JIPPO kohtasi eilen keskiviikkona loppuunmyydyllä Mehtimäen stadionilla veikkausliigajoukkue FC Interin Turusta. Inter voitti viime kaudella Veikkausliigassa hopeaa ja toissa vuonna Suomen Cupin, joten ottelun lähtökohdat olivat selvät. Kuten niin usein ennenkin, cup-kilpailut ovat oma lukunsa. Inter sai tehdä täyden iltapuhteen JIPPOa vastaan, sillä ottelu päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen turkulaisten 0-1 (0-1) -vierasvoittoon. Maalin viimeisteli hollantilaistoppari Rick Ketting juuri ennen puoliaikaa. Yleisöä 428.

Ottelun kulku oli viimeistä kymmentä minuuttia lukuun ottamatta selvä: Inter piti palloa ja yritti löytää rakoja JIPPOn puolustuksesta, JIPPO taas puolusti omaa boksiaan urhoollisesti ja loi oman uhkansa vieraiden maalille erikoistilanteista. Ottelu oli saada kurjan alun, kun vieraiden tehottomasti esiintyneen brassihyökkääjä Liliun keskitys ohjattiin oman pelaajan toimesta Jirko Sorsan vartioiman JIPPO-maalin tolppaan. Ensimmäisellä jaksolla Inter piti palloa, mutta oli lopulta vaarallinen ainoastaan erikoistilanteissaan, joissa vahvat Juuso Hämäläinen ja Rick Ketting olivat vaikeita pideltäviä. JIPPO oli jo päästä tasalukemissa tauon viettoon, kun vieraat iskivät. Vasemmalla laidalla pelanneen Connor Ruanen kulmapotku tavoitti Rick Kettingin pään etutolpalta, josta viime kaudella IFK Mariehamnin paidassa neljä maalia viimeistellyt toppari laittoi nytkin pallon päällään maaliin. JIPPOlla oli ensimmäisellä jaksolla yksi laukaus Henrik Moisanderin vartioimalla Inter-maalilla, mutta Aleksis Lehtosen yritys peitettiin. Tauolle maalin takaa-ajoasemassa.

Toisella jaksolla peli eteni Interin pitäessä palloa, mutta JIPPO ei laskenut vieraita pelitilanteissa maalipaikoille. Ketting ja Taiki Kagayama pääsivät puskemaan kulmapotkuista, mutta molemmat selvästi ohi. Inter sai jo ottelussa pallon toistamiseen JIPPOn maaliin, mutta tuomareiden neuvottelun jälkeen maali hylättiin paitsiona. JIPPO teki jakson edetessä vaihtoja, mm. pirteästi sisään tullut Risto Kahelin toi JIPPOn peliin virtaa. Kahelinin esityöstä avautui vetopaikka Lehtoselle, mutta laukaus boksin rajalta Moisanderin syliin. JIPPO muutti ryhmitystään ottelun lopussa ja haki tasoitusta tuoden Pavel Nazimovin ja Miika Vainikaisen tuplavaihdolla sisään. Tuoreet miehet ja taktinen muutos antoivat pelin otteen JIPPOlle. Kotijoukkue sai paljon erikoistilanteita, joista yhdestä Topi Pasi pääsi jatkamaan pallon hyvin maalille, mutta Inter purki paineen. Minuutilla 89 avautui JIPPOn ainoa todellinen maalipaikka, kun pallo pelattiin Nazimovin ja Joona Hiltusen esityön jälkeen Kahelinille boksin sisään. Laukaus oli kova, mutta se suuntautui keskelle maalia. Moisander torjui tilanteen vaivoin kulmaksi, ja pian tämän jälkeen ottelu päättyi Interin voittoon.

JIPPO saa tämän ottelun jälkeen jatkaa selkä suorassa eteenpäin, sillä tätä esitystä ei tarvitse hävetä. Laitoimme yhden Suomen parhaista seurajoukkueista ahtaalle ja olimme viedä ottelun jopa jatkoajalle. Tasoerot Suomen huippujoukkueen ja meidän välillä yksittäisessä ottelussa ovat pieniä. Kiitos mahtavalle kotiyleisöllemme, Mehtimäellä oli hyvä tunnelma. JIPPO palauttelee tänään yhdessä, ja suuntaa sen jälkeen juhannuksen viettoon. Suomen Cup on JIPPOn osalta ohi, mutta edessä on vielä Kakkosen Cupin finaali Kaarinan Poikia vastaan. Seuraava ottelu pelataan jälleen Mehtimäellä, kun la 27.6. Kakkosen kamppailussa vastaan tulee SC KuFu -98 Kuopiosta.

Avaus: Sorsa; Tahvanainen, Pasi, Åke (81´ Nazimov), Tainio; Tykkyläinen (81´ Vainikainen), S. Kettunen, Je. Hiltunen, Saarenkunnas (64´ Kahelin); Jo. Hiltunen, Lehtonen (70´ Kähkönen).

Vaihdossa: Kaikkonen (mv), J. Tolonen, T. Tolonen