fbpx

JIPPO pelasi sarjan neljännen ottelunsa vieraissa Vaasassa Elisa Stadionilla sunnuntaina. Ottelu Vasa IFK:ta vastaan päättyi lukemiin 0-2 (0-1), maalinteossa onnistuivat veljekset Jere ja Joona Hiltunen kahdella suoralla vapaapotkumaalilla. Yleisöä 185.

Ensimmäisellä jaksolla VIFK osoitti, ettei se ole niin huono joukkue mitä sarjataulukko väittää. He tekivät JIPPO pelaamisesta vaikeaa ja pääsivät myös hyökkäämään vaarallisesti. Maalinteossa ja maalipaikkojen luonnissa JIPPO oli kuitenkin parempi. Ottelua oli pelattu vain 3 minuuttia, kun JIPPO sai vapaapotkun 25m maalista. Jere Hiltunen ampui pallon maalivahti Mika Kaarretta kohti, joka hörppäsi luvalla sanoen todella helposti pallon selkänsä taakse. Heti tämän jälkeen VIFK pääsi ampumaan vaarallisesti boksin rajalta, mutta laukaus yli. JIPPO loi kulmapotkuista uhkaa vastustajan maalille, ja yhden niistä jälkitilanteesta Timo Tahvanainen sijoitti kohti takayläkulmaa, tällä kertaa kotijoukkueen maalivahti torjui komeasti. VIFK painoi hyökkäyksiään kohti JIPPOn maalia, mutta eivät saaneet luotua niistä mitään erityisen vaarallista. JIPPO sen sijaan oli mennä jakson lopussa kahden maalin johtoon, kun Jere Hiltusen komeasta esityöstä Risto Kahelin läpi, mutta pallo hieman yli maalin.

Toinen jakso oli JIPPOn hallintaa, formaation muutos jakson aikana auttoi asiaa. JIPPO onnistui kääntämään peliä laidalta toiselle, mikä oli selkeä lääke aggressiivisesti puolustanutta kotijoukkuetta vastaan. Tommi Tainio pääsi laukomaan boksin sisältä, mutta kotijoukkueen puolustaja siivosi pallon maaliviivalta. Ajassa 84 minuuttia ottelu ratkesi. Jälleen suora vapaapotku 20m maalista, laukojana tällä kertaa Joona Hiltunen. Kuusi maalia tällä kaudella viimeistellyt Lehmon Pallon kasvatti sijoitti pallon Hercules-ottelun tapaan varmasti maalin alakulmaan. Tämän jälkeen VIFK yritti luoda kiriä, mutta JIPPO peitti kaikki laukaukset uhrautuvasti. Ottelu päättyi lopulta ansaitusti JIPPOn kahden maalin voittoon.

JIPPO on pelannut sarjassa nyt neljä ottelua ja jatkaa sarjan kärjen kanssa tasapisteissä. Maaleja JIPPO on tehnyt yhteensä 8 ja niissä on yksi mielenkiintoinen seikka: vain 2 niistä on pelitilannemaaleja, kun loput 6 ovat tulleet erikoistilanteista. Omiin Jirko Sorsan selän taakse on kolissut kerran. Joona Hiltusen maalisaldo 6 kertonee olennaisen miehen tämänhetkisestä vireestä. Joukkue jatkaa otteluitaan tulevana lauantaina klo 17 kolmen viikon tauon jälkeen kotikentällä Mehtimäellä, vastassa sarjan myöskin hyvin aloittanut Kokkolan GBK.

Avaus: Sorsa; Tahvanainen, Pasi, Åke, Tainio; Tykkyläinen, S. Kettunen (88´ Niemeläinen), Je. Hiltunen, Kahelin (67´ Nazimov); Jo. Hiltunen (88´ Vainikainen), Lehtonen (77´ Saarenkunnas)

Vaihdossa: Kaikkonen (mv), J. Tolonen