistui keltapaitainen JIPPO. Nuutti Tykkyläisen kauden viides täysosuma toisella jaksolla sinetöi joensuulaisten toisen perättäisen voiton. 

Ottelun alussa näkyi kamppailun tärkeys, eikä kumpaankaan päähän nähty varsinaista hyökkäyspelin juhlaa. Hermostuneisuus ja helpot pallon menetykset leimasivat molempien joukkueiden peliä. Jakson myötä molempien peli vapautui ja tilanteita alkoi syntymään. 26 minuutin kohdalla Tommi Tainion puhkova syöttö löysi Joona Hiltusen keskeltä. Joona jatkoi oikeaan laitaan veljelleen Jerelle, mutta laukaus 16 metristä meni yli maalin. Hetkeä myöhemmin isäntien Ben Gerald ja Ville Salmikivi pääsivät muutaman minuutin sisään yrittämään maalintekoa rangaistusalueelta. Geraldin jatko keskityspalloon oli kuitenkin huono ja Salmikiven yritykseen ehti väliin Tykkyläinen. Puolen tunnin jälkeen isännät saivat kulmapotkun JIPPO-maalilta katsoen vasemmalta. Tomi Kurvinen jatkoi hienosti päällään Jonathan Muzingalle, mutta tämän pusku tuli suoraan Otto Huuhtasen näppeihin. Jakson lopulla sekä Jere Hiltunen että isäntien Yassin Adam pääsivät kokeilemaan maalintekoa, mutta tauolle mentiin tasalukemissa. 

Keltapaidat tulivat pirteästi toiselle jatkolle. Laukaukset viuhuivat kuitenkin ohi maalin tai pysähtyivät PK:n puolustajiin. Tunnin kohdalla isännät pääsivät paremmin peliin mukaan ja saivat luotua tilanteita Huuhtasen maalille. Isompiin torjuntatöihin Huuhtanen ei kuitenkaan joutunut, kun niin Muzingan pusku kuin Salmikiven maanuoliainenkin menivät ohi maalin. Kellossa oli 69 minuuttia, kun isäntien kulmapotkun jälkeisessä hässäkässä Huuhtanen satutti oikeaa olkapäätään siinä määrin, ettei tämä pystynyt jatkamaan ottelua. Niinpä komennuksen maalin suulle sai JIPPO:n oma kasvatti Nuutti Kaikkonen, joka pääsi debytoimaan niin Ykkösen tasolla, kuin JIPPO:n miesten edustusjoukkueessakin. Muutama minuutti tästä, ja JIPPO sai keskialueella vapaapotkun. Jere Hiltunen ei jäänyt jahkailemaan, vaan pelasi pallon nopeasti vasempaan laitaan vaihdosta kentälle tulleelle Risto Kahelinille. Kahelinin laukaus kimposi PK-puolustajasta tolppaan, mutta ensimmäisenä paikalla oli Tykkyläinen, joka puttasi JIPPO:n johtoon. Viimeisen 20 minuutin aikana isännät loivat ajoittain kovaakin painetta JIPPO:n alueella. Kertaalleen pallo osui lähietäisyydeltä tolppaan, mutta suurin osa laukauksista pysähtyi uhrautuvasti puolustaneeseen JIPPO-puolustukseen. Kaikkonen hoiti tolppien välissä varmaotteisesti loput. Loputtoman pitkältä tuntuneella lisäajalla Kahelin pääsi yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltä, mutta tuloksetta. Lopulta erotuomari Juho Nieminen vihelsi pilliinsä ja JIPPO pääsi juhlimaan voittoa.  

Voitto nosti JIPPO:n jumbosijalta sijalle 10. Ottelut jatkuvat vieraissa myös ensi viikonloppuna, lauantaina 11.9. Kokkolassa on vastassa KPV. Kokkolalaiset ovat sarjassa sijalla 9, pisteen JIPPO:a edellä.  

Tämän päivän ottelusta kokoonpanosta puuttunut Jirko Sorsa oli poissa harvinaisen hyvästä syystä: Jikestä tuli hiljattain esikoislapsensa isä! Isot onnittelut perheenlisäyksen johdosta! 

Avaus: 

Huuhtanen (mv) (69’ Kaikkonen) 

Tykkyläinen 

Pasi (C) 

Hölttä 

Harju 

Inalien (71’ Kahelin) 

Lahnalakso 

Tainio (82’ Saarenkunnas) 

Tahvanainen 

Jo. Hiltunen 

Je. Hiltunen 

Penkki: J. Tolonen, Juurinen, Kettunen, Niemeläinen 

Seuraava kotiottelu: 15.9. – klo 17.00 – JIPPO-PK-35 – Joensuun Keskuskenttä 

Kuva: Ruutu+