fbpx

Joensuun JIPPO ja Lappeenrannan PEPO kamppailivat Karjalan Herruudesta tällä kertaa Kakkosen Cupin ottelun merkeissä. Ottelun lähtökohdat olivat tiedossa: tasapeli riittäisi Jipolle, PEPO tarvitsisi voiton. Ottelu päättyi Joensuulaisten kannalta suotuisasti maalittomaan tasapeliin 0-0 (0-0). Ottelua seurasi 182 katsojaa.

Ensimmäisen jakson alku oli MP-ottelun tavoin Jipon hallintaa. Ensimmäisen vartin aikana Jippo loi ottelun kolme paikkaansa. Tommi Tainio syötti hyvän juoksun linjan taakseen tehneen Teemu Hallikaisen nokikkain PEPO-veskari Graig Hillin kanssa, mutta Hill otti tilanteessa hyvän torjunnan. Tämän jälkeen Santeri Saarenkunnas laukoi 16-rajalta napakan vedon, mutta jälleen kohti Hilliä. Kolmas paikka tuli Hallikaisen kulmasta, jonka kapteeni Antti Åke jatkoi maalille ja Tommi Tainion kevyen osuman jälkeen pallo hiukan ohi takatolpan. Tämän jälkeen PEPO alkoi pelityylilleen uskollisesti painaa päälle ja ottivat pallonhallinnan. Paras paikka ensimmäisellä jaksolla ja koko ottelussa tuli vieraiden JIPPO-ikoni Petteri Rönkölle, joka puski oikealta tulleen keskityksen tolppaan.

Toisen jakson iso kuva oli se, että PEPO painoi päälle ja JIPPO puolusti jatkopaikkaansa. Ja hyvin puolustikin, sillä supervaarallisia paikkoja PEPO ei saanut luotua. Monta paikan puolikasta, jotka tulivat usein erikoistilanteista ja suhteellisen miehekkään kokoisen Alieu Ceesayn pääpallovoitoista. Jirko Sorsa torjui muutamaan otteeseen ja muutama yritys meni ohi. Toisen jakson paras paikka tuli jälleen Rönkölle, joka laukoi pallon 10 metristä kovaa yli. Ottelu vihellettiin päättyneeksi ja JIPPO paineli maalittoman tasapelin myötä Kakkosen Cupissa jatkoon.

Asenne oli tänään kova, ja myös pelisuunnitelma puolustuspelin suhteen onnistui. Hyökkäyspeliin ei luonnollisesti vastustajan pitäessä palloa voi olla tyytyväinen, mutta tulos olikin päivän kiinnostavin asia. Kaksi ensimmäistä ottelua sivussa ollut laitapuolustaja Timo Tahvanainen palasi loukkaantumisen jälkeen takaisin ja pelasi reilut 30min. Tästä jatketaan Cupin arvontaa odottaen, mutta myös pelaten. Tulevalla viikolla JIPPO pelaa kaksi harjoitusottelua Rantakylässä, kun keskiviikkona kohdataan SC KuFu -98 ja sunnuntain PK-37.

Avaus: Sorsa; Hyttinen (54´ Tahvanainen), Helvelahti, Åke, Hellsten; Hallikainen (75´ Niemeläinen), Tainio, Saarenkunnas, Nissinen (86´ Häkki); Vainikainen (63´ Kettunen S.); Kahelin.

Vaihdossa: Kaikkonen (MV), Harakka, Kettunen T.