Jipon Kakkosen kauden ”runkosarja” saavutti eilen puolivälinsä, kun kauden 11:s ottelu pelattiin kotikentällä Mehtimäen tekonurmella FC Viikinkejä vastaan. Ottelu päättyi pistejakoon lukemin 1-1 (1-1). Jipon maalin viimeisteli pilkulta Miko Mäkirinne ja vierailta osui Ayuub Abdi. Yleisöä 363.

Koko ottelu oli oikeastaan hyvin Jipon hallinnassa, ja etenkin ensimmäinen puoliaika oli hyvin vahva.  Varsinkin vasemmalta laidalta useita luotiin hyviä hyökkäyksiä ja murtautumisia. Maalin johtanut pilkku vihellettiin tilanteessa, jossa Mäkirinne haastoi boksissa ja häntä rikottiin. Mies itse laittoi pallon tolpan kautta vasempaan alanurkkaan ja vei Jipon 1-0 -johtoon. Risto Kahelinilla oli myös mahdollisuus lisätä johtoa, mutta boksin sisältä lähtenyt laukaus päätyi yli maalin. Jippo puolusti totutun vahvasti joukkueena koko ensimmäisen jakson, eikä Viikingeillä ollut vaarallisia hyökkäyksiä. Viikingit kuitenkin tasoitti ottelun harmittoman näköisellä kaukolaukauksella boksin ulkopuolelta. Ayuub Abdin laukaus kiersi Jirko Sorsan vartioiman maalin tolpan juureen.

Toisella jakso alkoi myös Jipon painostaessa, mutta maaleja ei nähty. Jakson puolivälissä Viikingit sai noin vartin mittaisen painostusjakson ja Viikinkien hyökkääjäksi vaihdettu Cheik Toure aiheutti ongelmia Jipon puolustukselle. Mies olikin lähellä laittaa pallon maaliin hieman sekavan tilanteen päätteeksi, mutta Sorsa hoiti kuitenkin tilanteen Jippo-maalilla.  Ottelun lopussa Jipolla oli vielä paikat voittomaaliin, mutta vieraiden maalivahti selvitti sekä Henrik Hellstenin alakulmaan suuntauneen laukauksen, että muutaman muunkin vaarallisen hässäkän Viikinkien maalilla. Näin ollen pisteet kärkikamppailusta tasattiin kotijoukkueen silmin katsoen hieman pettyneinä.

Jipon esitys oli kokonaisuudessaan hyvä ja tasapelipiste jäi siis harmittamaan. Lukuisista maalipaikoista huolimatta palloa ei saatu kuin kertaalleen vierailijoiden maaliin. Jippo loi ottelussa kuitenkin tukun hyviä maalipaikkoja ja pystyi puolustamaan Viikingit melko aseettomaksi. Jippo jatkaa sarjassa kolmantena kaksi pistettä Viikingeistä ja kuusi pistettä sarjaa johtavasta Mikkelin Palloilijoista. Sarjan ensimmäinen puolikas on nyt pelattu, eikä Jippo ole hävinnyt vielä ottelukaan. Lukuisat tasapelit pitäisi kuitenkin oppia vielä kääntämään voitoiksi kauden jälkimmäisellä puolikkaalla. Seuraavan kerran Jippo tulessa jo tulevana torstaina 11.7, kun helsinkiläinen FC Kiffen saapuu Jipon vieraaksi. Tämä Ilosaarirockin käynnistävä ROKKIPELI aloittaa myös joukkueen reilun viikon mittaisen kesätauon. Otteluennakkoa tulossa pian.

Avaus: Sorsa; Ti. Tahvanainen, T. Kettunen, Helvelahti, T. Tolonen; S. Kettunen; Kahelin, Tainio, Mäkirinne, Saarenkunnas (67´ Vainikainen); Nissinen (82´ Hellstén)

Vaihdossa: Kaikkonen (mv), Kellokumpu, Häkki, Niemeläinen, Päivänurmi