Ykköseen paluu koitti JIPPO:lla sunnuntai-iltana porilaista Musan Salamaa vastaan. Tasainen ottelu pelattiin vähän vähemmän tasaisella Porin stadionin luonnonnurmella suljetuin ovin. Pisteet jaettiin varsin oikeudenmukaisella 0-0 tuloksella.

Ottelun alku oli tunnusteleva molemmin puolin eikä isoja riskejä tai peliliikkeitä tehty kumpaankaan suuntaan. Paria avausminuuttia lukuun ottamatta MuSa vei pallonhallinnan nimiinsä avausjaksolla. Neljän minuutin kohdalla isännät saivat toimitettua pallon rangaistusalueelle japanilaishyökkääjä Mitsuro Tanidan jalkaan. Jere Hiltunen kaatoi tämän selkäpuolelta eikä ottelun erotuomari Mikko Juusolalla ollut muuta vaihtoehtoa kuin viedä pallo pilkulle. Toinen japanilaisvahvistus Naoki Maeda asettui pallon taakse, mutta tämän vasemmalle suuntautuneen laukauksen Ykkösessä debytoinut Jirko Sorsa torjui komeasti.

”Vähän yritin katella, mitä kaveri tekee. Aika pitkälti kuitenkin puolen aavistin ja sain vielä refleksinä käden palloon”, kuvaili ”Jikke” ensimmäistä torjuntaansa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Hetkeä myöhemmin Sorsa teki tyhjäksi uhrautuvalla pelillään vieraiden vapaapotkusta syntyneen maalipaikan. Vieraiden paras maalipaikka tuli 25:llä minuutilla. Wilterlynd Inalien tarjoili Risto Kahelinille pallon rangaistusalueelle, mutta ”Rise” ei saanut MuSa-puolustajan estellessä vetoa aikaiseksi ja tilanteesta seurauksena vain kulmapotku. Valkopaitaisten isäntien toinen vaarallinen tilanne tuli vielä ennen taukovihellystä. Tanida leikkasi vasemmalta laidalta terävästi keskisektoriin, mutta laukaus rangaistusalueen rajalta viuhui yli maalin.

Toisen jakson alkuun JIPPO sai rakenneltua maalipaikan, kun Jere Hiltunen peippaili itsensä rangaistusalueella pois MuSa-puolustajien puristuksesta. Laukaus tuli kuitenkin turhan pienestä kulmasta ja meni yli ja ohi maalin. Tämän jälkeen ottelun toinen jakso noudatti pitkälti samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin. MuSa piti palloa JIPPO:n vetäytyessä, mutta kovinkaan vaarallisia tilanteita isännät eivät saaneet luotua. JIPPO-puolustus ja Sorsa hoitivat nämä vähät tilanteet kunnialla. Keltapaidat pyrkivät luomaan maalipaikkansa hyökkäyspään erikoistilanteista, mutta näissäkään ei päästy kunnolla testaamaan MuSa-maalivahti Olli Hakanpäätä. 87 minuutilla Jordi Lahnalakson ja Karam Hadhoudin pallontavoittelutilannetta seuranneessa hässäkässä isäntien Samuli Virtanen kiukutteli itselleen toisen keltaisen kortin ja lähti suihkun puolelle. Viimeisten minuuttien aikana JIPPO ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään miesylivoimaansa. Karam Hadhoud pääsi sen sijaan kokeilemaan vielä lähietäisyydeltä maalintekoa, mutta Sorsa torjui tämän yrityksen varmasti.

”Ottelusta jäi päällisin puolin hyvät tunnelmat, vaikka toki voitto olisi ollut kirsikka kakun päälle.. Vastustaja pelasi kovaa fyysisesti ja psyykkisesti, mutta vastattiin siihen hyvin. Alusta oli karmea, ei siinä paljon kaunista futista voinut pelata. Pallo pomppi mielettömästi.”, kertasi ”Jikke” Sorsa ottelua.

Haastavista olosuhteista vieraspiste on varsin kelvollinen tulos. Clicheisesti sanottuna tästä on hyvä jatkaa kotiavaukseen, joka on edessä ensi torstaina. Veikkausliigasta viime kauden päätteeksi pudonnut RoPS saapuu tuolloin vieraaksi Mehtimäelle. Ottelu alkaa kello 16.00.

HUOM! Kausikorttilaisilla on aikaa lunastaa paikka otteluun maanantain loppuun mennessä! Tämän jälkeen jäljellä olevat liput menevät yleiseen myyntiin.

Avaus: Sorsa; Tahvanainen – Hölttä – Pasi (C); Tykkyläinen – Je. Hiltunen – Lahnalakso – Jo. Hiltunen (Turunen 77’) – Tainio; Inalien (Niemeläinen 69’) – Kahelin (Saarenkunnas 88’)

Penkki: Kaikkonen (mv), Harju, Kettunen, Hallikainen

Varoitukset: Lahnalakso (31’), Je. Hiltunen (33’), Niemeläinen (90+4’)