JIPPO oli aloittanut kautensa Kakkosen A-lohkossa peräti neljällä maalittomalla tasapelillä, mutta tämä putki katkesi helatorstaina Kouvolassa Susia vastaan. Ottelu päättyi selkeän hallinnan jälkeen Jipolle lukemiin 1-3 (1-2). Jipon maalit tekivät Miika Vainikainen, Miko Mäkirinne ja Santeri Saarenkunnas. Yleisöä 177.

Ottelun ensimmäinen vartti oli Jipolta vahva, jonka päätteeksi Aleksi Nissistä jouduttiin rikkomaan boksin sisällä. Pilkun laukoi varmasti maaliin avaukseen noussut Miika Vainikainen. Tämän jälkeen ensimmäisen jakson loppu ei ollut niin vahvaa tekemistä, sillä sudetkin pääsivät testaamaan vahvan alkukauden pelanneen Jirko Sorsan torjuntataitoja. Jipon nolla omissa mureni tällä kaudella 387 minuutin jälkeen, kun Bradley Wilson onnistui puskemaan pallon maalin takatolpalta vartioinnista huolimatta. Minuutti tästä ja Jippo onnistui toiseen kertaan tällä kaudella maalin teossa, kun Miko Mäkirinteen laukaus kimposi Susien puolustajasta ohi Veikkausliigassa hienon uran pelanneen Ville Iiskolan. Maaleja tai kunnon maalipaikkoja ei nähty enää ensimmäisen puoliajan lopussa.

Toinen jakso oli Jipolta erittäin vahva. Pallonhallinta oli Jipolla ja vielä pääosin vastustajan kenttäpuoliskolla Susien muodon sisällä. Mäkirinne vaihdettiin Santeri Saarenkunnakseen ajassa 62 minuuttia. ”Super-sub” Saarenkunnas pelasi erittäin vahvasti kentälle päästyään ja maalasi Jipon kolmannen osuman ajassa 66 minuuttia. Jippo loi tämän jälkeen useita laukaisupaikkoja, mutta mm. Toni Tahvanaisen laukauksen menivät niukasti ohi ja yli. Sudet eivät pystyneet luomaan enää ottelun lopussa painetta Jipon maalille ja näin lopputulos kirjattiin voitaisiinko sanoa helpottavaan Jipon kahden maalin voittoon.

Ottelun teema oli ryöstöretki Kouvolaan ja maalihanat auki. Tässä onnistuttiin ja Jipon kauden 2019 ensimmäinen osuma kirjattiin Miika Vainikaisen nimiin. Härkäviikko jatkuu jo kolmen päivän päästä sunnuntaina Joensuussa Mehtimäen tekonurmella klo 18.30. Vastassa on sarjanousija, mutta perinteitä huokuva Lahden Reipas. Reipas on Jipon ja Mikkelin Palloilijoiden tavoin aloittanut kautensa tappioitta.

Avaus: Sorsa; Ti. Tahvanainen, T. Kettunen, Åke, Helvelahti; S. Kettunen; Vainikainen, Tainio, Mäkirinne (62´ Saarenkunnas), Nissinen (72´ Hellsten); To. Tahvanainen (80´ Niemeläinen)

Vaihdossa: Kaikkonen (mv), Häkki

Kuva: Marko Pennanen