fbpx

Harjoituskausi saatiin päätökseen JIPPO:n osalta Kotkassa pelatulla vierasottelulla KTP:tä vastaan. Tasaisessa ottelussa ei maalipaikoilla juhlittu, yksi Joona Hiltusen tekemä maali riitti joensuulaisille voittoon.  

Ottelun avausjakso oli tasaista vääntöä. KTP oli lievästi hallitsevampi osapuoli, mutta laadukkaille maalipaikoille pääseminen oli sille vaikeaa niin kuin se oli koko 90 minuuttisen aikana. Punapaidoilta Wilterlynd Inalien pääsi kokeilemaan maalintekoa jo muutaman minuutin jälkeen, mutta etukulmaan suuntautunut laukaus ei yllättänyt KTP-kassari Anton Lepolaa. KTP sai avausjakson parhaan maalipaikkansa noin 35 minuutin kohdalla, mutta rangaistusalueelta lähteneen laukauksen JIPPO-maalilla pelannut Jirko Sorsa torjui.  

JIPPO tuli toiselle jaksolle hyvin, ja saikin rakenneltua heti parin minuutin pelin jälkeen vasemmalta laidalta hyvän maalipaikan Nuutti Tykkyläisen ja Jere Hiltusen johdolla. Pallo Risto Kahelinille boksiin, mutta veto meni yli maalin. JIPPO sai toisella jaksolla luotua pitkiäkin pallonhallintajaksoja ja KTP oli ottelussa ajoittain altavastaajana. Ottelun ainoa maali tuli 86 minuutilla. KTP möhli pelin avauksessa omalla kenttäpuoliskollaan, Joona Hiltunen nappasi harhasyötön itselleen, kuljetti boksin rajalle ja laukoi pallon alakulmaan ohi Lepolan. JIPPO:n erinomaisesti toiminut puolustus ei joutunut isompaan testiin loppuminuuttien aikana ja joensuulaiset pääsivät juhlimaan voittoa kenraaliharjoituksessaan. 

Päästiin tässä pelissä treenaamaan enemmän pallollista pelaamista, mikä näytti toimivan hyvin. Kyllä tämä peli osoittaa, että oikeita asioita on talvella tehty. Otetaan tästä pelistä opit mukaan ja jatketaan pelin kehittämistä” maalin tehnyt Joona Hiltunen analysoi ottelua. Noin puoli tuntia pelannut viime kauden maalitykki pelasi ensimmäiset minuutit pariin kuukauteen. ”Talvikausi on ollut vähän rikkonainen omalta osalta, mutta nyt olen kunnossa ja on tuntunut tosi hyvältä hypätä joukkueen mukaan. Toki alkuun on ollut pientä hakemista, mutta aika hyvin on vielä muistissa, että miten sitä futista pelataan.” 

JIPPO pelasi harjoituskaudellaan kolme Suomen cupin ottelua tulevan kauden vastustajiaan vastaan, joista saldona yksi voitto ja kaksi tappiota. Harjoitusotteluita kertyi seitsemän kappaletta Veikkausliigan, Ykkösen, Kakkosen ja Kolmosen joukkueita vastaan. Näistä otteluista tuli viisi voittoa ja kaksi tappiota.  

Monenlaisia kokemuksia tarjonneen harjoituskauden jälkeen on hienoa päästä aloittamaan tosipelit parin viikon päästä! Ensimmäisessä Ykkösen sarjaottelussa vastaan asettuu 9.5. vieraskentällä porilainen Musan Salama. Ottelu alkaa 18.30 ja sitä voi seurata Ruutu + -palvelun kautta. 

Avaus: Sorsa; Pasi (C) (72’ Saarenkunnas) – Hölttä (61’ J. Tolonen) – Tahvanainen; T. Tolonen (61’ Päivänurmi) – Lahnalakso (72’ Jo. Hiltunen) – Tainio (61’ Niemeläinen) – Je. Hiltunen (61’ Kettunen) – Tykkyläinen; Inalien (72’ Turunen) – Kahelin (72’ Hallikainen) 

Penkki: Kaikkonen (mv), Juurinen