Jippo teki perjantai-iltana onnistuneen vierailun Kauniaisten Volkswagen halliin. Kakkosen Cupin puolivälierä FC Espoota vastaan päättyi Jipon voittoon lukemin 1-2 (1-0). Kotijoukkueen maalin teki ensimmäisellä jaksolla Valdrin Raschica, Jipolta onnistuivat toisella jaksolla Niko Niemeläinen ja Risto Kahelin. Yleisöä 112, joista Jipon urhoollisia kannattajia 5.

Ensimmäinen jakso oli FC Espoon selkeää pallonhallintaa, mutta ensimmäinen ja jakson paras maalipaikka tuli Jipolle. Ajassa 12min vahvan ottelun pelannut Niko Niemeläinen toimitti pallon boksiin Risto Kahelinille täysin vapaaseen paikkaan viiteen metriin, mutta veto aukesi ohi. Espoo teki ottelun ensimmäisen maalin 21min, kun Valdrin Raschica laukoi pallon upeasti kulmalipun tuntumasta takayläkulmaan. Vaikka Jippo otti koko ensimmäisen jakson vastaan, niin se pääsi silti laukomaan yhteensä kolme kertaa boksin sisältä vastustajan nollaa yritystä vastaan.

Toinen jakso alkoi samalla tavalla kun ensimmäinenkin, eli FC Espoo piti palloa Jipon vetäytyessä omalle puoliskolle. Espoon pallonhallinta ei kuitenkaan tuottanut tulosta, sillä joukkue ei päässyt laukomaan hyviltä paikoilta toisellakaan jaksolla kuin muutaman kerran. Jippo sen sijaan alkoi onnistui lyhyissä, mutta tehokkaissa hyökkäyksissään. Ajassa 56min Niko Niemeläinen murtautui vahvasti kohti maalia ja laukoi oman vetonsa reboundin komeasti maalin takayläkulmaan. Tästä neljä minuuttia ja Risto Kahelin voitto pääpallon Aleksi Nissiselle vastustajan selustaan. Nissinen syötti pallon maalille juosseelle Kahelinille, joka puttasi Jipon varmasti johtoon. Jippo loi kotijoukkueen pallonhallinnasta huolimatta toisella jaksolla yhteensä 8 hyvää maalipaikkaa, joista kahdessa onnistuttiin. Mitä pidemmälle jakso eteni, niin sitä kuumemmaksi ottelu myös muuttui.

– Päällimmäisenä voitto tuntuu erittäin hyvältä. Vastustaja meni johtoon, mutta olimme valmistautuneet otteluun omalla suunnitelmallamme, josta ei luovuttu missään vaiheessa. Saatiin luotua laadukkaita maalipaikkoja, joista tehtiin tarvittavat osumat. Henkilökohtaisesti lämmittää oma onnistuminen ja ensimmäinen virallinen maali Jipon edustuksessa tärkeässä paikassa, kommentoi Jipon ensimmäisen maalin tehnyt Niko Niemeläinen.

Ottelu oli Jipolta vahvaa ja yhtenäistä tekemistä joukkueen eteen, mistä yleensä saadaan jalkapallossa lopulta palkinto, niin myös tänään. Jipon riveissä debyytin virallisissa otteluissa teki seuran oma kasvatti Oskari Koskinen. Tästä jatketaan kohti Kakkosen Cupin välierää, mikä pelataan todennäköisesti viikon päästä lauantaina tai sunnuntaina. Ottelu pelataan Rantakylän Liikuntahallissa ja vastustaja tulee sunnuntaina pelattavasta otteluparista FC Honka Akatemia – Gnistan.

Avaus: Sorsa; Tahvanainen, Åke, T. Kettunen; Niemeläinen, Tainio, S. Kettunen, Hellsten; Saarenkunnas (89´Koskinen), Kahelin (77´Hallikainen); Nissinen (71´Vainikainen).

Vaihdossa: Kaikkonen (MV), Hyttinen, T. Tolonen, Häkki.

Kuva: Patric Huittinen 2018