fbpx

JIPPO on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen oman kasvattinsa Eetu Viitaniemen (18) kanssa. Vuosi sitten B-junioreista edustusjoukkueeseen nousseella puolustajalla on alla mainio tulokaskausi miesten Kakkosessa, ja työnteko sekä kehitys jatkuvat JIPPO-paidassa myös seuraavina vuosina.

– Todella hyvät fiilikset jatkosopimuksesta sekä ensi kaudesta. Odotan innolla, että saamme treenit kunnolla käyntiin, ja että pääsemme yhdessä kehittymään joukkueena. Minulla on lukio vielä kesken, joten tiesin jatkavani JIPPOssa ainakin nyt seuraavat pari vuotta, Viitaniemi paljastaa.

Viitaniemi pelasi keväällä joukkueen repaleisen harjoituskauden aikana myös topparina, mutta tosipelien alkaessa hän vakiinnutti paikkansa oikeana laitapuolustajana, jossa hänellä oli vikkeläkinttuisena ja taitavana pelimiehenä vastuuta myös ylöspäin pelaamisessa. Viitaniemi pääsi myös rakentamaan peliä vasemman pakin paikalta molemmissa kauden kahdesta ottelusta, joissa kapteeni Timo Tahvanainen oli sivussa, joten valmennuksella riitti luottoa nuorukaiseen roolissa kuin roolissa.

– Henkilökohtaisesti olen suhteellisen tyytyväinen kauteen, sillä sain paljon vastuuta, ja sain myös pelata ilman suurempia loukkaantumisia. Parannettavaa ja tahtoa näyttää jäi tietysti, mutta mielestäni kausi sujui oikein hyvin. Joukkuetasolla jäi kuitenkin harmittamaan, että emme pystyneet lopulta nousemaan, vaikka niin lähellä olimmekin, Viitaniemi pohtii.

Jo tulokaskaudellaan reilusti vastuuta saaneelle Viitaniemelle on helppo povata vähintään yhtä isoa roolia tulevan kauden joukkueessa. Miehen tavoitteet kahden vuoden sopimuskaudelle ovatkin selkeät.

– Henkilökohtaisella tasolla tavoitteena olisi kehittyä mahdollisimman hyväksi pelaajaksi ja olla kahden vuoden päästä sarjan parhaita pelaajia. Joukkuetasolla tavoitteena on tietysti sarjanousu, Viitaniemi kertoo.

 

Sopimustilanne 2023

 

Pelaajat (8): Jens Harju, Topi Kela, Remu Koikkalainen (mv), Janne Partanen, Pyry Piirainen (mv), Niklas Sottinen, Eemil Tanninen, Eetu Viitaniemi

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen