fbpx

Jippo pelasi eilen tärkeän kärkikamppailun kotikentällä, josta kelpasi lähtökohtiin nähden molemmille joukkueille vain voitto. Molemmille joukkueille se myös oli tarjolla, mutta tällä kertaa joukkueet päätyivät kiikarilukemiin 0-0 (0-0). Yleisöä 402.

Ottelun ensimmäinen jakso oli Jipon pallollista hallintaa, mutta kunnon maalipaikat loistivat poissaolollaan. Jippo piti palloa JäPS:n vetäytyessä alas ja kytäten vastaiskuja. Nämä vastaiskut tuottivat siinä mielessä tulosta, että JäPS sai niiden seurauksena muutamia kulmia ja sivurajaheittoja. Yhden näistä jälkeen vieraiden toppari Olli Valto pääsi puskemaan boksista, mutta hieman ohi maalin. Jippo sai rangaistuspotkun ajassa 19 minuuttia, kun kulmapotkutilanteessa Tuomo Tolonen revittiin maahan. Miika Vainikaisen yritys päätyi kuitenkin neljättä peliään Kakkosessa pelanneen Tommi Tynkkysen torjuntaan. Tauolle maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella jaksolla JäPS otti hallinnan pelistä ja loi vaarallisia hyökkäyksiä, jotka päätyivät kuitenkin huonon viimeisen ratkaisun myötä usein Jipon maalipotkuksi. Pitkän sivurajaheiton seurauksena vieraiden maalipörssiä johtava Kron Rexhepi pääsi puskemaan sisätolppaan, mutta Jirko Sorsa pelasti pallon maaliviivalta. Tämä oli JäPS:n paras maalipaikka ottelussa. Jippo vaihtoi toisella jaksolla kentälle pitkään sivussa olleet Toni Tahvanaisen ja Jere Kähkösen, sekä Henrik Hellsténin. Nämä herrat toivat lisää energiaa Jipon peliin ja viimeisen viiden minuutin aikana Jippo pystyi luomaan kaksi paikkaa vahvasti sisään tulleelle Hellsténille: ensimmäisessä puolivolley noin 7 metristä karkasi taivaan tuuliin ja toisessa samalta tontilta lähtenyt yritys muistutti enemmän harhasyöttöä kuin laukausta. Ei tulosta näistä ja peli päättyy tasan.

Turhauttava kauden kymmenes tasapeli ei tyydytä, mutta lopputulos mukaili vähän maalipaikkoja sisältäneen ottelun kenttätapahtumia. Kaikki kunnia JäPS:n joukkueelle, joka oli tälle kertaa kanssamme yhtä hyvä ja liian vaikea voitettavaksi. MP voitti eilen oman pelinsä, Jippo jatkaa edelleen sarjassa toisena eron kärkeen ollessa 8p. Sarjaa on jäljellä vielä viisi ottelua, jonka jälkeen sarjan top 4 pelaa kerran toisiaan vastaan. Sarjan voitto ei siis ole ollut enää hetkeen omissa käsissä, mutta sarjassa on edelleen jaossa 24p eli työnteko ja jahti jatkuu entistä kovemmin. 17 ottelua ilman tappioita – tasapelisuman keskeltä voitaneen siis edelleen todeta, että tästä on hyvä jatkaa kohti jo torstaina pelattavaa PEPO-vierasottelua.

Avaus: Sorsa; Ti. Tahvanainen, Helvalehti, Åke; Kahelin, S. Kettunen, Saarenkunnas, T. Tolonen; Mäkirinne (77´ Kähkönen), Nissinen (90+1´ Hellstén); Vainikainen (63´ To. Tahvanainen)

Vaihdossa: Sokkanen (mv), Turunen, J. Tolonen

Kuva Marko Pennanen. Lisää Pennasen kuvia täältä.