JIPPO:n ”silly season” jatkui sunnuntaina kamppailulla Karjalan herruudesta kakkosen kauteen valmistautuvaa lappeenrantalaista PEPO:a vastaan. Isännät ottivat lopulta hienon 4-1 voiton Rantakylän liikuntahallissa pelatussa ottelussa.

Likipitäen parhaalla mahdollisella kokoonpanolla otteluun lähtenyt punapaitainen isäntäjoukkue piti avausjaksolla pelivälinettä enemmän hallussaan. Ensimmäinen maalipaikka isännille tuli, kun Samuli Hölttä pääsi vartin pelin jälkeen kulmapotkun jälkitilanteesta laukomaan, mutta vieraiden maalivahti Craig Hill venytti sormensa laukauksen tielle. Tämän lisäksi mm. Topi Pasi ja Wilterlynd Inalien pääsivät puskuillaan yrittämään maalintekoa avausjaksolla siinä kuitenkaan onnistumatta. Ottelun avausmaali nähtiin paria minuuttia ennen taukoa, kun Jere Hiltusta rikottiin vieraiden boksissa. Sama mies viimeisteli ansaitun johtomaalin oikeaan nurkkaan.

Heti toisen jakson alussa nähtiin raju yhteentörmäys pallon tavoittelutilanteessa Joona Viskarin ja Jirko Sorsan välillä, mutta molemmat osapuolet selvisivät tilanteesta säikähdyksellä. Vieraiden tasoitusmaali syntyi 51:llä minuutilla. Punapaidat menettivät pallon keskialueella ja Zachary Sukunda laukoi boksin reunalta pallon komeasti ohi Sorsan. Muutamaa minuuttia myöhemmin vieraiden puolustaja Nuutti Toiviainen oli epäonnensoturina, kun tämä ohjasi Nuutti Tykkyläisen matalan keskityksen omaan maaliin. Molempien joukkueiden tekemät useat vaihdot sekoittivat peliä toisella jaksolla, eikä isännätkään pystyneet hallitsemaan yhtä hyvin, kuin avausjaksolla. Tunnin kohdalla isännät saivat toimitettua pallon kaksi kertaa Hillin selän taakse, mutta nämä osumat hylättiin molempien tilanteiden oltua selviä paitsioita. JIPPO:n kolmas maali syntyi 70:llä minuutilla Jere Juurisen syötettyä pallon päätyviivan tuntumasta boksiin, missä pallo kimpoili Niko Niemeläiselle, joka laukoi pallon ohi Hillin. Miro Turunen kaunisteli lukemat vielä loppulukemat 4-1 lisäajalla itse hankkimastaan rangaistuspotkusta.

JIPPO pääsi ottelussa pelaamaan enemmän pallollista peliään, kuin aiemmissa Suomen cupin otteluissa. Onnistumisia tuli myös laajalla rintamalla, ja itse peliesitys oli hyvinkin kontrolloitu. Viikon päästä lauantaina on edessä varmastikin hyvin toisenlainen kamppailu, kun Oulussa kohdataan treenipelissä Veikkausliigaan tulevaksi kaudeksi noussut AC Oulu.

Avaus: Sorsa; Tahvanainen (85’ Tykkyläinen)-Hölttä (75’ J. Tolonen)-Pasi ©; Harju (46’ Juurinen)-Tainio-Je. Hiltunen (68’ Hallikainen)-Lahnalakso (68’ Kettunen)-Tykkyläinen (75’ Päivänurmi); Inalien (68’ Turunen)-Kahelin (68’ Niemeläinen)

Penkki: Honka-Hallila (mv)