Jippo pelasi eilen ison ottelun Kakkosen Cupin välierässä helsinkiläistä IF Gnistania vastaan. Voitolla ottelusta olisi ollut tarjolla ainakin kaksi hienoa lisäottelua, sillä Suomen Cup olisi jatkunut liigajoukkueen kohtaamisella kotikentällä, sekä kesällä olisi odottanut Kakkosen Cupin finaali. Ottelusta tuli kuitenkin tappio lukemin 1-2 (1-1). Jipon maalin teki Risto Kahelin, vierailta osuivat Aleksander Akbar ja Tuomas Mustonen. Ottelussa oli 207 katsojaa.

Ensimmäisen jakso oli Jipolta hyvä, vaikka tauolle lähdettiinkin tasatilanteessa. Risto Kahelin vei puskullaan kulmapotkun jälkitilanteesta tulleesta Timo Tahvanaisen keskityksestä Jipon johtoon ajassa 22min. Tämän jälkeen Jippo loi muutamia hyviä suoraviivaisia hyökkäyksiä, mutta vedot peitettiin tai menivät ohi. Jakson puolivälissä Gnistan aktivoitui ja pääsi peliin vaarallisemmin mukaan. Ajassa 39min vieraiden laitapuolustaja Jonas Salmi otti hyvän riiston Jipon puolustuskolmanneksella ja laittoi saman tien aikaisen keskityksen Jipon selustaan. Paikalla oli hyökkääjä Aleksander Akbar, joka puski varmasti vieraat tasoihin.

Toinen jakso alkoi Jipolta hyvin, sillä Kahelin pääsi Aleksi Nissisen esityöstä hyvään laukaisupaikkaan boksin sisälle – veto ohi. Tämän jälkeen Gnistan osoitti hyökkäypelinsä vaarallisuuden, sillä Akbar ja Tuomas Mustonen pääsivät molemmat kertaalleen kokeilemaan Jirko Sorsan virettä puolittaisista läpiajoista. Jippo sai vielä tasatilanteessa yhden loistavan maalipaikan, kun Aapi Helvelahti jatkoi kulmapotkun maalille täysin vapaana olleelle Tuomas Kettuselle. Kettusen kosketus pomppasi kuitenkin maalin sijaan suoraan maalivahdin syliin. Ottelun voittomaali tuli pilkulta, kun Henrik Hellsten joutui rikkomaan Gnistanin Noah Kaijasiltaa boksin nurkassa. Mustonen laukoi pilkun keskelle maalia. Jippo ei saanut enää kunnon kiriä aikaiseksi ja jatkopaikka matkasi Oulunkylään.

Ottelu oli tasainen, aivan kuten kaksi edellistäkin Cupin ottelua PEPO:a ja FC Espoota vastaan. Kaksi ensimmäistä onnistuttiin kääntämään meidän eduksi, mutta tätä kolmatta ei. Nyt on aika ottaa viikko happea jalkapallosta, joukkue jatkaa Kakkosen kauteen valmistautumista maanantaina 11.3. Kauden alkuun on aikaa 2 kuukautta.

Avaus: Sorsa; Helvelahti, Åke, T. Kettunen; Tahvanainen, Tainio, S. Kettunen (79´ Niemeläinen), Hellsten; Hallikainen (67´ Vainikainen), Kahelin; Nissinen (73´ Saarenkunnas)

Vaihdossa: Kaikkonen (MV), Hyttinen, Häkki, T. Tolonen,

Kuva: Joona Kotilainen