fbpx

JIPPO:n tiivis harjoitusotteluohjelma jatkui Kuopion Keskuskentällä pääsiäismaanantaina. Harjoituskaudella toistaiseksi voittamattomat kuopiolaiset eivät antaneet joensuulaisvieraiden tehdä poikkeusta sääntöön.

Ottelu alkoi joensuulaisittain karmeasti, kun Santeri Haarala voitti Henri Toivomäen JIPPO:n boksiin heittämän ensimmäisen keskityspallon. Punapaitojen estelyistä huolimatta Haarala pääsi kääntymään maalia kohti ja pamautti pallon etukulmasta ensimmäisen kerran ohi Jirko Sorsan vain puolen minuutin pelin jälkeen. Sama mies viimeisteli toistamiseen tolpan kautta kymmenen minuuttia myöhemmin Arttu Heinosen hienosta esityöstä. Tämän jälkeen kupletin juoni oli hyvin pitkään se, että KuPS piti palloa JIPPO:n puolustaessa matalalta. Vieraiden oli äärimmäisen hankalaa saada rakennettua organisoituja hyökkäyksiä. Avausjakson puolivälissä Wilterlynd Inalien haisteli Diogo Tomasin pudotuksen alaspäin ja pääsikin palloon käsiksi, muttei aivan saanut kierrettyä maalivahti Otso Virtasta. Puolen tunnin kohdalla punapaidat olivat vieläkin lähempänä kavennusmaalia. Vapaapotku keskialueella pelattiin nopeasti pystyyn Inalienille, jonka kautta pallo päätyi noin 20 metriin Jere Hiltuselle. Laukauksen tiellä oli maaliviivalla Toivomäki ja kavennus jäi odottamaan itseään. Isännät sen sijaan lisäsivät johtoaan vielä ennen taukoa. Anton Popovitch pääsi väliin Sorsan epäonnistuneeseen avaukseen ja viimeisteli taukolukemat 3-0. Santeri Haarala pääsi hakemaan hattutemppua vielä hetki tämän jälkeen rangaistuspilkulta, mutta Sorsa torjui tämän yrityksen.

Aivan toisen jakson alussa JIPPO sai sivuvapaapotkun oikealta. Jere Hiltusen antama pallo jäi elämään rangaistusalueelle, josta Risto Kahelin iski punapaitojen kavennuksen. Vielä ennen tunnin täyttymistä Eetu Rissanen onnistui rangaistuspotkusta lisäämään keltapaitojen johtoa 4-1:een. Ottelun viimeinen maali syntyi Tommi Jyryn jalasta. JIPPO:n boksin tuntumasta annettu vapaapotku otti kimmokkeen muurista ja painui maaliin. Inalienilla oli hetki kuopiolaisten maalin jälkeen vielä paikka kaventaa läpiajosta, mutta laukaus meni hiukan ohi maalin.

”Kyllä jalkoihin jäätiin niin tuloksellisesti kuin välillä myös pelillisesti. Tuloksen takaa pitää kuitenkin etsiä pelistä positiivisiakin asioita. Saatiin selkeästi toteutettua niitä juttuja, mitä ollaan harjoiteltu silloin kun meillä oli pelissä hyviä jaksoja. Nähtiin esimerkiksi hyviä vivahteita prässipelistä ja pallollisestakin pelaamisesta. Tähän vaiheeseen kautta oli hienoa päästä kohtaamaan noinkin kova vastus, jotta päästiin näkemään missä Suomen huippu menee.”, JIPPO:n maalintekijä Kahelin analysoi ottelua.

Punaisten harjoituskausi jatkuu vielä kahdella ottelulla ennen näillä näkymin 9.5. alkavaa Ykkösen kauden alkua. 18.4. sunnuntaina kohdataan yhteistyöseura LehPa Rantakylässä ja siitä viikon päästä matkustetaan Vaajakoskelle kohtaamaan paikallinen FCV.

Avaus: Sorsa; Tahvanainen Hölttä (73’ J. Tolonen) Pasi (C); Tykkyläinen (73’ Juurinen) Tainio (73’ Kettunen) Je. Hiltunen (77’ Lahnalakso) Saarenkunnas (56’ Niemeläinen) T.Tolonen (77’ Päivänurmi); Inalien (73’ Hallikainen) Kahelin (73’ Turunen)